duniek 36 Opublikowano 24 Listopada Opublikowano 24 Listopada 3 godziny temu, Camis napisał(a): Przespałeś ostatnie 2 lata?, na Allegro już nie wystawisz jako osoba prywatna, tam zostały tylko firmy. ty tez cos przespales bo dalo sie wystawiac na normalnym allegro, tylko zwykle trzeba było łączyc produkt, teraz weszly jakies chronione marki i procka sie nie da wystawic na zwykym allegro, tyko lokalnie, tak samo jak kable modularne, ja wystawiaem w zasilaczach - fajnie bo raz ze prowizja tansza to jeszcze kupowali, aukcje mi usuneli ze wzgledu na błedna kategorie, wystawiłem tak jak chcieli to nikt nie kupuje
duniek 36 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada 22 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Anulowane minuta po zakupie. Serio? na aliexpress tez sie pomyliłem i anulowalem 5 min po, niestety juz sie nie dało nic zrobic 1
Keleris 22 Opublikowano Sobota o 06:34 Opublikowano Sobota o 06:34 (edytowane) Kupiłem z allegro nową obudowę, wczoraj wieczorem rozpakowałem i jestem delikatnie zniesmaczony bo wygląda na macaną brak foli na szybie, rysy, druga sprawa że obudowa golas za tyle monet, a takie brzydkie pęcherze jak by ją już chrupało, może za dużo wymagam ale w moim obecnym szajspc i modecom-ie za 250zł, a nawet w dwudziestoletnim chieftecu takich purchli nie uświadczyłem. Edytowane Sobota o 06:54 przez Keleris
Alek_M 22 Opublikowano Sobota o 06:55 Opublikowano Sobota o 06:55 To nie jest nowa obudowa, bo w nowej na przykład nie ma wkręconych kołków pod płytę, tylko są osobno w woreczku. Folia na szybie jest zawsze, a jej brak potwierdza, że to nie jest nówka.
trepek 151 Opublikowano Poniedziałek o 09:06 Opublikowano Poniedziałek o 09:06 W dniu 30.11.2024 o 07:55, Alek_M napisał(a): bo w nowej na przykład nie ma wkręconych kołków pod płytę, Nie zawsze. InWin, BeQuiet czy NZXT mają wkręcone. Genesis raczej też ale tutaj nie dam sobie ręki uciąć bo od ponad roku nie miałem nic nowego od nich. Savio w modelu Sigma X1 miał wkręcone. Więc to nie jest wyznacznik. 2
elfuegoxxx 1 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Witam , mam pytanko . Ktoś z Bytomia chce kupic laptop , proponuje wpłate na konto i wyśle kuriera . Niby jakis sewis potrzebuje lapka na podmianke, tak wynikało z rozmowy telefonicznej. Rozumiem, że czekać aż finalnie pieniądzę pokażą się na koncie?(linki do jakichs stron olać) Sa jakieś nowe sposoby oszustw ,że kupiec może wycofać pieniądze? albo inne takie . Może to zwykły gośc ,a może nie . Cięko teraz poznac kto jest kto . Pozdrawiam
rzymo 12 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Jak faktycznie dostaniesz $ na konto, to miejsca na kręcenie już nie będzie Tego typu oszustwa to głównie wysyłanie kodów QR ("kliknij, żeby odebrać swoje pieniądze") albo wysyłają swoją przerobioną "etykietę za pobraniem", a tak naprawdę jest to etykieta paczki bez pobrania. 1
elfuegoxxx 1 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Dzięki za zainteresowanię , czyli spokojnie czekać na przelew i dopiero wysyłać. Pytam bo miałem sytuację , jakiej kobiecie przejeli konto wystawiali laptopy i inne ,była , opcja chyba bez wysyłki koleś normalnie że wysle, że za tydzień jedzie za granice wyprzedaje , może przez olx wysłac . po godzinie bach konto zablokowane, za tydzien jakś kobitka pisze , ze konto jej przejęli to nie ona wystawiała sprzęt , jej było podobno tylko jakies stoliki i inne takie domowe meble. strach teraz coś kupic sprzedać
ODIN85 478 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 19 minut temu, rzymo napisał(a): Jak faktycznie dostaniesz $ na konto, to miejsca na kręcenie już nie będzie Tego typu oszustwa to głównie wysyłanie kodów QR ("kliknij, żeby odebrać swoje pieniądze") albo wysyłają swoją przerobioną "etykietę za pobraniem", a tak naprawdę jest to etykieta paczki bez pobrania. A to nie ten nr że kto inny zapłaci? Laptop pójdzie do nich a noname zostanie bez niczego? 2
ODIN85 478 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu No ktoś wystawia tego samego laptopa. Płaci za niego user,kasa idzie na Twoje konto a laptopa wysyłasz do tych wystawiających. 1
unadarek 0 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu No i koniec z wystawianiem na normalnym allegro znaczy nie firmowym , poku....cy sobie wrzucili ochronę marek i zostaje tylko lokalne z ciekawymi prowizjami :-) Jeszcze z 2 tygodnie temu szło wystawić aukcje dziś już po ptokach :-)
elfuegoxxx 1 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 55 minut temu, ODIN85 napisał(a): No ktoś wystawia tego samego laptopa. Płaci za niego user,kasa idzie na Twoje konto a laptopa wysyłasz do tych wystawiających. o takie fikoły teraz
JeRRyF3D 387 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, elfuegoxxx napisał(a): Witam , mam pytanko . Ktoś z Bytomia chce kupic laptop , proponuje wpłate na konto i wyśle kuriera . Niby jakis sewis potrzebuje lapka na podmianke, tak wynikało z rozmowy telefonicznej. Rozumiem, że czekać aż finalnie pieniądzę pokażą się na koncie?(linki do jakichs stron olać) Sa jakieś nowe sposoby oszustw ,że kupiec może wycofać pieniądze? albo inne takie . Może to zwykły gośc ,a może nie . Cięko teraz poznac kto jest kto . Pozdrawiam pewnie że są wałki na to!!! a) w przelewie ma gość uwzględnić adres wysyłki - jeżeli nie będzie tego w przelewie (to Cię nie uratuje, ale przynajmniej będziesz miał cokolwiek na swoją obronę w razie wałka) - odlej mu kasę z powrotem . b) Kuriera wybierasz i opłacasz Ty. 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): A to nie ten nr że kto inny zapłaci? Laptop pójdzie do nich a noname zostanie bez niczego? Oczywiście że ten. To jeden z najbardziej cwanych a banalnych wałków. Do tego bomba z opóźnionym zapłonem. O tym, że jesteś "oszustem" dowiesz się za rok z pozwu sądowego. Edytowane 13 godzin temu przez JeRRyF3D 1
Necronom 81 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Stary numer, za czasów premiery PS5 i RTX 30xx nagminnie wykorzystywany. 1
elfuegoxxx 1 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu ok , dzięki oleje go , napisałem wczesniej do goscia by podał adres tego sewisu laptopów w bytomiu co w nim pracuje , i podał imię i nazwisko - jasna informacja że będe chciał sprawdzić , jak poda może zadzwonie. kurna niezle sie człowiek czasm może wkopać. najlepiej face to face albo ostatecznie przez wysyłka olx , ale pewnie tez nie jeden cegłe dostał zamiast paczki . eeehhh g....... Swiat,
JeRRyF3D 387 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Nawet wysyłka przez olx niczego nie załatwi. 1
elfuegoxxx 1 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) odpisał podał imie i tel z ktorego dzwonił . brak adresu serwisu . to tyle ze sprzedarzy lapka. Edytowane 12 godzin temu przez elfuegoxxx
Rekomendowane odpowiedzi