Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Lypton napisał(a):

Do drugiej połowy XXI wieku brakuje nam jeszcze 26 lat.

Fakt, np. weź porównaj takiego Astro Bota do Mario 64, Mario 64 to gra kamień milowy. każdy grał, każdy ją zna. sorry za offtop. :E 

Opublikowano
5 minut temu, Sheenek napisał(a):

Tez czekam aczkolwiek wcale mi sie nie spieszy az tak, bo ostatnio troche tej Japonszczyzny bylo.

Oj tam ojtam, mów sobie co chcesz ale ja nowe Tenchu chętnie bym przytulił.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Stjepan napisał(a):

Fakt, np. weź porównaj takiego Astro Bota do Mario 64, Mario 64 to gra kamień milowy. każdy grał, każdy ją zna. sorry za offtop. :E 

Astro Bot nie jest z drugiej połowy XXI wieku.

Opublikowano
8 minut temu, Stjepan napisał(a):

Mogliby zrobić kategorię Game of The Centaury, te wszystkie gnioty z drugiej połowy XXI wieku mogły by się schować, nie mówiąc już o grach z XX wieku które niszczą te nowe wszystkim.

Cos wczesnie chyba piateczek rozpoczales, ile setek poszlo?

4 minuty temu, crush napisał(a):

Kilkukrotnie na stronę nawet.

Skoro ci taki poziom pasuje to ciezko mi tutaj z toba dyskutowac. Ja jednak zyczyl bym wszystkim zeby bylo wiecej merytorycznej dyskusji.

Opublikowano (edytowane)

9 godzin za mną i po KCD2 ciężko mi się gra w tego asasyna. 2 półki niżej co najmniej. Taki syndrom jak po przejściu wiedzmina 3 czy rdr 2

Jeśli największą frajdę mam z ścinania bambusów kataną, to nie za dobrze świadczy o grze. Poprzednie rpgowe assasyny siadły dużo mocniej

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, Sheenek napisał(a):

Skoro ci taki poziom pasuje to ciezko mi tutaj z toba dyskutowac. Ja jednak zyczyl bym wszystkim zeby bylo wiecej merytorycznej dyskusji

Jakiej? "Świetnie się bawię"? "Podoba mi się bo jest prosto"?

Skoro ktoś może chwalić przez 100 stron to ktoś może krytykować przez 100 stron.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, tgolik napisał(a):

Tak się zastanawiam, może by założyć wątek o Assassin's Creed: Shadows.

A tego offtopa gdzieś przenieść?;)

Moje komentarze dotyczą Assassin's Creed Shadows.

To nie ja robię off-top próbując moderować jakie komentarze dotyczące gry są dozwolone.

Może założyć temat "Assassin's Creed - pochwały"?

43 minuty temu, Lypton napisał(a):

Astro Bot nie jest z drugiej połowy XXI wieku.

A skąd wiesz jaki jest wiek u centaurów?

• Haha 1
Opublikowano

Nikt nie broni pokazywać ładne widoczki z gry, pisać o niej jakie ma plusy? Gra kilka osób i czasem coś napiszą o grze i nikt do końca tego nie neguje, sam też zagram, ale wiem co to za gra i czego się spodziewać, dla mnie to taka Valhalla 2.0, jak się fajnie pyka w Valhallę to iw Shadows się pogra, ale raczej bez wielkich oczekiwań, bo gra jest średniakiem z ładną grafiką, choć pewnie optymalizacja nie jest do końca najlepsza, bo było ukazywane jak to nowy RTX sobie nie radzi.

Zamiast jojczyć jak to każdy źle o grze pisze, to wrzucać swoje 3 grosze, screeny z grania. Co niektórzy wrzucili, w skrócie: że bawią się świetnie, ktoś inny, że jest w porządku itp. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, tgolik napisał(a):

Ghost Dog, świetny film i fajna rola tego pana "krzywe oczko". Wtedy jeszcze nikomu nie przeszkadzało, że samuraj był czarny.

Bo to nie jest feudalna Japonia tylko amerykańskie miasto (w filmie nieokreślone chociaż zdjęcia są z Jersey City) i główny bohater, zabójca czyta "Hagakure" zafascynowany swoistym kodeksem i przewodnikiem japońskiego wojownika cyt.

"Książka jest zapisem spojrzenia Tsunetomo (lub Jōchō) na kodeks bushidō, a jej głównym tematem jest poszukiwanie odpowiedzi na pytanie, jakie jest prawdziwe znaczenie Drogi Samuraja. Najważniejsza jest, zdaniem Tsunetomo, gotowość na śmierć w każdej chwili życia i podporządkowanie się woli swojego pana. Tsunetomo podkreśla też zachowanie równowagi bez względu na sytuację, na bazie której można osiągnąć umiejętność podejmowania szybkich i właściwych decyzji, przede wszystkim dzięki uwolnieniu się od lęku przed śmiercią."

Dostrzegasz "drobną" różnicę czy jak zwykle fikołki?

Edytowane przez Kandelabros
  • Upvote 1
Opublikowano

Chwilę pograłem i jest ok.

Dla odmóżdżenia jak najbardziej, oko potrafi ucieszyć, dla ucha coś nowego.

Z assasynki nie zrobili żadnej trans, mei dei woke itp itd.

Szału nie ma, ale jechać gry nie zamierzam.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Sheenek napisał(a):

A najwiecej marudza ci co i tak od lat AC nie lubia i nie graja. 

Mam wszystkie AC oprócz Odyssey, Valhalli i AC3... no, jeszcze Syndykat mi średnio pasował z racji wyboru borni i przez przyklejony do łowy cylinder, ale na cylinder jest mod, więc wziąłem jak dawali za darmo... mogę "robić ściek w wątku", czy to jeszcze za mało? :E 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kandelabros napisał(a):

Bo to nie jest feudalna Japonia tylko amerykańskie miasto (w filmie nieokreślone chociaż zdjęcia są z Jersey City) i główny bohater, zabójca czyta "Hagakure" zafascynowany swoistym kodeksem i przewodnikiem japońskiego wojownika

Dostrzegasz "drobną" różnicę czy jak zwykle fikołki?

Darzę głęboką pogardą klasę Samurajów właśnie za tę gotowość na bezsensowną śmierć. Więc nawet wolę, że jest to czarny wojownik (w Assassynie) niż żółty samobójca.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.03.2025 o 20:31, Zas napisał(a):

Tak jest, specjalnie napiszą frame generator do filmów albo przyspieszą je dwukrotnie :)

W dniu 19.03.2025 o 19:48, Kadajo napisał(a):

Jeśli to są filmy to żadnym modem tego nie zmienisz.

Tak jak mówiłem MAX 48h a nawet tyle nie minęło i gotowe. XD Filmy latają w 60FPS+ bez problemu u mnie.

https://wiki.special-k.info/en/SpecialK/Global

Pobieramy, instalujemy, dodajemy grę i tyle.

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ubioftowi jest potrzebne spadniecie na dno i odbicie sie w  dobrym stylu z powrotem i mysle, ze kazdemu by to wyszlo na dobre ;)

Otóż to!

8 godzin temu, Sheenek napisał(a):

Czesc ludzi tutaj gra dla zabawy i chcieli by porozmawiac o samej grze, tyle ze sie nie da bo na dzisiaj 60% postow jest o woke a reszta "zaskoczontych" ze to dalej jest taki sam assasyn.

No to niech rozmawiają... a nie , czekaj, chyba nie mają za wiele do powiedzenia poza "za...a giereczka, ale grafika, pykam już dziesiątą godzinę z rzędu, wszystko super" :E No, jakoś specjalnie głębsze od "hejtu hejerów" to nie jest. 

7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

To jest pieknie podsumowane problemy gdzie pisalem, ze czarny to najmniejszy problem tej gry. I o ile w poprzednich czesciach rowniez to było to tak jak pisalem, wyzej zostalo to jeszcze bardziej rozwodnione.

No właśnie nie do końca było, delikatnie mówiąc, to kolejne kłamstwo i rozwodnienie tematu przez "fanów" serii :(. To, że system walki był dosyć prosty, arcade'owy i oparty na kontrach, nie oznacza, że był zły czy prymitywny. Był widowiskowy, pozwalał stać się badassem, a za myślenie i pozycjonowanie nagradzał epickimi scenami niczym z Batmana, gdzie bez draśnięcia rozkładaliśmy grupę wrogów korzystając z kilku broni, kontr, bloków, ataków itp.
Do tego AI - do ataku ustawiało się w kolejce, ale przynajmniej do Odysei ścigało nas po dachach i wykrywało z naprawdę niezłej odległości, więc  trzeba się było skradać z głową.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
16 minut temu, Zas napisał(a):

Mam wszystkie AC oprócz Odyssey, Valhalli i AC3... no, jeszcze Syndykat mi średnio pasował z racji wyboru borni i przez przyklejony do łowy cylinder, ale na cylinder jest mod, więc wziąłem jak dawali za darmo... mogę "robić ściek w wątku", czy to jeszcze za mało? :E 

Gratuluje. A czy ja ci bronie? Masz prawo do tego tak samo jak ja mam prawo krytykowac tych robiacych sciek.

Akurat tego co ty zazwyczaj piszesz tak bym nie sklasyfikowal, no ale skoro masz ochote to rob co chcesz.

Opublikowano
1 minutę temu, zozolek napisał(a):

przeinstalowałem stery i boost na gpu wrócił.

restart kompa i znowu spadek . . .  700 mhz w trybie 3D

A pobrałeś starsze drivery? Pisałem o tym wczoraj chyba. 

A co do niemożności grabienia przeciwnika, sprawdziłem i jest bug jest lipa, nie mogę grabić nic nie dropi. Drop pokazuje się dopiero po za ładowaniu save od nowa. Galancie 🤷🔪🤷🔪

• Thanks 1