Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wu70 napisał(a):

Przecież pisałeś że i tak nie bierzesz :D

Żebyś człowieku wiedział jaką awanturę miałem w domu w ciągu ostatniej godziny. Ja sam, dla siebie, w życiu bym tego nie kupił, bo to jest moim zdaniem bezsensowne topienie pieniędzy. Ale jak rodzina usłyszała że nie kupię, to wpierw była drama, płacz i krzyk, a chwilę później babcie się nagle rozdzwoniły że dołożą, ale wnuki mają dostać. 

A idź pan w p.... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

To karma za te wszystkie spiracone gry na emulatorze. :E :bicz:

Coś bym napisał, ale kulturalny człowiek jestem, i ogólnie Cię lubię, więc potraktuję to jako jednorazową wpadkę. 

Tyle ile ja wydałem na rzeczy związane z Nintendo kasy, to ja chyba nigdy na samego siebie nie wydałem. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

JAle jak rodzina usłyszała że nie kupię, to wpierw była drama, potem płacz i krzyk, a chwilę później babcie się nagle rozdzwoniły że dołożą, ale wnuki mają dostać. 

Trzeba dołożyć obowiązków, niech robią na utrzymanie Switcha 2. :E 
A Jaycob przecież żartował z tym emulatorem. ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Żebyś człowieku wiedziałem jaką awanturę miałem w domu w ciągu ostatniej godziny. Ja sam, dla siebie, w życiu bym tego nie kupił, bo to jest moim zdaniem bezsensowne topienie pieniędzy. Ale jak rodzina usłyszała że nie kupię, to wpierw była drama, potem płacz i krzyk, a chwilę później babcie się nagle rozdzwoniły że dołożą, ale wnuki mają dostać. 

A idź pan w p.... 

Spokojnie:red:

michael-jackson-kinkytwt.gif

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trzeba dołożyć obowiązków, niech robią na utrzymanie Switcha 2. :E 
A Jaycob przecież żartował z tym emulatorem. ;)

Wiem. Po prostu czuję się przymuszony do zakupu czegoś, czego w żadnym scenariuszu bym nie kupił. Oczywiście wszyscy w domu oczarowani Mario Kart, a tłumaczenia że $80, że gry będą kosztować krocie, że ten cudny chat płatny w abo, że A-Z w ładnym wydaniu też będzie kosztować krocie, i extra pad kosztuje krocie, ale nikt nie słucha. Nagle sami miliarderzy się wokół mnie porobili. 

To ja kupuję sobie gry po promocjach, czekam na obniżki, jakiejś cdkeys co mnie potem ludzie jadą że lewe klucze szara strefa itd., a tutaj nagle będę bonzo król wioski, gry po $80. Ja p...

Opublikowano (edytowane)

Ja tak samo, sam kupuję gierki na olx albo w promocjach na allegro itp. Mam coś cyfrowego na Switchu, ale to wszystko <50-100zł

@Jaycob Ja nie mam pro controllera, miałem kupić akcesoria do Switcha 2, ale teraz patrzę na ceny to sam nie wiem, co zrobić.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Będą kroić aż miło.

Szkoda że muszą kroić kompletnie na wszystkim, gdyby chociaż lekko odpuścili podstawowy HW to by na premierę nie dawali przestarzałego SOCa.
Jakby tam dali adę na tsmc N4 to by mieli handheldowego potworka

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, slafec napisał(a):

Nintendo Announces Switch 2 Welcome Tour, A Paid Game That Explains The New Console Features

Myślałem, że to demo będzie preinstalowane na każdej konsoli, a tu trzeba zapłacić, żeby poznać funkcje NS2 :E:E

Ciężko to w ogóle skomentować. 

Na S2 nawet demka będą od teraz płatne? A może jeszcze niech wprowadzą płatne trailery? 

• Like 1
Opublikowano

Chłodno przyjęta ta prezentacja w Polsce i na zachodzie

44.8% nie ma zamiaru kupić, 31.4% ma, a reszta jest niezdecydowana.  Chyba niektórzy mieli racje, że co druga konsola Nintendo wypada źle. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rozwój AMD w Handheldach zaorał Nintendo. Obecnie na NS2 złapią się kolejny raz "fani" marki, a raczej jednej gry - Zeldy. Emulator gier Nintendo można mieć dosłownie już wszędzie, i po części rozumiem że to wygoda mieć wszystko oryginalne, ale Nintendo myślało że jak zbudowało "fanbase" dzięki Nintendo Switch a byli głęboko w dupie przez nieudane projekty, to złapali Boga za nogi. Jak dla mnie, zmiana polityki będzie gwałtowna i szybka. 

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Na S2 nawet demka będą od teraz płatne? A może jeszcze niech wprowadzą płatne trailery? 

Nie podpowiadaj. :E 

6 minut temu, slafec napisał(a):

ale to raczej na plus, bo przynajmniej nie będzie karteczek z kodem do wykorzystania w Eshopie jak w przypadku niektórych gier na NS1.

A nie na minus? Ja to zrozumiałem tak, że "Game-Key Card" będzie dogrywać część gry, ponieważ nośnik może być zbyt mały, aby pomieścić całą zawartość. Może to również wiązać się z koniecznością aktywacji gry na swoim koncie - podobnie jak klucze na PC. W przypadku braku internetu czy ograniczonego może być to problematyczne.  Masz fizyczny nośnik, ale i tak gra jest dostarczana online. 

Opublikowano
19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Chłodno przyjęta ta prezentacja w Polsce i na zachodzie

44.8% nie ma zamiaru kupić, 31.4% ma, a reszta jest niezdecydowana.  Chyba niektórzy mieli racje, że co druga konsola Nintendo wypada źle. 

To jest mega ciekawe, chętnie się przekonam czy Day1 kupię na luzie jak pójdę do jakiegoś elektromarketu:)

Opublikowano
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Jutro i pojutrze kolejne pokazy:

Myślicie, że pokażą jakieś bomby czy już wypuścili wszystko, co mieli? :E 

Te 3h to pewnie będą grać w nowego MK. :E 

Na konferencji pokazali, że MK ma specjalny Direct 17 kwietnia, więc jutro będą inne gry:)

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nintendo Switch 2 Pro Controller - MSRP*: $79.99

Joy-Con 2 Wheel (set of two) - MSRP*: $19.99

U mnie te 2 rzeczy są "wymaganiem" na day 1 obok konsoli z Mario Kart. 

ff671cdfc428ec61fbfbcbad350870c0.gif

e56ba3195b6efeb2dc943763c7e8c2ee.gif

34 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Rozwój AMD w Handheldach zaorał Nintendo. Obecnie na NS2 złapią się kolejny raz "fani" marki, a raczej jednej gry - Zeldy. Emulator gier Nintendo można mieć dosłownie już wszędzie, i po części rozumiem że to wygoda mieć wszystko oryginalne, ale Nintendo myślało że jak zbudowało "fanbase" dzięki Nintendo Switch a byli głęboko w dupie przez nieudane projekty, to złapali Boga za nogi. Jak dla mnie, zmiana polityki będzie gwałtowna i szybka. 

3ds też miał cenę z czapy i dopiero po jakimś czasie łaskawcy obniżyli i sprzedaż ruszyła. Tu pewnie będzie tak samo.

Teraz rogów ally, steam decków i wszystkiego innego od zatrzęsienia, a jeszcze ten przenośny "xbox".

Opublikowano

Wydaje mi się, switch 2 może być srogim flopem, przynajmniej na początku. Czytam jak ta konsola jest wyceniona na świecie i wygląda na to, że producent do tej pory tanich family-friendly konsol wydaje hqndhelda w cenie podobnej lub nawet wyższej od PS5. Switch sprzedał się świetnie, jasne, ale był covid i rodziny siedziały zamknięte w domach, wielu rodziców pracowało zdalnie, dzieci uczyły się zdalnie a pandemia się przedłużała. Teraz nie ma pandemi, mnóstwo ludzi ma pleja, idzie lato a Nintendo każe sobie bulić ekstra, nso pewnie podrożeje, latki do gier z pierwszego switcha będą drogie a gry na s2 będą droższe. Poza tym sw1 miał botw na premierę. Po zastanowieniu dochodzę do wniosku, że Nintendo prowadzi debilną politykę I się przejadą. Na plus - będą obniżać ceny. Niby tylko zgaduję, ale wydaje mi się, że to ma ręce i nogi. 

• Upvote 1