Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie chodzi mi po głowie ponowny zakup i to tak całkiem poważnie. Tylko chyba brałbym już wersje Oled, nawet rozważałem jakąś używkę ale ceny na olx po 1000zl to już wolę nówkę zakupić. Wiele gier mnie ominęło więc ogólnie miałbym w co grać. 

Opublikowano

Także bym się nie odważył. Jeszcze do 15 dni masz darmowy zwrot, potem będziesz musiał ponieść koszty przesyłki, co może być kosztowne.  Dopłacając w Polsce masz ten spokój ducha. :P 

Kurcze wciąż drogo, ~1400 zł widziałem najtaniej i to także po ogłoszeniu następcy SW2.  Chyba za daleko jeszcze premiery, zanim ceny będą spadać.

Opublikowano (edytowane)

To jest to że cena nadal trzyma twardo 1430 w Media Expert. Gdyby były w dobrej cenie używki z gwarancją np. 800zł to bez zastanowienia bym wziął taką konsolkę. Ale większość zadbanych modeli z gwarancją chodzi po około 1100-1200 to już bardziej się opłaca chyba tą nówkę za 1430 :D No do premiery dwójki to jeszcze sporo czasu, zapewne coś w okolicy czerwiec-lipiec można się spodziewać. Do tego czasu to już bym z kilka tytułów ograł :P Ta nowa Zelda i Mario Wonder po głowie mi tak chodzi :/

Edytowane przez tomeek85
Opublikowano

Zelda także u mnie w kolejce. Tak jak:

Zrzut-ekranu-20250130-205535.png

:D

Odnośnie Wonder. To bardzo mi się podobał. Urocza, piękna gra z innowacyjnymi, świeżymi mechanikami, jak poziomy kwiaty cudów, które dodają nieprzewidywalności i dynamiki rozgrywce. Jednakże 3D World dla mnie dużo lepsze. Wiem, że nie sprawiedliwe porównanie, ale imo 3D Mario >2D Mario. :P 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, tomeek85 napisał(a):

Czyli mozna powiedzieć że tracimy gwarancję dla paru stów mniej, to trochę niezbyt dobra opcja ;) Chyba jednak wolę zakupić na naszym podwórku. 

A to zależy kiedy chcesz zmienić na dwójkę... Tylko... Szczerze? Nigdy nie oddałem żadnej elektroniki na gwarancję :E Ani razu :E 

Tylko nie wyskakujcie z joyconami, bo je się od razu wymienia na coś ludzkiego i nie używa ;) 

U mnie Zelda w kolejce po Mario 3D world :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

@galakty Switch 1 po 13 miesiącach już się nie obudził. Wysłano na gwarancję i okazało się że padł procesor - wymieniono płytę główną na nową.
Znajomy elektryk się tylko zapytał - jak często wyłączałem Switcha?

W ogóle :E  ciągle był w trybie uśpienia, a znajomy - to cpu działał 24h/365 dni w roku w większym, lub minimalnym poborze prądu, więc mógł się po prostu „usmażyć”. 

• Sad 1
Opublikowano

Też nie wyłączam, siedzi w trybie uśpienia bo chyba takie było założenie i uwielbiam jak w sekundę się odpala... 

Tylko po tygodniu faktycznie baterii mało zostaje, nawet jak się nie używa. Może i ma to sens, kurde. 

Opublikowano
10 minut temu, kanon7 napisał(a):

@galakty Switch 1 po 13 miesiącach już się nie obudził. Wysłano na gwarancję i okazało się że padł procesor - wymieniono płytę główną na nową.
Znajomy elektryk się tylko zapytał - jak często wyłączałem Switcha?

W ogóle :E  ciągle był w trybie uśpienia, a znajomy - to cpu działał 24h/365 dni w roku w większym, lub minimalnym poborze prądu, więc mógł się po prostu „usmażyć”. 

to powiedz znjomemy ektrykowi ze jak sie nie zna toniech sie nie wypowiada bo bzdury plecie 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dlatego pisałem wcześniej, że późno tego SW2 wypuszczą. :E

Teraz, galakty napisał(a):

Też nie wyłączam, siedzi w trybie uśpienia bo chyba takie było założenie i uwielbiam jak w sekundę się odpala... 

Bo to jest najlepsza funkcja. Wciskasz przycisk i już jesteś w grze, w tym samym momencie, na którym ostatnio skończyłeś. Genialne. :)   Nigdy nie wył.

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

A to zależy kiedy chcesz zmienić na dwójkę... Tylko... Szczerze? Nigdy nie oddałem żadnej elektroniki na gwarancję :E Ani razu :E 

Tylko nie wyskakujcie z joyconami, bo je się od razu wymienia na coś ludzkiego i nie używa ;) 

U mnie Zelda w kolejce po Mario 3D world :E 

Swicha 2 planowałem kupić na premierę, tylko kiedy ona będzie? czerwiec? lipiec? a być może wrzesień ;) Druga sprawa to ten ekran LCD o którym już były przecieki, że ma być w premierowej wersji nowego pstryczka...trochę mnie odrzuca. Sporo się zastanawiam czy brać właśnie dwójkę od razu czy poczekać na wersję OLED ale to już pewnie jakieś dwa lata jak nie dłużej.

Wiesz Switcha 1 ja bym kupił najchętniej jak najtaniej, tylko wolałbym z tą gwarancją bo mam dość pecha do elektroniki jak nie smartfon to raz problem z tv miałem i bujaj się potem z uszkodzonym sprzętem :/ Wiem że elektronika się rzadko psuje ale zdarzają się takie sytuacje niestety. Widziałem już aukcje z Ali gdzie można było wyrwać za 860zł, cena super nie powiem i mocno się nad taką opcją zastanawiam.

Ja ze Swotcha mam sporo zaległości, na tyle dużo że ogrywałbym miesiącami raczej :D

Opublikowano
10 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

Forza Horizon 5 na Switcha 2? Znów mają moją ciekawość :E

Super sprawa, oby jak najwięcej dobrych gier wyszło na Switcha 2.  Osobiście liczę na to że wyjdą wszystkie większe tytuły wydane  dotychczas, będzie to miły dodatek do EXów big N. 

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 09:38, slafec napisał(a):

Przejdziesz teraz wszystko to po premierze NS2 będziesz marudził, że nie ma exów :D 

A Ty jak na to patrzysz? Z tego co sie orientuje to przeszedłeś o wiele więcej gier ode mnie. Bierzesz więc na premierę, czy czekasz aż będzie większa biblioteka nowych gier?

Opublikowano
14 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Bez sensu. Po co to? Aby rodzicie bąbelków odróżnili gry z SW1 a 2? :E :lol2:

Pierwsze co mi przyszło do głowy, więc pewnie tak. Switch jest mocno nakierowany na niedzielnych graczy i dzieci, więc musza bardziej iść w takie rozwiązania niż Sony czy Microsoft.

Opublikowano

DLSS4 robi robotę nawet w 360p skalowanym do 1080p, a że Switch2 jest na Amperze to powinno to śmigać i zaoszczędzi sporo mocy, która bez sensu poszłaby tylko w rozdzielczość. 

Wersja Handheldowa Switcha2 (a tylko taka mnie interesuje) zapowiada się świetnie. Nintendo miało nosa do tej współpracy.

• Upvote 1