Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

A ja wczoraj sprzedałem (udało mi się odzyskać tylko 50% tego, co zainwestowałem, nie było chętnych) - dzieciaki kompletnie nie potrafiły się odnaleźć na tych kontrolerach ruchowych. 

No i trzeba było podjąć męską decyzję... miał być 

image.png.1548849957e4cf2596c3af68cd230bbf.png

a zamiast tego będzie 

image.png.d7683a6da60f0b8c64dc7dbd4e3be061.png

:D 

Współczuje kłaków które będą wszędzie. Do ceny kota musisz doliczyć drapak i zapas 100 rolek do odzieży. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

@Element Wojny Z tym kotem to jak z deszczu pod rynnę :E Mam nadzieję, że wiesz w co się pakujesz.

Ostateczna decyzja dzieciaków, po tym jak zobaczyły listę zapowiedzianych gier na S2 wybrały... kota. Tylko i aż tyle. 

Ten kot będzie mnie więcej kosztował niż S2 już na wejściu, ale szczerze wolę kota, niż konsolę która będzie stała i się kurzyła. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

To już chyba dość solidny argument jeśli chodzi o premierę S2... Skoro dzieci wolą kota niż konsolkę i gry to o czym tu gadać :D 

Ja dalej ogrywam S1, ostatnio sobie pod TV podpiąłem i przechodzę Automatę, na PC jakoś nie miałem samozaparcia, a tutaj na kanapie z padem w ręce fajnie idzie ;) 

Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał(a):

To już chyba dość solidny argument jeśli chodzi o premierę S2... Skoro dzieci wolą kota niż konsolkę i gry to o czym tu gadać :D 

Ja dalej ogrywam S1, ostatnio sobie pod TV podpiąłem i przechodzę Automatę, na PC jakoś nie miałem samozaparcia, a tutaj na kanapie z padem w ręce fajnie idzie ;) 

Też chciałem kupić ale z tego co widzę działa w 30 fps :- ( ?

Opublikowano

Jak większość gier na S1, przecież to mizerny układ i tylko optymalizacje deweloperów robią robotę :D 

Znaczy na przerobionym switchu idzie w niektórych 60 FPS wymusic, ale Automata nie ma szans. 

Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 19:33, Kszyrztow napisał(a):

Info odnośnie tytułów objętych darmową aktualizacją do wersji na NS2, np. Super Mario Odyssey jeśli chodzi o grafikę, to dostanie HDR i podbicie rozdziałki.

https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/games-with-free-updates/

Gdzie są xenoblady ja się pytam. Darmowy czy płatny ale jakiś update by zrobili

Opublikowano
31 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Gdzie są xenoblady ja się pytam. Darmowy czy płatny ale jakiś update by zrobili

Nie ma. Jeden z powodow, dlaczego kompletnie nie zalezy mi na S2, bylem pewien ze akurat ta seria dostanie upgrade na samym starcie, a tymczasem ani widu ani slychu by cos sie dzialo w tym temacie.

• Upvote 2
Opublikowano

Bardzo dziwna ta premiera, jakby mieli graczy totalnie gdzieś i robili to na odwal się. OLED potem, gierki potem, wszystko potem. Fani pewnie i tak wykupią na start to po co się starać...

W ogóle w USA mogą blokować całe konsole jeśli wykryją przeróbkę, w Europie mogą tylko blokować usługi online. Nieźle się bawią.

• Confused 1
Opublikowano

Premiera z dupy bedac szczerym.

Nie ma ani gotowych nowych gier na premiere (1 tytul to jakis zart), ani jakichs mega zapowiedzi nadchodzacych, nie ma wielu oczekiwanych upgradeow starszych tytulow, nie ma OLEDa, tylko mnostwo zapowiedzi roznorakich uslug za extra $$$, remastery/jakies nowe edycje juz dawno ogranych gier + nowe progi cenowe. 

Nie wiem, czy mozna bylo gorzej zorganizowac ta premiere. Wyobrazasz sobie, ze moi synowie, ktorzy tak czekali na ta konsole, po zobaczeniu listy co dostana zlali temat? Ktory 11 latek tak robi?! 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Jeśli nie fejk to spoko wygląda, jednak optymalizacja na Switchu robi robotę. Sam jestem zaskoczony jak taka Automata na S1 działa, oczywiście 30FPS w 1080p, ale jednak...

DLSS dużo pomoże dwójce. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.05.2025 o 12:08, Element Wojny napisał(a):

Premiera z dupy bedac szczerym.

Ja wiem, że niektórzy tego nie rozumieją, ale Mario Kart World i GTA 6 to będą najpotężniejsze premiery na długie lata. Wychodzi konsolka z grą które teoretycznie wskoczy do pierwszej 10 najlepiej sprzedających się gier ever.

I teraz zmieńmy. Wychodzi np. PS6 Juniper z exem GTA 6. Czy to jest premiera z dupy? Mario Kart World to może być kaliber top 10 ever. Dla niektórych (pewnie 30-40+% posiadaczy Switcha 2) naprawdę "taka jedna gra" na premierę jest wystarczająca. Nie ma mocniejszej marki od Nintendo która może pojawić się na premierę Switcha 2. Trzeba powiedzieć sobie nawet więcej, nie było w historii konsol premiery konsoli z exowym tytułem startowym który jest taką potężną marką (po tym co wypracowało MK8). Jedynie szkoda, że Donkey Kong nie jest na start systemu. Naprawdę, miejmy jakąś miarę jakiego kalibru tytuł wychodzi razem z konsolką. Każda premiera systemu z takim tytułem nie jest z dupy. To jakby Switch 2 wychodził z exem Half Life 3, serio. No ale jeden nie lubi MK, drugi GTA a trzeci Hal Life.

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 1