Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, skunRace napisał(a):

ale tamten gość przegina, kup dzisiaj i wyslij pięniądze, kartę wyśle w pierwszej połowie lutego. A jak mu się nie uda kupić po premierze to co może w marcu.

warszafski cfaniaczek 8:E

10 minut temu, skunRace napisał(a):

Szukać chętnego to na bazarze można :E

zgadza się, na Różyckiego :rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Moze byc tez tak, ze FE sprzedadza sie b. szybko, niereferenty pojda b. szybko w gore, Januszexy z Mareczkami zrobia swoje i wtedy tez moze byc dobry moment na sprzedaz 4090 w sensownych pieniadzach lub wcale nie gorszych niz teraz. GPU to zabaweczka, ktora szybko sie starzeje, a kupujac TOP trzeba sie liczyc z tym, ze sie najwiecej straci. Ja to uwzglednilem przy zakupie i nie mam z tym zadnego problemu.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

(...)Handluje od niemal 20 lat na Allegro i X lat na OLX. Dla mnie to norma i sprzedałem tak mnóstwo razy. 

Co sprzedawałeś ''na przeczekanie'' mnóstwo razy?

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Na olx nie ma czegoś takiego. Przecież to jest upośledzona platforma :)

Nie ma jako opcji ze strony platformy, ale tutaj chodzi o to, że rezerwujesz na swojej własnej liście i później się odzywasz do chętnego. A nie jakieś cudowanie z wpłatami z góry.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

tez moze byc dobry moment na sprzedaz 4090 w sensownych pieniadzach

Sensowne pieniądze w przypadku 4090 to ile ? 5k ?

Przed premierą ampere ludzie wyprzedawali 2080ti poniżej 2k gdzie na premierę ceny dochodziły pod 6k. Jednym słowem biznesy życia

Opublikowano
7 minut temu, Vulc napisał(a):

Przecież tutaj chodzi głównie o przedpłatę na konto po zakupie. ;) Nie wiem jak trzeba nie szanować swojej kasy, żeby za cokolwiek na tym portalu płacić z góry.

Zawsze jak sprzedaje coś na OLX to tylko i wyłącznie odbiór osobisty. Raz mi się trafił gość jak miałem wystawione PS4 Pro, że koniecznie chce żebym mu wysłał, bo ma daleko i zaryzykuje, choć trochę się boi. Później mi odpisał, że faktycznie konsola i pad wyglądają jak nowe, rzadko kiedy na olx można takich uczciwych sprzedawców znaleźć, ale  1500zł wysłał przed wysyłką :E

5 minut temu, Gret napisał(a):

@skunRace ma kartę w Ryzenie :P

3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Integre mam. Ale nie będę ryzykować. Juz się tak zrobiłem w jajo przy 30xx. Skończyło się sprzedażą kompa bo nie było opcji kupić karty po sprzedaniu szybciej 2070S :/

Nie zauważyłem. O Ty cwaniaczku, czyli bierzesz pod uwagę, że coś się może stać i 5090 kupisz w w marcu :P Miałem identycznie z 2070S, wystawiona na OLX i w piątek telefon, że może przyjechać wieczorem. 3080 miałem zamówioną za 3500zł. Uratowało mnie to, że grałem ze znajomymi na Discordzie i mówią mi daj spokój w poniedziałek sprzedasz, jeszcze turniej zagramy weekend. 3080 nie kupiłbym chyba przez  dwa lata, ewentualnie zamiast 3500zł to 8000zł i zostałbym z GT 730, bo w procku nie miałem integry. Jedyne co żałowałem, że poniżej anulowałem zamówienie, bo było kilku szczęśliwców na forum, gdzie po iluś miesiącach dostali w cenie zamówienia, tylko nie pamiętam, czy xkom, czy morele. Któryś sklep dawał też pokaźny bon w ramach zadośćuczynienia jak się zrezygnowało z zamówienia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, skunRace napisał(a):

P.S.
nie sprzedam taniej. Nowe rtx 5090 są tylko o 30% wydajniejsze od 4090, więc fair price 4090 to poziom cenowy około 7000zl.

1,5 roku temu nówkę można było kupić za 7999 zł a on by chciał używkę sprzedać za 7k i to jeszcze po premierze nowej generacji? :hahaha:

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale ja nie sprzedaje nic na przeczekanie. Szukam kupca który kupi towar gdy będę go już mógł sprzedać. On nie ma go kupić dziś, zapłacić i czekać na odbiór aż mu łaskawie dam :)

Myślisz, że tylko karty graficzne wychodzą nowe modele? Większość rtv można tak sprzedawać. Chociażby telefony. 

Jak nie zostawi zaliczki, tym bardziej typek z olxa, to już i tak nie wróci, znajdzie 100zł taniej i weźmie tańszą... Tam niestety jest tragedia intelektualna, sprzedałem zasilacz rmx, gwarka, biały cena uczciwa, bo najniższa, poszedł z wysyłką olx... Paczka już wyjechała inpostem, wieczorem telefon, że on nie odbierze zasilacza bo znalazł 20zł taniej... Przeblikowałem mu 20zł i odebrał zasilacz... Dlatego nie mam przekonania do sprzedaży na tym portalu. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

To raptem 250£ roznicy. To co teraz dolozysz to odzyskasz czesciowo przy odsprzedazy.

Znacznie mniejsza roznica. 5080FE u mnie startuje za £979, a 5070Ti nie ma referenta i dobry/sensowny model to bedzie minimum £800. Problem z rozmiarem karty rozwiazany, pytanie tylko czy moje PSU 750W Gold to pociagnie. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, skunRace napisał(a):

Zawsze jak sprzedaje coś na OLX to tylko i wyłącznie odbiór osobisty.

Tak jest najlepiej :thumbup: Ostatnio jak sprzedawałem klawiaturę z odbiorem osobistym, to gość mi mówi że może być za 2 min., okazało się że mieszka dwie ulice dalej :E

Edytowane przez maras2574
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, skunRace napisał(a):

(...)3080 nie kupiłbym chyba przez  dwa lata(...)

Bez przesady, 3080 kupiłem bez problemu w grudniu, a premiera była przecież we wrześniu. Co prawda kupiłem to co było (Zotac AMP Holo), ale było.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Sensowne pieniądze w przypadku 4090 to ile ? 5k ?

Tak, 5-5.5K. Zaplacilem za swojego Suprima Liquid X 9.45K. Jak sprzedalbym za te min. 5.45K, to bylbym zadowolony, ale nie wiem jeszcze czy kupie 5090. Nie mam cisnienia i czekam na testy. Jak zawsze z reszta.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
4 minuty temu, NoviAMG napisał(a):

Jak nie zostawi zaliczki, tym bardziej typek z olxa, to już i tak nie wróci, znajdzie 100zł taniej i weźmie tańszą... Tam niestety jest tragedia intelektualna, sprzedałem zasilacz rmx, gwarka, biały cena uczciwa, bo najniższa, poszedł z wysyłką olx... Paczka już wyjechała inpostem, wieczorem telefon, że on nie odbierze zasilacza bo znalazł 20zł taniej... Przeblikowałem mu 20zł i odebrał zasilacz... Dlatego nie mam przekonania do sprzedaży na tym portalu. 

Podziwiam w ogóle chęć interakcji. Ja sobie zrobiłem magazynek na sprzęt i ogólnie nie ma tragedii tylko przez tych żuli musiałem ograniczyć kupowanie kolumn i wzmacniaczy, bo to zajmuje w ori kartonach kupę miejsca a w garażu szkoda trzymać.

Opublikowano
4 minuty temu, NoviAMG napisał(a):

Sprzedałem tam masę rzeczy i najlepiej tylko odbiór osobisty. Wolę poczekać tydzień dłużej i mieć święty spokój. Kartę, czy procka to sobie nawet sprawdzi na miejscu i potestuje.  

2 minuty temu, JDM napisał(a):

Bez przesady, 3080 kupiłem bez problemu w grudniu, a premiera była przecież we wrześniu. Co prawda kupiłem to co było (Zotac AMP Holo), ale było.

W takiej samej cenie jak na premierę ? Bo jak to pamiętam tak, że Ci co im się udało kupić na premierę to na loterii wygrali. Dostępność była słaba, poszedł bum na krypto i później już tylko w chorych cenach można było kupić, a 3060 chodziły w cenie 3080 albo lepiej.

Opublikowano
9 minut temu, skunRace napisał(a):

gdzie po iluś miesiącach dostali w cenie zamówienia, tylko nie pamiętam, czy xkom, czy morele. Któryś sklep dawał też pokaźny bon w ramach zadośćuczynienia jak się zrezygnowało z zamówienia.

Zgadza się. X-kom zrealizował mi takie jedno zamówienie po roku ! Mi pasowało, karta poszła od ręki za 2x tyle :) Morele do dziś nic, zamówienie chyba nawet wisi 8:E

X-kom dawał bon na 1000zł za rezygnację z zamówienia

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, skunRace napisał(a):

Zawsze jak sprzedaje coś na OLX to tylko i wyłącznie odbiór osobisty. Raz mi się trafił gość jak miałem wystawione PS4 Pro, że koniecznie chce żebym mu wysłał, bo ma daleko i zaryzykuje, choć trochę się boi. Później mi odpisał, że faktycznie konsola i pad wyglądają jak nowe, rzadko kiedy na olx można takich uczciwych sprzedawców znaleźć, ale  1500zł wysłał przed wysyłką :E

Mi też się raz trafił taki nadgorliwiec, choć mu w wiadomościach sugerowałem (jako sprzedawca), że nie powinien tego robić. :E No i tak się ten biznes kręci.

4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Eh, no to chyba jednak 30-ego ide po

Oficjalna rekomendacja to 850W psu, choć pewnie z 750 idzie się zmieścić. W Twojej sytuacji się nie dziwię, różnica w cenie jest do przełknięcia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Eh, no to chyba jednak 30-ego ide po 

rtx-5080-back-1736298830211.jpg

Ja tam czekam na recenzje i to co ta generacja jest zdolna. Raczej zaskoczenia nie będzie bo nie dawali tych 9 dni do namysłu. Jak przy 80 poczują krew aib to tanio się 70ti nie zobaczy. O ile. Ciekawe jak jeszcze dolar na Trumpa zareaguje z jego zaprzysiężeniem.

Edytowane przez areczek1987