Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie to totalnie zbędny pomysł. Od Age of Empires itp. mam PC. Zamiast pakować kase w takie pierdoły lepiej daliby OLEDa, chociaż wiem, że nie dadzą go z pełną premedytacją aby później sprzedać konsole drugi raz:/

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Zamiast pakować kase w takie pierdoły lepiej daliby OLEDa, chociaż wiem, że nie dadzą go z pełną premedytacją aby później sprzedać konsole drugi raz:/

No tak, bo ludzie mają lufę przy skroni i muszą kupić najpierw LCD, a potem OLED, nie da się poczekać na OLED xDxD 

Opublikowano

Czy GTA VI wyjdzie na Nintendo Switch 2 ?

Strauss Zelnick, prezes Take-Two Interactive:

"Oczywiste jest, że od dawna współpracujemy z Nintendo i wspieraliśmy platformę, gdy miało to sens w kontekście indywidualnych wydań. Był czas, kiedy platformy Nintendo były naprawdę skierowane do młodszych odbiorców i to znalazło odzwierciedlenie w naszym harmonogramie wydawniczym. A teraz, dzięki Switch i potencjalnie Switch 2, konsola może zapewnić treści dla każdego odbiorcy. Jak zapewne zauważyliście, Civilization 7 (właś. Take-Two Interactive) jest już dostępne na Switchu. Więc chociaż nie mamy nic konkretnego obecnie do ogłoszenia, w pełni spodziewamy się wsparcia dla Nintendo Switch 2."
------------

GTA VI na Switch 2, tak samo jak na PC: wyjdzie później, ale nie możemy jeszcze o tym mówić  :E
W sumie jak wyjdzie na XSS (10GB+4TF), to czemu by miało nie wyjść na Switch2? (12GB+1,7 do 3,1TF+DLSS)

Opublikowano (edytowane)

@Gonzo3211

Switch 2 - 8-rdzeni ARM Cortex-A78C

XSS - 8/16 Zen2 

XOX - tabletowy, przestarzały w dniu premiery Jaguar… 

CPU nie jest skalowalne - myślę że już wiesz czemu XOX nie wchodzi w grę. 
PS. RAM też nie jest skalowany, dlatego wspomniałem o RAM’ie Switch’a 2, że nie ma mniej niż XSS, na którego GTA VI oficjalnie wychodzi. 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 17:17, kanon7 napisał(a):

CPU nie jest skalowalne - myślę że już wiesz czemu XOX nie wchodzi w grę. 

Myślę że to każdy wie :E. Przecież napisałem to z przekąsem, bo podkreśliłeś ram i tf jakby tylko to się liczyło...

Switch wg. plotek też nie będzie miał kosmicznych zegarów (i niemożliwe żeby miał), więc nadal to ciekawe jak by to gta miało pójść.

W dniu 9.02.2025 o 21:38, Jaycob napisał(a):

Wolałbym, aby pojawiło się GTA VI także na SW2 w dniu premiery. Nie musiałbym wtedy kupować także PS5. :E 

Ja chyba już całkowicie sobie daruje i lepiej poczekać na PS6. Szkoda że xbox już się wycofał z wyścigu.

Opublikowano
8 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

Switch 2 wg. plotek też nie będzie miał kosmicznych zegarów (i niemożliwe żeby miał), więc nadal to ciekawe jak by to gta miało pójść.

222.jpg

• Haha 4
Opublikowano

Przecieki ; d

Metriod Prime 5 is already in development at the same time as Prime 4 - Vertical exploration gameplay - Gravity - Switch 2 exclusive - 2027 release.

Finished Prime 4 a year ago - 12 to 18 months in development for the Switch 2 version of Prime 4.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hmm... Ciekawe czy dorzucą emulację GC oraz Wii, ale pewnie  nie po drodze im coś takiego :E 
Marzy mi się ogrywanie całej serii Resident Evil na mobilnym sprzęcie, ale Steam Deck za bardzo dobluje PC.
Gdyby Switch miał oryginalne RE 2 i 3 to kupiłbym wersję Lite za grosze, również dla Arkham Asylum oraz City, Silksong...
Tylko wtedy znowu Steam Deck kusi, bo przy ponownym kupnie gier we wysokiej cenie, wyjdzie mnie to tyle co używany Steam Deck + gry z mojej biblioteki.
Gdyby nie te biedne pokrycie kolorów w LCD Steam Decka, to pewnie już byłby u mnie, a tak to zebrało się kłód w drodze do zakupu. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 23:55, Spychcio napisał(a):

Za 29 dni:cool: prezentacja Switcha2 oraz gier na niego + cena i data premiery.

Akurat będzie mi się kończyć game pass :E. Jeszcze zostały dwie gierki które bym chciał pyknąć i xbox do szafy.

Wszystko idealnie wyliczone :E 

Opublikowano
21 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Ja mam nadzieję, że po niej będzie można już składać zamówienia, a nie każą nam czekać aż do lipca.

Fajnie by było. Lecz osobiście wątpię, chyba tak szybko nie pojawi się w sprzedaży jak sobie byśmy tego życzyli. 

Opublikowano

Ja tam nie mam nie wiadomo jakich wymagań, mi wystarczy aby gry były w 60 fps aby grało się płynnie w takie tytuły jak np. Zelda TOTK. Wolałbym jeden tryb graficzny z 60fps i będę zadowolony ;)