dannykay 621 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Zasilanie i tak dociągał, więc co to za różnica?
marko 714 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia a w sumie nie zwróciłem uwagi na to, jak to zasilił. A w sumie masz rację. Prąd potrzebny. Na monitoringu się nie znam, ale jako taki laik, to chyba bym to zrobił na PoE.
Wu70 739 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia W dniu 11.04.2025 o 16:59, huudyy napisał(a): dla odmiany dobre newsy https://autokult.pl/pierwszy-legalny-retrofit-led-wreszcie-sie-udalo,7144542063397824a A w kierunkowskazach led nadal nic i nielegalne?
huudyy 2 839 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 5 godzin temu, dannykay napisał(a): Ponad 10 lat robię w zabezpieczeniach technicznych. Widziałem i słyszałem już wiele i mnie dosłownie skręca w środku jak czytam, że nie ma co się spinać o kabelek itp Na litość boską, my mówimy o rowerze na klatce schodowej kamienicy, a nie banku czy kancelarii tajnej. Jak ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie, a kamerka będzie na pewno robiła w jakiś sposób za deterrent. 2 godziny temu, Wu70 napisał(a): A w kierunkowskazach led nadal nic i nielegalne? Akurat w kierunki mam Ledy wsadzone, jeszcze nikt się nie doczepił 1
Wu70 739 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Też nie słyszałem żeby ktoś tak po prostu się doczepił ale gdyby doszło do serii niefortunnych zdarzeń to na koniec sie okazuje że będą nielegalne
Adam33k 37 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Nawet przy kolizjach nie ma to żadnego znaczenia, nikt na LEDy nie zwraca uwagi chyba że w astrze z 95 z wrzucisz ledy na mijania/długie to wtedy szybko dowód znajdzie się w wydziale komunikacji
GordonLameman 8 443 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia No, Panowie - testowo zrobiłem dziś sos wiśniowy BBQ i jest petarda. Smashburgery wychodzą z nim lepsze niż ze zwykłym sosem burgerowym 2
huudyy 2 839 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 8 minut temu, GordonLameman napisał(a): sos wiśniowy BBQ Say what Daj instrukcje
GordonLameman 8 443 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Użyłem tego przepisu, ale dałem więcej wiśni i nieco mniej cukru. https://www.tasteofhome.com/recipes/cherry-barbecue-sauce/?srsltid=AfmBOooSlcfv_5fkEZHmmMkrddVTuS6v7eIoe2HPCPD_oELzw1e_FfxL Robiłem to na bazie pikantnego ketchupu, bo zapomniałem kupić przecier pomidorowy Edytowane 13 Kwietnia przez GordonLameman
Katystopej 984 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): No, Panowie - testowo zrobiłem dziś sos wiśniowy BBQ i jest petarda. Smashburgery wychodzą z nim lepsze niż ze zwykłym sosem burgerowym W tygodniu chce się kulnąć na Dziećki na kole po południu, znajdę Cię i zepsuje Ci tego grilla 5
Gang 344 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 12 godzin temu, dannykay napisał(a): Ponad 10 lat robię w zabezpieczeniach technicznych. Widziałem i słyszałem już wiele i mnie dosłownie skręca w środku jak czytam, że nie ma co się spinać o kabelek itp sam mam swoje na poe i to najlepsze rozwiązanie. chodziło mi tu o to, ze kamera to jest straszak najbardziej, a nie hiper zabezpieczenie.
Katystopej 984 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Właśnie, wracając do tej kamery, ona poe nie ma, no w cenie dobrego obiadu nie można mieć wszystkiego, ale mi wystarczy wtyczka zasilacza jest przeciągnięta przez otwór gdzie kabel na dzwonek przechodzi, docelowo zasilacz pójdzie do rozdzielki w której zrobię gniazdo, a skrętkę muszę pociągnąć przez całe mieszkanie z salonu Na dole jest domofon, ale i żabka w kamienicy, więc rano czasem te drzwi są otwartę chwilę jak mają dostawę towaru, teoretycznie przez 11 lat jak tu mieszkam to nic się nie wydarzyło, ale... Edytowane 13 Kwietnia przez Katystopej
marko 714 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Ja mam alarmbox na rowerze. Wystarczy nim bardzo lekko szturchnąć i już piknie raz ostrzegawczo. Na tyle czułe, że przy samym wkładaniu kluczyka potrafi zapipczeć. Szturchniesz mocniej, pipczy przez 15sekund. A potem jak dalej wykryje ruch, to wyje jak wściekłe. Na klatce nie polecam, bo to ma bodajże 100dB i mocno by irytowało sąsiadów. W piwnicy jak najbardziej.
Gang 344 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia pompka z action na 45, teściowi kupiłem. jestem w szoku jaki porządny sprzęt.
Katystopej 984 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Nie ma ratunku dla europejskiej motoryzacji. 1 2
larry.bigl 452 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Scala za 150 patyków? Przecież to ciut lepsza Fabia. Czy się mylę? Jaecoo 7 jest za tyle Edytowane 14 Kwietnia przez larry.bigl
trepek 1 352 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Panowie pytanie. Mam zamówiony samochód Ford Kuga. Z tego co wiem to samochód od wczoraj jest w porcie Koper (Słowenia). Dzisiaj doszły mnie (nieoficjalne) słuchy, że przez cła Ford będzie zmieniał ceny (chociaż to dziwne, bo Kuga produkowana jest w Hiszpanii, ale być może ma jakieś komponenty z USA). Jak ma się ewentualna zmiana cen do podpisanej umowy leasingowej? Bo jednocześnie na mailu mam przygotowaną przez bank umowę leasingową na ten samochód i umowa czeka na mój podpis. Jest taka możliwość, że bank ze mną podpisuje umowę leasingową a Ford zmienia w międzyczasie cenę końcową samochodu?
bergercs 1 398 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Ceł nie nałożyli przecież wstecz na części.
trepek 1 352 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Tak samo też powiedział mi sprzedawca, jak do niego dzwoniłem. Widocznie ktoś na FB grupie robi sztuczny szum bo nie byłem pierwszą osobą, która z tym pytaniem zadzwoniła do sprzedawcy. Zawsze to dobrze zasięgnąć wiedzy z różnych źródeł.
DjXbeat 490 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) 18 godzin temu, larry.bigl napisał(a): Scala za 150 patyków? Przecież to ciut lepsza Fabia. Czy się mylę? Jaecoo 7 jest za tyle Przecież Jaecoo to chińczyk - kto by go tam kupił... a tymczasem dane za pierwszy kwartał pokazują, że chińskie auta stanowiły ponad 50% z wszystkich nowych, zarejestrowanych aut w Polsce 18 godzin temu, Katystopej napisał(a): Nie ma ratunku dla europejskiej motoryzacji. Znajdą się chętni byle by tylko nie kupić nic chińskiego Edytowane 15 Kwietnia przez DjXbeat
Katystopej 984 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Jajco 7 widzę coraz więcej na ulicach, trzeba przyznać że ładne auto w porównaniu do nudnych, koserwatywnych niemieckich aut. 2
Arczevski 137 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia W moim RC samochodziku nastąpiła pierwsza awaria, ukręciłem plastikową półoś Ale już zamówione 4 metalowe i komplet amortyzatorów olejowych :D 2
marko 714 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, trepek napisał(a): Jest taka możliwość, że bank ze mną podpisuje umowę leasingową a Ford zmienia w międzyczasie cenę końcową samochodu? Sprawdź w umowie. Może być zapis, że cena może ulec zmianie, ale tam jest podana dokładna wartość w %. Jeśli zostanie przekroczony próg, możesz zrezygnować. Ale... auto jest już w dostawie, nie w produkcji. Więc nic się nie zmieni. 3 godziny temu, DjXbeat napisał(a): Znajdą się chętni byle by tylko nie kupić nic chińskiego Np. ja Fajnie jest być "sprytnym" i pomijać polskich / europejskich pośredników. Efektem końcowym będzie jednak CAŁKOWITE uzależnienie się. A Chiny mają wszystkie instrumenty, by pewnego dnia po prostu się odciąć i nas "zagłodzić". Edytowane 15 Kwietnia przez marko 1
Rekomendowane odpowiedzi