Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Może tez po prostu mało gra :)

Ja dużo nie gram a udało mi się zajechać pierwszego Elita, nikt mi nie wmówi ze klasyczne pady są wytrzymalsze :)

Chyba nikt nie wrzucał :D

Te narzędzia od IFIXIT to jedne z lepiej wydanych przeze mnie pięniędzy (to nie jest reklama)%-)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Nie muszą, jeśli gra ma dynamiczną rozdzialke i spada poniżej swojego maxa to na SW2 będzie mieć ją wyższa. Już to zmaslo pokazał na swoim filmie przy rozpakowywaniu. 

A co poprawili w V2 wtedy ? 

Zmiana litografii procesora Tegra? Tak czy inaczej konsola w wersji V2 pobiera mniej energii, tym samym wydziela mniej ciepła i chłodzenie jest cichsze, mniej energii przekłada się też na dłuższy czas na baterii. Różnica tutaj jest spora.

Jaśniejszy ekran i żywsze kolory. Generalnie nic o tym oficjalnie nie ma, ale ktos rozbieral i ponoc siedzi tam inny wyswietlacz. Na forach tez pisali, ze jest jasniejszy w wersji V2.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zaraz, chodzi o szkło ochronne? Jeśli tak, to spokojnie - za 2 dychy kupisz całkiem porządne szkło. Zero problemów, nic się nie rysuje, trzyma jak trzeba. Swoją drogą, powinni takie szkło dorzucać do zestawu - koszt dla nich praktycznie żaden.

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano

Obligatoryjnie zawsze na handhelda zakładam folie - 23 zeta na Amazon za dwie sztuki plus prosta ramka montażowa. 

Dzisiaj przyjdą mi jeszcze nakładki na joycony poprawiające ergonomię. Jak zamontuje dam znać czy to coś warte i wrzucę jakieś zdjęcia.

Opublikowano
1 minutę temu, Kszyrztow napisał(a):

Jęczą tutaj niektórzy gorzej niż stare baby. 

A co myślałeś ze będziecie się tutaj dobrze bawić na takim złomie. Nie ma mowy.

Przewiduje rozwalenie totalne wątku do przyszłej środy ;):E

Opublikowano (edytowane)

Mnie troche kusi, ale pewnie wyladowalaby w szafie po kilku godzinach zabawy, jak bylo ze Switchem Oled, Steam Deckiem i Legionem Go, choc ten ostatni przyciagnal mnie na dluzej. Pewnie Metroid Dread 2 albo Zelda 3 by mnie skusily na bank, a tak to nawet nie ma w co zagrac. Lipa.

Edit: sory, jest niesmiertelny Cyberpunk 2077 🤣

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Chyba rozwolnienie a nie rozwalenie.;) Temat się szybko schłodzi bo nie ma w co grać a ile można narzekać na speckę.

Opublikowano
44 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nintendo niepotrzebnie zaczyna się bawić w "modern games", nie maja ani do tego mocy ani tak naprawdę warunków.

Chyba zapominają dlaczego tak dobrze się do tej pory trzymają na rynku.

Reklamowanie Switcha 2 jako konsoli na której pograsz w CP2077 albo inne "ciężkie graficznie" tytuły to jakiś żart :D

Ta konsola ma ciągnąć ładnie Mario i Zelde a nie Crysisa. Sami sobie w szprychy badyla wsadzają :D

Przecież identyczne podejście praktykowali przy pierwszym Switchu i im się to opłaciło. Nie widzę powodu, aby przy następcy nie mieliby iść podobną drogą. "Jedynkę" reklamował przecież choćby Skyrim. A lepszej gry niż Cyber do tego to sobie chyba nie mogli wybrać w premierowym okienku. 

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Od początku było wiadomo praktycznie wszystko o tej konsoli. Nintendo nie da Ci nic więcej ponad niezbędne minimum, jest to też wypadkowa wielu czynników i tego, że sprzęt to hybryda. Ale tutaj jak zwykle zdziwienie, że Nintendo wydało zacofanego kartofla w 2025 roku. NIESAMOWITE :E 

• Upvote 1
Opublikowano

No to może jestem zbiasowany przez reklamy i social media, bo ja widzę wszędzie tego Cyberpunka a nie Mario czy Zelde. :)

Ale znowu przecież te reklamy robi Nintendo.

Ich Konsole zawsze się kupowało dla gier Nintendo a nie Skyrima czy CP2077.

• Upvote 1
Opublikowano

Kartofel czy nie, grywalność jest.

Wczoraj sesja z zeldą i zostałem wciągnięty. 

Ekran padaka, ale czekać 3 lat już mi się nie chce, wolałbym większe analogi i przyciski - te nie na łapska europejskich roboli.

EXY napędzają i napędzać będą. Wbijają się na rynek z cp, w3 ale szkoda czasu 🫠 - w chmurze ktoś może sobie ograć jak nie ma mocarnego pc.

Sumarycznie - są zacofani, chciwi - dopóki exy dowożą, dopóty będą mieli hajsy.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No to może jestem zbiasowany przez reklamy i social media, bo ja widzę wszędzie tego Cyberpunka a nie Mario czy Zelde. :)

Ale znowu przecież te reklamy robi Nintendo.

Ich Konsole zawsze się kupowało dla gier Nintendo a nie Skyrima czy CP2077.

Też reklamują. Sam w TV widziałem kilka razy reklamę konsoli razem z nowym Mario Kart.

No i w sumie ciągle tak jest, że to ich własne gry głównie napędzają sprzedaż systemu. Ale jak już konsolę posiadasz, to może i sięgniesz po coś innego. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, zozolek napisał(a):

Kartofel czy nie, grywalność jest.

Wczoraj sesja z zeldą i zostałem wciągnięty. 

Ekran padaka, ale czekać 3 lat już mi się nie chce, wolałbym większe analogi i przyciski - te nie na łapska europejskich roboli.

EXY napędzają i napędzać będą. Wbijają się na rynek z cp, w3 ale szkoda czasu 🫠 - w chmurze ktoś może sobie ograć jak nie ma mocarnego pc.

Sumarycznie - są zacofani, chciwi - dopóki exy dowożą, dopóty będą mieli hajsy.

Ogólnie to im się karny siusiak należy też za olewanie naszego rodzimego rynku. Mamy 2025 rok, a oni nawet nie potrafią ogarnąć po PL języka menu w konsoli, bo dla nich Europa to tylko kilka wybranych krajów i więcej się nie liczy. O grach to już nawet nie wspominam, choć i te mają przecież głównie więcej tekstu niż dialogów. Przykre i śmieszne. 

:flaga:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

A że teraz będzie więcej gier na UE5 w 30 fps i 540p?

Ekhem. 540 w UE5 to ma Xbox Series S, a nie S2 ;)

Tak ogólnie to widzę o dwóch różnych rzeczach próbujemy dyskutować. Jest kilka perspektyw patrzenia na temat, nawet nie opinii jeszcze a tych będzie jeszcze więcej.

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Nintendo niepotrzebnie zaczyna się bawić w "modern games", nie maja ani do tego mocy ani tak naprawdę warunków.

Chyba zapominają dlaczego tak dobrze się do tej pory trzymają na rynku.

Reklamowanie Switcha 2 jako konsoli na której pograsz w CP2077 albo inne "ciężkie graficznie" tytuły to jakiś żart :D

Ta konsola ma ciągnąć ładnie Mario i Zelde a nie Crysisa. Sami sobie w szprychy badyla wsadzają :D

Dokładnie. Już raz myśleli, że ich problem to brak dużych gier jak CoDy itp, więc zrobili Wii:U z mocą w okolicach x360. I nie pykło. 

Teraz są pewni, że wydajność w trybie docked zapewni im dostęp do gier multiplatformowych i zapewni sukces. Tymczasem jak zawsze - o sukcesie platformy zadecydują atrakcyjne gry niedostępne nigdzie indziej. Od lat 80tych ta zasada obowiązuje i jedyny ratunek jak firma nie zapewnia takich gier, to niska cena + pomysły ala gamepass. Tylko, że S2 nie będzie kosztował 299$ i Nintendo to nie MS, żeby zaoferować gamepassa i wykupić niemal pół całej branży gier. 

Do multiplatorm to Sony, MS i handheldy PC będą mieć streamowanie. Poza tym często ludzie już mają w domu jedną ze współczesnych konsol. 

Zobaczymy, ale moim zdaniem albo dowiozą fajne exy, albo będzie im bardzo, bardzo ciężko choćby zbliżyć się do sukcesu S1. A już S1 jechał mocno na kotletach. Musieliby mieć naprawdę mądry zarząd i zadbać o naprawdę najwyższą jakość w exach dostarczanych na czas.

I exach robionych jak Mario Kart 8 na S1 albo Astro Bot na PS5 - inaczej niż wpsółczesne gry, bez pchania się w fotorealizm niepotrzebnie, ale wykorzystując sprzęt tak, aby zapewnić maksymalą jakość gameplayu i oferować atrakcyjne wizualia które pasują do specyfiki sprzętu. Więc dla przykładu lepiej zrobić grę ala Painkiller z 2003r w 60fps niż w oprawie ala nowe Doomy i w 30fps. Lepiej zrobić zajebistego Metroida bez trybu multiplayer niż przeciętnego, ale nastawionego na zarobki na online i pogoń za trendami jakie akurat są (fortnite, battle royale, hero shooter itd.) 

Edytowane przez VRman