Krzysiak 2 053 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 16 minut temu, leven napisał(a): Nie róbcie proszę z Intela jakiegoś dziada, bo taki 14600k potrafi połamać 7800xd dwa razy droższego. Panie widząc ile przy tym gimnastyki to ja wolę tego "włóż i zapomnij" 7800x3d Wyrosłem z czasów "kup e2140 i kręęęęęęć!" 1
janek25 230 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): "włóż i zapomnij" 7800x3d tak średnio ,kolejny płacze o x3d
leven 646 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Aaaa... no to przepraszam Pana Moderatora https://ithardware.pl/aktualnosci/ryzen_9800x3d_awaria_asus-47969.html
Krzysiak 2 053 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Teraz, janek25 napisał(a): tak średnio ,kolejny płacze o x3d A co mnie ktoś interesuje? Teraz, leven napisał(a): Aaaa... no to przepraszam Pana Moderatora https://ithardware.pl/aktualnosci/ryzen_9800x3d_awaria_asus-47969.html Przecież pisałeś o 7800x3d a nie 9800x3d 1
leven 646 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ale różnica. To kanapki, które się przegrzewają same w sobie. Pitolenie o Helenie, że to procki TOP Wolę starego I5 od tego wynalazku X3D. Nie widzisz wpisów, ile już jest opublikowanych na temat dosłownie niszczących sockety i same w sobie ? Ja tego nie wymyśliłem 1
Krzysiak 2 053 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Wyskakujesz z 7800x3d, odpisałem o 7800x3d po czy argumentację opierasz na 9800x3d...zastanów się w końcu o czym chcesz pisać zanim zaczniesz dyskutować, bo już ci kiedyś napisałem na kogo wychodzisz Żebyś zrozumiał o co mi chodziło w tamtym wpisie, jeden woli grzebać, podkręcać, ustawiać, ślęczeć godzinami żeby mieć dobrą wydajność (ja to rozumiem, sam tak przez lata robiłem), drugi włożyć procka, przestawić 2-3 opcje dotyczące CPU w biosie i zapomnieć (teraz mam tak, nie chce mi się szlifować godzinami ustawień ) Edytowane 4 godziny temu przez Krzysiak
leven 646 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) W sumie, nie w temacie, ale zżera mnie ciekawość KC 3000 1TB jest tylko na system, czy masz go podzielonego na patrycje ? Ja też mam KC3000, ale 500GB i jest tylko dla systemu. Edytowane 4 godziny temu przez leven
Krzysiak 2 053 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Podzielony na 200 na system + reszta na gry, lexar też gry a adata na śmieci różne.
janek25 230 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu https://wccftech.com/intel-bartlett-lake-p-core-only-lineup-leaked-12-core-5-9-ghz-flagship/. W sam raz dla wallca 😀
wallec 1 011 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Obecnie wróciłem do najnowszej platformy intela i ponownie podoba mi się, chyba nawet bardziej niż jak miałem 265k. 245kf -> 550zł b860m aorus wifi -> 300zł goodram 6400@8000cl36 -> 330zł ~25500 pkt cinebench, 115w zużycia prądu, 60stopni na aio 240, wydajność w grach na poziomie 7800x3d, wydajność w produktywności prześwietna. 1
tomcug 2 810 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, wallec napisał(a): wydajność w grach na poziomie 7800x3d
lukadd 3 182 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Wallcuś reklamuje intele jak akwizytor wciskający chińskie badziewne gary babkom Edytowane 2 godziny temu przez lukadd 1
tomcug 2 810 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, wallec napisał(a): wydajność w grach na poziomie 7800x3d Zastanawiam się, czy na pewnym etapie nie trzeba będzie ukrócić Twojego pitolenia urlopem w Bieszczadach. 3
wallec 1 011 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Edytowane 1 godzinę temu przez wallec
tomcug 2 810 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @wallec Średnia liczona w FPS jest zwyczajnie źle policzona, tak się nie liczy. Policzyłem poprawnie wg tych wyników: 7800X3D: 100% 245K: 92% (93% po wykluczeniu CS2) Także zbierasz kolejne punkty do Bieszczadometru i jak wybije odpowiednia liczba, to wylecisz na urlop za dezinformację. 2
wallec 1 011 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Napiszę do Liptona żeby podmienił wykresy i nagrał jeszcze raz podsumowanie. 1
tomcug 2 810 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu @wallec Co Ty zrobisz, mnie jajco obchodzi. Ale liczenie średniej po FPS, a nie po relacjach procentowych, zwyczajnie jest błędem, bo przydziela grom wagi w średniej wg tego, ile FPS się w nich uzyskuje (im więcej FPS, tym większa waga, co jest wręcz antylogiczne, bo im więcej FPS, tym mniejsze znaczenie różnic między CPU z punktu widzenia komfortu rozgrywki). 1 1
janek25 230 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu 37 minut temu, tomcug napisał(a): 245K: 92% (93% po wykluczeniu CS2) to chyba nie tak daleko
tomcug 2 810 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu Daleko owszem nie jest po optymalizacjach, ale jednak trochę brakuje
leven 646 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu 46 minut temu, tomcug napisał(a): @wallec Co Ty zrobisz, mnie jajco obchodzi. Ale liczenie średniej po FPS, a nie po relacjach procentowych, zwyczajnie jest błędem, bo przydziela grom wagi w średniej wg tego, ile FPS się w nich uzyskuje (im więcej FPS, tym większa waga, co jest wręcz antylogiczne, bo im więcej FPS, tym mniejsze znaczenie różnic między CPU z punktu widzenia komfortu rozgrywki). Minimalny FPS jest wyznacznikiem płynności w grach prawda ?
Rekomendowane odpowiedzi