dannykay 621 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja To ja na deser dorzucę krótką notkę z poradnika remontowego Jakby który miał malować w chacie cokolwiek więcej nic dwie ściany, to polecam od siebie takiego bydlaka. Swój, nowy, kupiłem na olx za 7 stów. Zaaaaajebiście przyspiesza robotę, a na upartego potem jakiego civica umaluje w komplecie jest słaba dysza, ale dokładacie stówkę i macie wszystko co trzeba, żeby komfortowo i szybko malować. no, tyle
larry.bigl 453 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Ja będę musiał pewnie za rok odmalować dom...masakra jak dzieciaki szybko sprawdzają trwałość.. roczniak I 3 latka. A jak jeszcze zjedzie się kuzynostwo..masakra..
bergercs 1 398 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) Wracając do Skody - luknąłem na nią - kombi 265 koni. Wszedłem w konfigurator - da się wybrać z dieslem, z benzyniakami o róznych mocach. Potem wbiłem w Google "najmocniejsze chińskie samochody spalinowe na polskim rynku" - wywaliło jakieś bzdety z informacją o OMODA, BAIC i MG - wszedłem na ich strony i teraz potrzebuję pomocy: czy znacie chińską markę, która klepie spalinowe mocne kombiaki? Bo Omoda ma w ofercie dwa modele, które są chyba klonami ww Jajca, BAIC też same suvy, MG to roadster, suvy i chyba jakieś miejskie wynalazki. Wyszukałem jakieś Forthing - oczywiście kolejne klony klonów. Najgorsze, że tego nie odopatrzę: Na wybór kierowców znalazłem listę marek. Jedyne kombi: NIO ET5 Touring: elektryk - cena od 285k km.Lakier metalik dopłata 7800. A teraz najlepsze - jeśli chcecie zobaczyć jak np auto wygląda w środku to zapraszam na stronę producenta (importera??). Elegancko - szczególnie jak się kliknie w zdjęcie auta (korzystam ze stacjonarki na Windowsie - nie sprawdzałem na tel). Polecam :-) Edytowane 11 Maja przez bergercs
Kowal_ 263 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) @bergercsTo w ogóle nie ma co porównywać tej skody czy takiego cupre leona w kombi, fakt są dość drogie, ale żadna chińska marka nie zaoferuje cokolwiek porównywalnego z dsg, porządnym napędem czy tak fajnymi silnikami. Póki co to jest oferta tylko i wyłącznie na tych co są zafiksowani na cenę i nic poza tym. Za 10-15 lat może zaczną oferować samochody, które będą oferować porównywalną jakość i rozwiązania, ale wtedy już cena będzie podobna co za europejskie modele czy te zza oceanu. Edytowane 11 Maja przez Kowal_
bergercs 1 398 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Autoscout24 od razu wyświetlił mi info o używkach - 1,5 do 2 letnich NIO 100kWh (nowe od 328 000 zł) z przebiegiem 15k km to równowartość 130-135k zł. Przy odsprzedaży całe "oszczędności" z nawiązką pójdą się... Jeśli w ogóle znajdą się chętni.
marko 714 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Godzinę temu, dannykay napisał(a): To ja na deser dorzucę krótką notkę z poradnika remontowego Jakby który miał malować w chacie cokolwiek więcej nic dwie ściany, to polecam od siebie takiego bydlaka. Swój, nowy, kupiłem na olx za 7 stów. Zaaaaajebiście przyspiesza robotę, a na upartego potem jakiego civica umaluje w komplecie jest słaba dysza, ale dokładacie stówkę i macie wszystko co trzeba, żeby komfortowo i szybko malować. no, tyle Ja mam taki wynalazek https://www.ceneo.pl/44126828
KiloKush 611 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja 2 godziny temu, dannykay napisał(a): To ja na deser dorzucę krótką notkę z poradnika remontowego Jakby który miał malować w chacie cokolwiek więcej nic dwie ściany, to polecam od siebie takiego bydlaka. Swój, nowy, kupiłem na olx za 7 stów. Zaaaaajebiście przyspiesza robotę, a na upartego potem jakiego civica umaluje w komplecie jest słaba dysza, ale dokładacie stówkę i macie wszystko co trzeba, żeby komfortowo i szybko malować. no, tyle Hehe chyba już poruszaliśmy temat. Dokładnie tego Yato używałem do całej chaty. Zajechał bym się wałkiem 1 godzinę temu, Kowal_ napisał(a): @bergercsTo w ogóle nie ma co porównywać tej skody czy takiego cupre leona w kombi, fakt są dość drogie, ale żadna chińska marka nie zaoferuje cokolwiek porównywalnego z dsg, porządnym napędem czy tak fajnymi silnikami. Póki co to jest oferta tylko i wyłącznie na tych co są zafiksowani na cenę i nic poza tym. Za 10-15 lat może zaczną oferować samochody, które będą oferować porównywalną jakość i rozwiązania, ale wtedy już cena będzie podobna co za europejskie modele czy te zza oceanu. W sensie jakie są te niemieckie rozwiązania? DSG w Fabiach, Octaviach które jak padnie to naprawa lub wymiana za połowę wartości auta Właśnie przez tego typu rozwiązania coraz mniej chętnych na niemieckie auta
Kowal_ 263 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja DSG na rynku jest już 20 lat, jakie padanie i kogo to w ogóle interesuje jak kupuje nowe auto? W cing ciongu jak Ci padnie skrzynia to gdzie jej w ogóle będziesz szukał? W aso za połowę wartości auta? No jak poczekasz pół roku to może sciagną. Raz, że dsg nie pada ot tak, jeździ tego grube miliony już, do tego bez problemu znajdziesz inną, bez problemu wyremontujesz, bez problemu naprawisz mechatronikę albo kupisz w aso jak kupisz używane auto i będziesz pechowcem, że coś padnie. W cing ciongu nie zrobisz nic z tych rzeczy, a przyjemność jeżdżenia ich automatem raczej jest przyjemnością lat '90. 1
dannykay 621 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Brat mi wysłał ostatnio filmik jak działa bezprzewodowy CarPlay w jajcu i szczerze mówiąc wolałbym go w ogóle nie używać. Wolno myśli, przycina animacje, wiesza sie. Żenada trochę.
Katystopej 985 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Android Auto w MG ZS potrafi tak się przyciąć, że bez zatrzymania i wyłączenia silnika nic się nie zrobi
Gang 344 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja @GordonLameman jaki masz przepis na ciasto? ale jest jescze lepiej. 2
GordonLameman 8 449 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) @Gang Wyglada nieźle, ale fajnie byłoby spiec z góry Na czym grillujesz? Masz “piecyk”? Ja używam metody na robienie ciasta stąd: https://www.poezja-smaku.pl/latwa-pizza-neapolitanska-prosty-przepis/ Ale w sumie trochę wyrabiam rękami. Składniki biorę stąd: https://www.pizzacreator.net/ ustawienia masz na screenie. Przy wyrabianiu ciasta zazwyczaj dodaje trochę wody. Jesli chodzi o ustawienia grilla to rozpalam ok. Godzinę z czterema palnikami na full. Później dwa środkowe pod kamieniem skręcam na minimum i odpalam palnik tylny (ten do rożna). W trakcie obracam pizze żeby palnik tylny opiekł dobrze z każdej strony. Efekt na zdjęciu Edytowane 11 Maja przez GordonLameman 1
Gang 344 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja to jest ciasto, ktore mi zostalo ostatnio i bylo zamrożone. na swiezo bardziej roslo. 1
GordonLameman 8 449 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Ja robię ciasto ok 15-24h wcześniej. Później na 2-3 godziny przed pieczeniem wyrabiam kulę ciasta (na kopertę) i dzielę na kulki. Kulki wyrabiam tak samo. Zostawiam w pojemniku (lub pod ściereczka) i tak czekają. Jak przy rozciąganiu mi się coś zepsuje to wyrabiam kulkę od nowa i odkładam na 15-20 minut. Bo bez tego nie rozciągniesz takiego “zestresowanego” ciasta Na początku robiłem błąd i miałem palniki pod kamieniem mocno odpalone i to powodowało że dół był mocno spieczony a góra blada. 1
Gang 344 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja 13 minut temu, Katystopej napisał(a): Kurła jakie Makłowicze na forum pizza to bardziej moj budżet niz superb na wypasie, wybacz 2
GordonLameman 8 449 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Tak przy okazji - mąka ma znacznie. Mi ostatnio wyszła i robiłem na tortowej. Gigantyczna różnica względem Caputo Nuvola Super
Kowal_ 263 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja Godzinę temu, Katystopej napisał(a): Kurła jakie Makłowicze na forum
zdunzdun 201 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja 22 godziny temu, larry.bigl napisał(a): I z drugiej strony w tym filmiku nie widze (na szybko) przebitek konkretnych egzemplarzy a jedynie jakieś ucięte fragmenty. Ja to bym chciał zobaczyć konkretnie przestudiowany ezgemplarz a nie przebitki i urywki sklejone w filmik. Kiedyś auto świat opisywał przykład BS4 (zapomniałem już marki tego wynalazku), który po kilku latach wyglądał tragicznie. Zapewne artykuł dalej do znalezienia w necie. To auto wyglądało wtedy tak źle, że przez dekadę nie powinno w ogóle istnieć. Dziwnym trafem te wynalazki dalej gdzieś tam się przewijają w ogłoszeniach i to jakoś dalej jeździ. Oczywiście tych aut jest promil, bo taka też była sprzedaż w Europie. Jednego nawet miałem okazję w tym roku widzieć w ruchu. Nio podobno jest bardzo porządnie zabezpieczane od spodu. Czas zresztą najlepiej zweryfikuje chińskie marki. Podejrzewam, że z trzy mogą z sukcesem się u nas utrzymać, zakorzenić na rynku. Tak w ogóle ile tych wynalazków jeździ w Hiszpanii to głowa mała...
Totek 784 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) To przypomina mi się to gadanie Januszy o Lanosach w 98r. Paaaanie to się zaraz popsuje, to koreańskie, to szybciej rdzewieje od malucha, elektryka to się zaraz popsuje. Tymczasem 2025 a "Lanos twardy jak kabanos", na polskich wsiach jeszcze tego trochę jest, w tym czasie wygnilo 98% fiatów, golfów 3, a z Japończyków zostały tylko te o których ktoś zapomnial że stoją w stodole. Ale tak na serio, Hiszpania ma inny klimat, będąc w Turcji widziałem auta których u nas już dawno nie ma, a tam świetnie się trzymały, masa Japończyków z lat 90. Edytowane 11 Maja przez Totek 3
KiloKush 611 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 13 godzin temu, Kowal_ napisał(a): DSG na rynku jest już 20 lat, jakie padanie i kogo to w ogóle interesuje jak kupuje nowe auto? W cing ciongu jak Ci padnie skrzynia to gdzie jej w ogóle będziesz szukał? W aso za połowę wartości auta? No jak poczekasz pół roku to może sciagną. Raz, że dsg nie pada ot tak, jeździ tego grube miliony już, do tego bez problemu znajdziesz inną, bez problemu wyremontujesz, bez problemu naprawisz mechatronikę albo kupisz w aso jak kupisz używane auto i będziesz pechowcem, że coś padnie. W cing ciongu nie zrobisz nic z tych rzeczy, a przyjemność jeżdżenia ich automatem raczej jest przyjemnością lat '90. Octavia to był zawsze nr 1 wśród emerytów, tacy ludzie kupują auta dłużej niż okres gwarancyjny. Fabie, Roomstery, Yeti z resztą też typowe auta dla emeryta. Jak gadałem z ludźmi od floty co kupowali Skody w paczkach po 50-100 sztuk to zawsze mówili, że w części z nich psuje się DSG zawsze. A kupowali je z limitem przebiegu 30 000 km. Nie bronię Chińczyków bo też nie polecam ich kupna ale trzeba przyznać, że zaczęli mocno cisnąć co dla klientów jest dobre bo jest presja cenowa.
DjXbeat 492 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja (edytowane) 24 minuty temu, bergercs napisał(a): Elektryki - takie to proste :-) Czemu pijesz do elektryków skoro to zagrywka Mercedesa który w nowym CLA nie zamontował odpowiedniego, taniego konwertera. Później dziwisz się dlaczego ludzie myślą o chińczykach. Masz idealny przykład jak Niemieckie marki same pod sobą kopią dołek. Kto kupi auto, którego na większości stacji nie da się naładować bo producent w ramach oszczędności nie założył konwertera który kosztuje grosze? Chinczyk przez takie akcje zaciera ręce a ludzie zamiast na mercedesa patrzą w inną stronę. Edytowane 12 Maja przez DjXbeat 2
bergercs 1 398 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 30 minut temu, DjXbeat napisał(a): Czemu pijesz do elektryków A to nie dotyczy tylko elektryków? Nie słyszałem żeby jakieś spalinówki można było tankować tylko na wybranych stacjach.
DjXbeat 492 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 8 minut temu, bergercs napisał(a): A to nie dotyczy tylko elektryków? Nie. Dotyczy konkretnego modelu, konkretnego producenta- Mercedesa.
Rekomendowane odpowiedzi