eNeSik 272 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 4 godziny temu, Dominix napisał(a): Nic nie jest potwierdzone ze co poltora roku bedzie dodatek. Zawsze mozna poczekac i kupic co 3 lata i bedziesz mial 2 w cenie 1 Taki protip przed sanctifying/uświęceniem Także tego 1
Sidr 142 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Ta gra ma taki poziom trudności i oferuje graczowi takie wyzwania, że oebcność przedmiotów mitycznych wygląda jak żart. A teraz jest jeszcze możliwość ich ulepszania.
Dominix 436 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Teraz? to juz od jakis 2-3 sezonow. Tutaj poziom trudnosci wyglada innaczej niz w innych hns.
Godlike 909 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Tak przeglądam ten wątek i czytam co piszecie i coś czuje, że bedzie mi sie trudno odnaleźć w tej grze i będe noobkiem albo tym no bambikiem Od czasów D2 wiele sie zmieniło a w D3 w ogole nie grałem
Sidr 142 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 46 minut temu, Godlike napisał(a): Tak przeglądam ten wątek i czytam co piszecie i coś czuje, że bedzie mi sie trudno odnaleźć w tej grze i będe noobkiem albo tym no bambikiem Od czasów D2 wiele sie zmieniło a w D3 w ogole nie grałem Jak ostatnio grałeś w D2, to w D4 odnajdziesz się bez problemu, bo to jest gra dla upośledzonych. Słabo to zabrzmiało :), chodzi o to, że jest dużo prostsze i łatwiejsze. Diablo 2 jest pozornie proste, ale wymagające wiedzy pod kątem endgejmu, a D4 jest prostackie na każdej płaszczyźnie. Rozwinieciem mechanik D2 jest seria PoE jak coś. 4 godziny temu, Dominix napisał(a): Teraz? to juz od jakis 2-3 sezonow. Tutaj poziom trudnosci wyglada innaczej niz w innych hns. Właśnie taką mniej więcej miałem przerwe. Ograłem obecny sezon (który jest identyczny jak wszystkie pozostałe) i szczerze, jestem teraz po godzinie w kampani w PoE2 mam 10x większą satysfakcję niż z ok 13h gry w D4, gdzie moja postać ubrana w sredniej jakosci legendarki (zero w/w mitycznych) ma już moc anihilacji wszystkiego. Lilith (najtrudniejszy bos w grze) pomijając fazy i animacje pada w 4 sekundy (gra solo). I to jest jedyna systuacja, gdzie poziom trudności bym oceniał 2/10 z uwagi na to, że nie mogę po prostu stać w miejscu i naciskać PPM. Pity robiłem tylko żeby gemy na 46 wbić, pewnie póxniej jest trudniej, bo skalowane, ale to jedyne miejsce gdzie może byćtrudniej. Tylko po co je robić jak wieje nudą i bezsensownością juz po kilku? Dodam, że zrobiłem 80 (max ile mogę obecnie) i walka z bosem, to może 3s. Nic się w tej grze nie zmieniło poza tym, że jest to jeszcze wiekszy samograj niż kiedyś. A dodanie i 10 nowych klas też nic nie zmieni, bo każdą gra sie tak samo. Naciska się jeden przycisk myszy i ginie wszystko na ekranie. To jest hns, który daje zero satysfakcji z aktywnosci typowych dla tego gatunku. 1
Funky Koval 153 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu A ponoć Palladyn jeat jeszcze bardziej przegięty https://www.eurogamer.pl/nowa-klasa-w-diablo-4-jest-absurdalnie-potezna-a-gracze-sa-zachwyceni
Dimazz 613 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) jest OP albo jeszcze zmniejszyli poziom trudności gry. Zacząłem sobie na trudnym paladynem i wszystko pada na hita albo dwa. Walka z Lilith poniżej 5 sekund i jeszcze co do gry. Płacąc w dolarach 2 dodatki wychodzą 144zł a podstawka z dodatkami 252zł Edytowane 7 godzin temu przez Dimazz
galakty 3 546 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja wbiłem na Torment 3 w sumie bez większego problemu, nie mam nawet gearu idealnego z buildu startowego Ale o to tutaj chodzi, jak chcesz trudnej gry i męczarni to masz PoE2.
Godlike 909 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, Sidr napisał(a): Jak ostatnio grałeś w D2, to w D4 odnajdziesz się bez problemu, bo to jest gra dla upośledzonych. Słabo to zabrzmiało :), chodzi o to, że jest dużo prostsze i łatwiejsze. Diablo 2 jest pozornie proste, ale wymagające wiedzy pod kątem endgejmu, a D4 jest prostackie na każdej płaszczyźnie. Rozwinieciem mechanik D2 jest seria PoE jak coś. Bardziej miałem na myśli te wszystkie ulepszenia, bulidy, jakieś paragony i faktury W D2 ulepszenia i bulidy były proste, ale dobrze wiedzieć, że D4 jest prostsze, większy fan będę miał z gry, bo nie chce mi się latać po 500 razy na tego samego bossa żeby wydropil mi jakiś dobry przedmiot, albo 50 razy podchodzić do zabicia innego bo ciągle ginę na przykład
galakty 3 546 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu D4 jest prostsze, ale ilość mechanik sporo większa.
Dominix 436 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu D4 jest idealne na wieczorny chilli i nawalania demonów, a nie rozkmine z excelem jak w poe Do tego możesz każdą klasę w sezonie ograć na luzie
pijoter100 34 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jeden lubi chill w diablo, drugi bycie beta testerem w poe2
Barosz 53 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Czytam niektórych komentarze to nie rozumiem o co wam chodzi komuś przeszkadza, że ktoś ma fun z gry a chyba właśnie o to chodzi ? Chcecie wyzwania to zagrajcie w diablo z 96 roku Ja miałem sporą frajdę w kwietniu jak grałem w POE 2 ponad 40 godzin, wcześniej przy premierze D4 też grało mi się fajnie - teraz chyba też wrócę aby ubić kilka bestii. Ominąłem vessel of hatred i teraz będę miał 2 klasy na raz więc spoko - osobiście ten spirytualista mnie nie kupił i pominąłem kompletnie ten dodatek a w sumie jeszcze będzie ta dodatkowa klasa więc lekki wygryw, jeżeli teraz kupię. Ale jak ktoś kupił i teraz ma znowu kupić no to cóż - taki świat wszystko jest teraz monetyzowane. 2
wrobel_krk 864 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu D4 za proste, poe2 za żmudne nie ma ideału, ale na pewno do poe2 nie potrzeba az excela - chyba ze komus d4 wydaje sie skomplikowane to co innego 1
galakty 3 546 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tych gier nie da się porównać i im szybciej to zrozumieją tym lepiej. Najpierw grałem D4, potem odinstalowałem, cisnąłem w PoE2 jak głupi, potem odinstalowałem, potem LE, wróciłem do D4 i znowu się świetnie bawię. Jedyna wada PoE2 na tę chwilę to żmudne przechodzenie fabuły po raz dziesiąty. Gdyby nie to to bym do D4 nie wrócił. PoE2 nawet prostsze mi się wydaje, jakoś mechaniki łatwiejsze i bardziej zrozumiałę, w D4 jest tysiąc różnych materiałów i nie idzie kupić gearu jaki potrzebujesz. Edytowane 1 godzinę temu przez galakty
DITMD 808 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Diablo 4 to czysty fun dla normalnych graczy, którzy po prostu chcą sobie pograć, a nie siedzieć pół dnia i rozkminiać którą gałąź drzewka wybrać, albo w którą stronę pójść, żeby było optymalnie.
galakty 3 546 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przecież masz buildy na necie, nie musisz nic wymyślać tylko cisnąć do przodu.
Barosz 53 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, galakty napisał(a): Tych gier nie da się porównać i im szybciej to zrozumieją tym lepiej. Najpierw grałem D4, potem odinstalowałem, cisnąłem w PoE2 jak głupi, potem odinstalowałem, potem LE, wróciłem do D4 i znowu się świetnie bawię. Jedyna wada PoE2 na tę chwilę to żmudne przechodzenie fabuły po raz dziesiąty. Gdyby nie to to bym do D4 nie wrócił. Właśnie tam fabuła to się ładnie dłuży, pamiętam 2 czy 3 ci rozdział był taki obszerny, że masakra. Ja teraz czekam na titan quest 2 i liczę, że trochę pogodzi te multiplayerowe gry i będzie coś w stylu grim dawn - we własnym tempie na spokojnie. Kim teraz grasz w D4 ? Bo ja chyba kupię to odpalam od razu palka, bo reszta jest dość mocno przeze mnie przemaglowana zwłaszcza łotr, który dawał mi najwięcej frajdy.
wrobel_krk 864 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @DITMDCzyli poe2 jest dla inteligencji a d4 dla plepsu co ciezko mysli - 500 plus zbiera i jak nastepnego harnasia kupioc to najtrudniejsze procesy myslowe graczy d4:) - to zart ale tak tu wyglada narracja
galakty 3 546 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Barosz napisał(a): Ja teraz czekam na titan quest 2 Na pewno spróbuję jak wyjdzie Teraz, Barosz napisał(a): Kim teraz grasz w D4 Spirytystyką pod Evade bo ostatnio grałem w sezonie 3 albo 4
DITMD 808 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 14 minut temu, galakty napisał(a): Przecież masz buildy na necie, nie musisz nic wymyślać tylko cisnąć do przodu. Ja wole sobie zrobić swój własny build, i grać po swojemu, a nie kopiować kogoś. 13 minut temu, wrobel_krk napisał(a): @DITMDCzyli poe2 jest dla inteligencji a d4 dla plepsu co ciezko mysli - 500 plus zbiera i jak nastepnego harnasia kupioc to najtrudniejsze procesy myslowe graczy d4:) - to zart ale tak tu wyglada narracja PoE 2 to gra dedykowana wszystkim tym wiecznym maruderom, którym nigdy nic nie pasuje, dla tych, co spędzają więcej czasu w tematach innych gier gadając o PoE, niż grając w tę ich cudowną grę Edytowane 1 godzinę temu przez DITMD
wrobel_krk 864 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu @DITMDTobie ciezko zrozumiec że można w obie gry pograć - a i nie można się wypowiadać negatywnie bo d4 jest idealne chyba 1
galakty 3 546 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu 6 minut temu, DITMD napisał(a): Ja wole sobie zrobić swój własny build, i grać po swojemu, a nie kopiować kogoś. No to czego problem robisz XD PoE2 właśnie daje niesamowite możliwości, piszesz że lubisz grać po swojemu a potem że PoE2 słabe, bo trzeba myśleć. No litości 1
DITMD 808 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu (edytowane) Tak niesamowite możliwości, że grasz teraz w Diablo 4. I ja nigdzie nie napisałem, że ta gra jest słaba, to jest gra dla innego targetu. Dla mnie każdy z tych HnS ma te same bolączki, i wcześniej czy później robi się monotonny i po prostu nudny. Tutaj nie ma gry idealnej. Edytowane 36 minut temu przez DITMD
galakty 3 546 Opublikowano 28 minut temu Opublikowano 28 minut temu Naucz się czytać ze zrozumieniem, albo mrugnij dwa razy jeśli potrzebujesz pomocy... Pisałem że gdyby nie żmudne przechodzenie kampanii to bym do D4 nie wracał. 1
Rekomendowane odpowiedzi