Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już prawie śmiga, gra się loguje, można wybrać postać, stworzyć postać, nadać imię, ale na samym końcu nie idzie kliknąć "postać sezonowa" ehh... więc nie można wystartować.

Edit, godz. 23:22 działa!:yuppie: Lecimy!

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano

Odnośnie Diablo 5 to naprawdę mam dużą nadzieję, że fabularnie będzie podobnie dobre jak Diablo 2. Diablo 3 i Diablo 4 okazało się syfem w porównaniu z klimatem, postaciami, grywalnością, mechaniką gry i fabułą Diablo 2. Na razie z tego co ujawniono, to uważam za świetny pomysł, że zaczynamy w świecie w którym Diablo wygrał. To bardzo oryginalne. Żeby tylko postacie były ciekawe, a sama fabuła nie była takim nudnym shitem jak dwie poprzednie części, gdzie durni twórcy z braku pomysłów wymyślili sobie zabijanie znanych i lubianych postaci z Diablo 2 (Warriw, Meshif, Deckard Cain).

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Misticzx napisał(a):

Odnośnie Diablo 5 to naprawdę mam dużą nadzieję, że fabularnie będzie podobnie dobre jak Diablo 2. Diablo 3 i Diablo 4 okazało się syfem w porównaniu z klimatem, postaciami, grywalnością, mechaniką gry i fabułą Diablo 2. Na razie z tego co ujawniono, to uważam za świetny pomysł, że zaczynamy w świecie w którym Diablo wygrał. To bardzo oryginalne. Żeby tylko postacie były ciekawe, a sama fabuła nie była takim nudnym shitem jak dwie poprzednie części, gdzie durni twórcy z braku pomysłów wymyślili sobie zabijanie znanych i lubianych postaci z Diablo 2 (Warriw, Meshif, Deckard Cain).

Nie ma żadnych szans na dobre Diablo w starym stylu. Obecny zespół Blizazrda to postmodernistyczna nijakosć. Trzecia i czwarta częśc serii to całkowite przenicowanie lore tego uniwersum w ktorym anioły, to teraz nieudacznicy, kanalie i synobójcy. Demony są z kolei uczłowieczane i ukazana w odcieniach szarości. Mechaniki gry dostosowana do mas, łatwa i przyjemna.

Z informacji o Diablo 5, to tylko troche lore lizneliśmy. A tak w wywiadze wypowiadali sie o Diablo - Prime Evil:

"Gdy zaczęliśmy zgłębiać jego charakter... cóż, w zespole Diablo uwielbiamy dobrze napisaną, moralnie szarą postać [0:1.88, 0:1.89] – taką, która zmusza do refleksji: „Czekaj chwilę, a może ta osoba właściwie ma rację? Może to ona ma słuszność?” [0:1.89, 0:1.90] To zawsze świetny temat do dyskusji, a Blizzard stworzył już kilka niesamowitych postaci tego typu – jak Sylvanas czy Lilith [0:1.90, 0:1.91]. Naturalne więc było, że początkowo chcieliśmy pójść w tym samym kierunku, kiedy zaczynaliśmy pracę nad Diablo [0:1.91, 0:1.92].
Jednak dość szybko doszliśmy do tego samego wniosku: Diablo to Diablo [0:1.92]. On jest Panem Grozy [0:1.93]. Nie da się go odkupić, nie jest też postacią „niezrozumianą” – i to dało nam ogromną klarowność [0:1.93, 0:1.94]. Pytanie nie brzmi już zatem, czy on ma rację, ale co dzieje się teraz, kiedy wygrał [0:1.94]."

Nie wiem, czy to rozumiecie. Oni chieli zrobić z Diablo takiego zagubionego gościa. Wiecie, trudne dzieciństwo, nikt go nie rozumie, robi straszne rzeczy, ale ma cel.. Taka druga Lilith, niemal można ją zrozumieć i wybaczyć. Nie to co, tej kanalii Inariusowi. XD Na szczeście chyba ktos w pewnym momencie walnął w stól przy tych absurdach i się zreflektowali w tym aspekcie, bo zrozumieli, nie nikt takiego pomysłu nie kupi.

Edytowane przez Sidr
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Sidr napisał(a):

Nie wiem, czy to rozumiecie. Oni chieli zrobić z Diablo takiego zagubionego gościa. Wiecie, trudne dzieciństwo, nikt go nie rozumie, robi straszne rzeczy, ale ma cel.. Taka druga Lilith, niemal można ją zrozumieć i wybaczyć. Nie to co, tej kanalii Inariusowi. XD Na szczeście chyba ktos w pewnym momencie walnął w stól przy tych absurdach i się zreflektowali w tym aspekcie, bo zrozumieli, nie nikt takiego pomysłu nie kupi.

Fabuła ma w Diablo znaczenie dla garstki zapaleńców, sam przestałem śledzić gdzieś w połowie dwójki. W jedynce jeszcze do mnie przemawiały te horrorowe wątki, samotna wioska, tajemna groza, ludzie zwodzeni na manowce przez odwieczne zło, potem... jakieś wojny aniołów z demonami. Nefalemowie, za duża skala, komu by się chciało te pierdy czytać w drodze do sklepu :)  Ważne żeby w końcu zatrudnili kogoś ogarniętego od struktury samej gry, bo obecnie mechaniki to plastry nakejane na plastry oparte na szkielecie z mokrej ligniny. Tylko że to się nie zdarzy, nie z tym Blizzardem.

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

No cóż, nad D4 już tylko Yamal i jakieś AI siedzi. ;)

Godzinę temu, Zdzichon napisał(a):

Fabuła ma w Diablo znaczenie dla garstki zapaleńców, sam przestałem śledzić gdzieś w połowie dwójki. W jedynce jeszcze do mnie przemawiały te horrorowe wątki, samotna wioska, tajemna groza, ludzie zwodzeni na manowce przez odwieczne zło, potem... jakieś wojny aniołów z demonami. Nefalemowie, za duża skala, komu by się chciało te pierdy czytać w drodze do sklepu :)  Ważne żeby w końcu zatrudnili kogoś ogarniętego od struktury samej gry, bo obecnie mechaniki to plastry nakejane na plastry oparte na szkielecie z mokrej ligniny. Tylko że to się nie zdarzy, nie z tym Blizzardem.

Szanuje twoje złudzenie własnej nieomylności i projekcje swoich poglądów na reszte graczy, ale jednak dla bardzo wielu z nich, w tym mnie, lore w grach jest istotne. Co do Diablo, to mi los tej serii jest już obojętny. D3 miało dobry gameplay w multi, a lore dobiło dno. W D4 oba szorują po dnie. W całokształcie informacji o D5 nie ma nic, co by dobrze rokowało temu tytułowi.

Można by zrobic jeden wątek o grach hns. Ich w sumie dużo nie ma, a byłoby łatwiej sledzić infoirmacje o grachz  tego gatunku zainteresowanym.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zdzichon napisał(a):

Fabuła ma w Diablo znaczenie dla garstki zapaleńców

Serio? Dla mnie granie w Diablo kończy się jak wykonam misje fabularne (zarówno te główne jak i dodatkowe). Jak nie ma co robić w sensie konkretnych zadań (lub jest to zbyt długie), to kończę grę i nie będę się wygłupiał i tracił mnóstwo godzin na wzmacnianie postaci, których jedynym celem ma być walka dla walk.

Diablo 2 jako wyjątek ukończyłem wiele razy ponieważ:

- mechanika gry (sposób używania różnych umiejętności chociażby) bardzo mnie wciągała (po prostu walczyło się wielokrotnie przyjemniej i z ciekawszymi wrogami niż w Diablo 3 i Diablo 4)

- dobre postacie nie umierały i przyjemna, wciągająca fabuła które nie zniechęcała do ponownego przejścia (jeśli przykładowo wiesz że po iluś etapach fajna postać ci umiera, to zniechęca to ciebie do ponownego przejścia fabuły, bo nie chcesz dążyć do tego momentu ponownie)

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Daryzda67 napisał(a):

Dla mnie osobiście diablo 2 było słabe. Kompletnie nie podeszło mi.

A w d2r grałeś ? Czy tylko zwykłe D2 ?

kupiłem właśnie D4 podstawe za 40 zł żeby ograć kampanię tylko

Edytowane przez voltq
Opublikowano
W dniu 18.09.2026 o 20:21, Misticzx napisał(a):

No też mam taką nadzieję. ;)