Elvis79 161 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 6 godzin temu, Jaycob napisał(a): 60fps > 30fps. Ja pisałem o grafice 😉
Isharoth 597 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 8 godzin temu, Wu70 napisał(a): Czyli poniżej inflacji a ludzie jeszcze płaczą za ceną? Na AMD co lepszy model to 3-4k, to jest dopiero śmiechu warte Macie farta że złotówka jest akurat silna bo byście po 3k robili te preordery na switcha Ja myślę że oburzenie wzięło się głównie ze względu na ceny gier. Cenę konsoli to raczej każdy by przebolał. Dla mnie 2k to niedużo jak za taką konsolę. 4
Kris194 4 716 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Owszem ale jak spojrzeć na cenę to czuć, że skubią resztę świata tylko po to żeby u siebie zaoferować znacznie taniej. Sama konsola też jest lekko za droga moim zdaniem, za wersję bez LCD powinno być 400$ a nie 450. Edytowane 4 Kwietnia przez Kris194
Phoenix. 4 714 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia https://www.ppe.pl/news/366965/cyberpunk-2077-na-nintendo-switch-2-zadziala-w-30-40-fps-znamy-szczegoly-ulepszen-i-cene.html
Barosz 47 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Tylko weźcie pod uwagę, że ceny gier na Nintendo cenę jako taką trzymają. Jeżeli nie planujecie kupić od razu 10 tytułów to nie zbankrutujecie. A później sprzedacie po ograniu z niewielką stratą. Dla mnie te ceny też są chore, ale Nintendo na pewno cen nie obniży. W Polsce i tak wszystko jest drogie jak nie najdroższe kredyty to masło czy chleb po 10 zł wszyscy z nas ździerają. Wczoraj po raz kolejny dostałem maila, że YouTube premium podwyższa cenę i tak w kółko. Myślę że w Polsce za jakiś czas znowu odrodzi się piractwo na olbrzymią skalę chociaż pewnie nie tylko w Polsce patrząc na komentarze ludzi z zza granicy nie tylko my jesteśmy niezadowoleni. Ciekawe czy te emulatory będą się utrzymywać. Też nie podoba mi się fakt, że na każdym kroku z byle czego wielkie N chcę wycisnąć każdego dolara z nas, robi się z tego żałosna sytuacja. Edytowane 4 Kwietnia przez Barosz
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Przy okazji Nintendo podkurwilo fanbase Yakuzy/Like a Dragon, dajac Yakuze 0 Director's Cut z czasowa wylacznoscia tylko na S2 13 minut temu, Barosz napisał(a): Myślę że w Polsce za jakiś czas znowu odrodzi się piractwo na olbrzymią skalę chociaż pewnie nie tylko w Polsce patrząc na komentarze ludzi z zza granicy nie tylko my jesteśmy niezadowoleni. Juz 2 grupy oglosily podjecie prac nad przejsciem z Citrona/Ryujinx'a na emu S2. Prace sie rozpoczna, jak tylko dorwa konsole w swoje rece. W przeciwienstwie do S1, gdzie dostali do reki zupelnie nowa konsole, nowy hardware, nowy system itd. nie majac pojecia co i jak, teraz juz maja podstawe do znacznie szybszego uruchomienia gier na nowym emu. Realnie to moze byc nawet 6 miesiecy, kiedy na rynek trafi w pelni funkcjonalny emulator. Oczywiscie sa przygotowani ze Nintendo zaatakuje ich cala armia prawnikow, ale wszystko co maja we wlasnej bazie i na githubach zostalo juz dawno sklonowane, zamkniecie Yuzu i Ryujinxa tez nic nie dalo, bo nie minely nawet 3 miesiace kiedy na rynku pojawili sie nastepcy. Edytowane 4 Kwietnia przez Element Wojny
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Im bardziej Nintendo dokręci śrubę, tym więcej moderów i chipów powstanie Też się zgadzam, że biorąc pod uwagę koszty życia, to takie konsolki i giercowanie nie jest już produktem "pierwszej potrzeby". Tym bardziej że te upgrady niewiele wnoszą a kosztują sporo.
Reddzik 2 762 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Tutaj cały filmik z pokazu Zeldy w nowej odsłonie 2
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 1 minutę temu, galakty napisał(a): Im bardziej Nintendo dokręci śrubę, tym więcej moderów i chipów powstanie Tymi cenami kieruja potencjalnych uczciwych klientow w strone piractwa. Jak ktos pisal wyzej, cena konsoli jest jeszcze do ogarniecia, ale cena gier juz nie. Kurde, ja chyba nigdy nie zaplacilem za gre na PC wiecej niz £35, ostatnio dalem tyle za KCD 2 Gold Edition z wszystkimi DLC, a tutaj mam placic po £60-70 za gierke w podstawowej wersji???? 3 minuty temu, Reddzik napisał(a): Tutaj cały filmik z pokazu Zeldy w nowej odsłonie Dla kogos kto nie gral, zapewne dobra okazja by zapoznac - o ile bedzie w rozsadnej cenie. Ale Ci ktorzy juz ograli, zagraja raz jeszcze tylko dlatego, ze dostana 60fps i minimalnie podrasowana grafike? Watpie.
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 7 minut temu, Element Wojny napisał(a): Tymi cenami kieruja potencjalnych uczciwych klientow w strone piractwa. Jak ktos pisal wyzej, cena konsoli jest jeszcze do ogarniecia, ale cena gier juz nie. Kurde, ja chyba nigdy nie zaplacilem za gre na PC wiecej niz £35, ostatnio dalem tyle za KCD 2 Gold Edition z wszystkimi DLC, a tutaj mam placic po £60-70 za gierke w podstawowej wersji???? Wersje fizyczne jeszcze rozumiem, można odsprzedać i trzymają ładnie cenę, spoko. Ale cyfrowe w tej cenie? Hehehhe - sorry ale nie. Ciekawi mnie jak szybko wyjdzie pierwszy modchip do dwójki, czuję że już od premiery będą pracować nad tym.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Zawsze istnieje mala, minimalna, wrecz mikroskopowa szansa, ze gracze sie ogarna i w tych cenach po prostu nie beda kupowac. Glosowanie portfelem zawsze dziala, a Nintendo lubi miec pod reka wysokie slupki sprzedazowe. Ale czy jest na to szansa? Nie wiem. Nie sadze. Wybaczcie, ale patrzac nawet tutaj na forum, czym niektorzy sie kieruja kupujac gry, to nie robie sobie nawet nadziei ze sie uda.
TheMr. 2 602 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 27 minut temu, Reddzik napisał(a): Tutaj cały filmik z pokazu Zeldy w nowej odsłonie Nie mam pojęcia jak ktoś mógł grać na swoich 65' 4K ekranach w to po prawej Zelda na Switcha 2 wygląda już zjadliwie, ale nadal 5-8 lat do tyłu W sumie wszystko się zgadza, Switch 2 technologicznie to ma tak z 5 lat. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 10 minut temu, TheMr. napisał(a): Switch 2 technologicznie to ma tak z 5 lat. A wolaja sobie za niego tyle co za PS5.
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 34 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Zawsze istnieje mala, minimalna, wrecz mikroskopowa szansa, ze gracze sie ogarna i w tych cenach po prostu nie beda kupowac. Glosowanie portfelem zawsze dziala, a Nintendo lubi miec pod reka wysokie slupki sprzedazowe. Ale czy jest na to szansa? Nie wiem. Nie sadze. Wybaczcie, ale patrzac nawet tutaj na forum, czym niektorzy sie kieruja kupujac gry, to nie robie sobie nawet nadziei ze sie uda. Za granicą i tak będą kupować bo ich stać, a polski rynek dla Nintendo nie istnieje w sumie. Popatrz na rynek PC, gry i ceny GPU... Nie widzę tego głosowania portfelem 2
Gonzo3211 106 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Ja poczekam na premierę, testy i jak się wszystko rozwinie (sprzedaże gier, konsol, nowe gry itd). Na premierę choćbym chciał to nie ma mowy o kupnie - jak tylko będzie pogoda to jazda na rowerze i opalanie się na słońcu a nie przed LCD 3
Jaycob 1 934 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 22 minuty temu, TheMr. napisał(a): Nie mam pojęcia jak ktoś mógł grać na swoich 65' 4K ekranach w to po prawej Zelda na Switcha 2 wygląda już zjadliwie, ale nadal 5-8 lat do tyłu W sumie wszystko się zgadza, Switch 2 technologicznie to ma tak z 5 lat. Sam nie wiem, dlatego cisnę na handheldzie, ale z SW2 może się to zmieni - wygląda trochę lepiej (przynajmniej na tych skompresowanych filmikach z YT). Najbardziej jednak cieszy 2x więcej klatkarzu. Nikt ogarnięty raczej nie spodziewał się cudów po Nintendo - oni zawsze byli technologicznie w tyle. Zawsze bardziej szli w innowacje niż w mocarny sprzęt, taka już ich filozofia. Mówili, że to ma być coś na poziomie PS4–PS4 Pro i tak to właśnie wygląda. Koniec końców i tak chodzi o ich gry first-party. Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Ale Ci ktorzy juz ograli, zagraja raz jeszcze tylko dlatego, ze dostana 60fps i minimalnie podrasowana grafike? Watpie. Gdzie byłeś jak wyszedł remaster do HZD? Gracze rzucają się na wszystko, nawet na remastery kilkuletniej gry. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Teraz, Jaycob napisał(a): Gdzie byłeś jak wyszedł remaster do HZD? Gralem w co innego, przeciez ja oryginalnego HZD nie bylem w stanie ukonczyc, zasypialem przed monitorem. Serio akurat HZD to najgorszy przyklad jaki mogles podac A zeby grac w to dwa razy - szacun, naprawde szacun...
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): Mówili, że to ma być coś na poziomie PS4–PS4 Pro i tak to właśnie wygląda. Dokładnie, graficznie jest podobnie, ale za to klatkarz lepszy i będzie DLSS więc to spooooro pomoże. Pytanie w ilu grach zaimplementują...
Jaycob 1 934 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 19 minut temu, Element Wojny napisał(a): Gralem w co innego, przeciez ja oryginalnego HZD nie bylem w stanie ukonczyc, zasypialem przed monitorem. Serio akurat HZD to najgorszy przyklad jaki mogles podac A zeby grac w to dwa razy - szacun, naprawde szacun... Właśnie, dobry przykład. Pisałeś o głosowaniu portfelem, więc podałem przykład kilkuletniej gry, która została zremasterowana z minimalnymi zmianami, a gracze i tak bili brawo. Ja zagrałem raz, ukończyłem i nie wróciłem. Słaby był to ex z PlayStation. Może i grałeś w coś innego, ale odwiedzasz forum więc chyba wiesz coś się dzieje. 18 minut temu, galakty napisał(a): Pytanie w ilu grach zaimplementują... Biorąc pod uwagę, jak bardzo deweloperom często nie chce się optymalizować, pewnie dotyczy to większości gier. 26 minut temu, Gonzo3211 napisał(a): jak tylko będzie pogoda to jazda na rowerze i opalanie się na słońcu a nie przed LCD Edytowane 4 Kwietnia przez Jaycob 1 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 8 minut temu, Jaycob napisał(a): Właśnie, dobry przykład. Pisałeś o głosowaniu portfelem, więc podałem przykład kilkuletniej gry, która została zremasterowana z minimalnymi zmianami, a gracze i tak bili brawo. Ja zagrałem raz, ukończyłem i nie wróciłem. Słaby był to ex z PlayStation. Bo ludzie lubia takie masowki. Jak sam pisales, zmiany byly minimalne, wrecz ledwo widoczne, a tlum i tak sie na to rzucil i zaplacil po raz drugi za to samo. I jeszcze sie tym jaral. Z kolei gdy wychodza gry z nieco innego nurtu, gdzie remaster jest po prostu z najwyzszej polki (typu Nier 1.22) - nowy system walki, nowy content fabularny, nowa szata graficzna, nagrany od nowa dubbing i udzwiekowanie wszystkich postaci w grze - to taki remaster wykreca ledwie 1,5mln. Wiadomo ze obie gry sa adresowane do innego targetu, ale czlowieka szlag trafia jak takie cos widzi. 1 1
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 14 minut temu, Jaycob napisał(a): Biorąc pod uwagę, jak bardzo deweloperom często nie chce się optymalizować, pewnie dotyczy to większości gier. Niestety... Ciekawy jestem czy moderzy wpadną na jakiś pomysł by wgrać FSR/Losless, to byłoby bardzo ciekawe.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia DLSS na S2 da tej konsoli kopa na wiele lat... o ile oczywiscie bedzie im sie chcialo go implementowac w grach.
Tasslehoff 65 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia hmm dostałem zaproszenie na amazon.de, a wczoraj zamowilem na hiszpańskim. Przy czym niemiecki wysyłka na 10 czerwca, a hiszpański 14go.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 3 minuty temu, Tasslehoff napisał(a): hmm dostałem zaproszenie na amazon.de, a wczoraj zamowilem na hiszpańskim. Przy czym niemiecki wysyłka na 10 czerwca, a hiszpański 14go. Tez dostalem zaproszenie z Amazona, 22h na decyzje. Anulowalem pre-order z innego sklepu i wzialem ten z Amazona - z nimi sprawy zwiazane z gwarancjami/zwrotami sa mega proste. Jak w razie okaze sie po kilku miesiacach, ze sa jakies problemy z konsola, padami, galkami, czymkolwiek - zwrocik i tyle. Edytowane 4 Kwietnia przez Element Wojny
galakty 3 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 10 minut temu, Element Wojny napisał(a): DLSS na S2 da tej konsoli kopa na wiele lat... o ile oczywiscie bedzie im sie chcialo go implementowac w grach. Gorzej jak DLSS bedzie w płatnym upgrade 1 1
Rekomendowane odpowiedzi