Element Wojny 4 827 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 31 minut temu, slafec napisał(a): W polskich elektromarketach jak na razie nic się nie wyprzedało (tak samo w Amazonie). Przypominam że planowo preordery mają ruszyć 9 kwietnia. Sianie paniki służy jedynie scalperom. Ja nie sieję paniki, pokaż mi choć jeden sklep w UK gdzie można zamówić Switcha 2. Wszystkie sklepy informują że już nie przyjmują zamówień, bo wyczerpały limity gwarantowane przez Nintendo. W Polsce oczywiście gra rolę inny czynnik cenowy.
lukadd 3 288 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Amazon to sprzedaje na zaproszenie. Albo dostaniesz zaproszenie do zakupu, albo nie
Jaycob 1 962 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 44 minuty temu, Reddzik napisał(a): https://videocardz.com/newz/nintendo-confirms-swith-2-handheld-support-nvidia-dlss-and-ray-tracing Spoko, ale te RT są zupełnie niepotrzebne. Nawet na kilkukrotnie mocniejszym PS5 są problemy z pokazaniem tej technologii. 18 minut temu, Kris194 napisał(a): W zasadzie gdyby ktoś zapytał po co kupić nowego Switcha to trudno by było odpowiedzieć na to pytanie. Ja znalazłbym kilka punktów.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) Czy Ty nie rozumiesz, że wyprzedanie się preorderow nie przesądza o sukcesie? Beton zawsze kupi i po sprzedaży Wii u widać ile betonu ma Nintendo. Teraz pewnie trochę więcej, ale klientów trzeba do siebie przekonać. Xbox series przez 4,5 roku sprzedał się w 30 milionach egzemplarzy, bo więcej ludzi się do niego nie przekonało. Dla Ciebie dobra sprzedaż w preorderach oznacza sukces końcowy i zaoranie rynku. Pogadamy rok po premierze, a nawet 3 miesiące po premierze. Weź to na logikę - zaproszenie do preorderow dostają ludzie z aktywnym nso i z nabitą masą godzin, casule nie dostają tych zaproszeń. Ja nie dostałem 😁a w samym Mario kart mam nabite ponad 400h. Jeśli ktoś non stop gra to pewnie kupi. Weź teraz przekonaj casuali z dziećmi. A w zwykłych sklepach kupują też scalperzy, kupowali oledy, kupowali PS5, kupowali napędy i kupują sw2. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Henryk Nowak
Gonzo3211 108 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Godzinę temu, TheMr. napisał(a): Nie. Produkt wewnątrz Japonii zawsze będzie tańszy przez słabą gospodarkę Japonii. Japońska gospodarka jest na poziomie z 2002 roku, spadła od trzęsienia ziemi o 2 biliardy i nie podniosła się po COVID jak większość gospodarek. O, to ciekawe. Myślałem że to przez cła, choć pewnie też ma to związek. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 10 minut temu, lukadd napisał(a): Amazon to sprzedaje na zaproszenie. Albo dostaniesz zaproszenie do zakupu, albo nie Próbowałem
Gonzo3211 108 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Weź teraz przekonaj casuali z dziećmi. U @Element Wojny rozmowa była krótka 3 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) 8 minut temu, Gonzo3211 napisał(a): U @Element Wojny rozmowa była krótka To nie była rozmowa, to była drama. Cała rodzina kontra ja, dzieci chcą, dzieci zasłużyły, dzieciom się należy. A jak ja zły skąpy ojciec nie chce kupić, to obie babcie dołożą, a ja mam kupić w ich imieniu. I co miałem zrobić? W sumie tylko żona wzięła moją stronę, po tym jak zobaczyła na banerze cenę Mario Kart Mam wiele wad, ale przepalanie kasy akurat nie jest jedną z nich. Lubię wydawać z sensem. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Element Wojny 5
TheMr. 2 986 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 10 minut temu, Gonzo3211 napisał(a): O, to ciekawe. Myślałem że to przez cła, choć pewnie też ma to związek. No właśnie cła to wypadkowa słabej gospodarki którą trzeba chronić/ratować. Japończycy jakby płacili ceny zachodnie u siebie to nie mieliby wewnętrznej sprzedaży jaką mają. CDPR w Polsce sprzedawał Wieśka taniej niż na zachodzie. To jest znana praktyka firm by wspierać własną gospodarkę bardziej. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) Przepraszam ale muszę to powiedzieć głośno. KURWA MAĆ. 2635zł. A minutę później na stronie: Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Element Wojny 2
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Scalperzy będą wystawiać pewnie za 3500. Ciekawe, jak długo będzie popyt na to w ten cenie. W Polsce na PS5 mocno się przejechali, sam miałem na olx kilka PS5 w obserwowanych, początkowo wystawione za około 4k a schodziły za mniej niż 3
Element Wojny 4 827 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) To samo będzie w UK. Zostały jeszcze 2, może 3 sklepy które u mnie ruszą z pre-orderami i koniec. Czekam jeszcze na potwierdzenie, czy mi aby nie anulują tego pre-ordera. Ludzie już się zastanawiają kiedy będzie 2-gi batch dla tych, którzy nie załapią się na premierę. Oczywiście teraz nie da się tego potwierdzić, ale realnie to pewnie będzie sierpień. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Element Wojny
Elvis79 171 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Ten Mario Kart World w zestawie z Switch2 jest cyfra czy pudło ?
zozolek 336 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 GPU płacimy po 12k więc na małą konsolkę 2k chyba znajdziemy 😁
Reddzik 2 948 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) Wypraszam sobie, kto płaci ten płaci, ja dałem 4k, a tu wychodzi więcej niż połowę tej kwoty jaką mam zapłacić za Switcha. Ja pewnie poczekam na rozwój sytuacji, mam Switcha 1, PC, PS5 mam w co grać, Switch 2 z czasem się zakupi, ale nie wiem kiedy. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Reddzik 1 3
Tankietka 235 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) Czyli w tym droższym pakiecie Online Gamecube są wliczone patche/apgrejdy Switch 2. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Tankietka 1
Tankietka 235 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Nintendo Switch 2 Edition Upgrade Packs Chyba nie chodzi o coś innego.
Reddzik 2 948 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 (edytowane) Wrzucałem info: Odnośnie Zeldy są 3 opcje z ulepszeniem: 1. NSO+ expansion pack - dostajemy za darmo w ramach subskrypcji- kończy się, to koniec ulepszenia. 2. Kupujemy gotowe nowe pudełka z nowszą wersją gry 3 Kupujemy upgrade coś na wzór tego co ma Sony. Edytowane 3 Kwietnia 2025 przez Reddzik 2
raziel88 36 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Czy ten online plus expansion przenosi się również na dwójkę?
Tankietka 235 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 NSO+ expansion pack ciekawe czy będzie można to dzielić w rodzince onlajnowej <cebulka>
Rekomendowane odpowiedzi