Blacktiger 46 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Quake 2 RTX to darmowy mod do Q2. Samą grę odpalisz bez RT, a wspomnianej wersji Metro nie, należy jednak pamiętać że jest zwykła wersja tego Metro bez RT aha Portal RTX podobnie do Q2 Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Blacktiger
Lypton 953 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Raczej remake niż mod, jest samodzielny i nie wymaga podstawki.
userKAMIL 857 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Jak będzie chodziło jak Wukong to będe zadowolony Dopłacił ktoś do grania w piątek? Tak ja wziąłem.
Blacktiger 46 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 z tego co wiem nie zagrasz w q2 rtx jeśli nie masz q2 ale może się coś zmieniło, dobra wracamy do tematu indiego
Lypton 953 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) 12 minut temu, Blacktiger napisał(a): z tego co wiem nie zagrasz w q2 rtx jeśli nie masz q2 ale może się coś zmieniło, (...) Yep, nie doczytałem, że samodzielne są tylko 3 pierwsze poziomy. Mniejsza o większość, w sumie Indy jest pierwszą grą, a nie remasterem/modem/aktualizacją, która nie pójdzie bez RT. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Lypton
Passt 45 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 To jest męska wersja Tomb Raider ? Jeśli tak , to na 99% zagram.
samsung70 210 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 4 minuty temu, Passt napisał(a): To jest męska wersja Tomb Raider ? Jeśli tak , to na 99% zagram. chyba blizej temu do TR niz Uncharted, jako ze mam gejpasa to obadam sobie na spokojnie bo odczuwam tesknota za zabawa z ostatnich 3 tomb raiderow.
Jaycob 1 934 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Nie. Gamepleyowo wygląda zupełnie inaczej. Przede wszystkim widok jest fpp, a nie tpp. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Jaycob
sideband 1 781 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 23 minuty temu, Blacktiger napisał(a): z tego co wiem nie zagrasz w q2 rtx jeśli nie masz q2 ale może się coś zmieniło, Pograsz w demo, a większość używa wersji RTX do grzania GPU to demo wystarczy
Blacktiger 46 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 8 minut temu, Lypton napisał(a): (...) Mniejsza o większość, w sumie Indy jest pierwszą grą, a nie remasterem/modem/aktualizacją, która nie pójdzie bez RT. dobrze pamiętałem
azgan 1 130 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 7 minut temu, Passt napisał(a): To jest męska wersja Tomb Raider ? Jeśli tak , to na 99% zagram. 2 minuty temu, samsung70 napisał(a): chyba blizej temu do TR niz Uncharted, jako ze mam gejpasa to obadam sobie na spokojnie bo odczuwam tesknota za zabawa z ostatnich 3 tomb raiderow. Nie, Tomb Raider i Uncharted to gry TPP
Lypton 953 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) @Blacktiger Mały kruczek - first triple-A game. Czyli pewnie są jakieś indyki, które wcześniej wymagały RT. No i jest to tylko remaster podstawowego Exodus, w dokładnie tę samą grę można zagrać bez RT. W przypadku Indiany takiej możliwości nie ma. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez Lypton 1
lukadd 2 915 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Ogólnie ciekawe ile będzie tego RT, bo w podstawowym trybie RT to wymagania tabelka przyjęła całkiem niskie, więc chyba nie za wiele Niby ma to nawet 7900XT uciągnąć w natywnym 4k ultra i 60 klatkach z RT Mocno ciekawe na ile tabelka się sprawdzi. Bo w takim Stalkerze przecież też bez szału jeśli chodzi o oprawę i bez nawet grama RT ta karta robi ~35fps w 4k i ultra Tak tam spartaczyli optymalizację. PT wiadomo inna bajka i rozwali cały system.
Tankietka 218 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Chore wymagania biorąc pod uwagę, że to silnik z Doom Eternal. Partacze kodu.
lukadd 2 915 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Doom Eternal to gra z 2021 roku, a RT to tam było jak kot napłakał jedynie chyba z tego co pamiętam odbicia i to bez szału. Co będzie tutaj zobaczymy jak odpalimy, ale raczej będzie więcej tego RT niż w Doomie
Tomek1623 266 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2024 Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Na GP też już jest preload? Jest 1 1
sideband 1 781 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 11 minut temu, lukadd napisał(a): Doom Eternal to gra z 2021 roku, a RT to tam było jak kot napłakał jedynie chyba z tego co pamiętam odbicia i to bez szału. Co będzie tutaj zobaczymy jak odpalimy, ale raczej będzie więcej tego RT niż w Doomie W Doomie ma być pierdylion klatek na kalkulatorze dlatego tak wygląda RT w tej grze. Nie wspominając, że RT jest wręcz "niezbędne" do gry tego pokroju.
lukadd 2 915 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Dla tego nie ma sensu tego porównywać. PS. 113GB ściąga. Odin straszył, że będzie 130
Tankietka 218 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Nie kupuje tego, że musowo włączony zżerający klatki RT to ma być "nowa jakość". Odbicia można robić "w starym wypalanym stylu". Zamiast iść w poligony to idą w jakiś chujowy RT.
JeanPepin 333 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Taki ten preload GP na PC że sciagnelo mi z 20 mb pllikow, mam ikonke na pulpicie i tyle, mam akcje Graj ale mam czekac Musze manualnie jakoś aktywować ściąganie, przy czym mam błąd bo niby mam za mało miejsca na dysku który wybrałem, a mam tam jeszcze 145 GB EDIT 2 , zwolniłlem miejsce i mam 250 gb prawie, dalej wg, GP mam za mało miejsca Edytowane 4 Grudnia 2024 przez JeanPepin 1
samsung70 210 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 12 minut temu, JeanPepin napisał(a): Taki ten preload GP na PC że sciagnelo mi z 20 mb pllikow, mam ikonke na pulpicie i tyle, mam akcje Graj ale mam czekac Musze manualnie jakoś aktywować ściąganie, przy czym mam błąd bo niby mam za mało miejsca na dysku który wybrałem, a mam tam jeszcze 145 GB ... a wlasnie, co do pre-loadu na PC game pass, jak to wyglada? Pytam, bo przy okazji Stalker 2, chcialem zobaczyc preload na MS Store, i jedynie co mi sie pobieralo to zaledwie chyba 6MB i tyle, nic nie ruszalo mimo, ze wszyscy juz mieli mozliwosc pobierania. Czy ja cos robilem zle? jak to wyglada przy tej grze?
JeanPepin 333 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) No mi pobiera 3 pliki jakby, dwa to są dodatki jakieś po 10 mb, trzeci ma mieć 115 GB, ale nie idzie go sciagnać bo mam niby za mało GB wolnego, sciagnelo z 7 MB i cześć. Z Stalkerem nie miałem problemów, tam sciągęło całość od razu Edytowane 4 Grudnia 2024 przez JeanPepin
sideband 1 781 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 18 minut temu, Tankietka napisał(a): Nie kupuje tego, że musowo włączony zżerający klatki RT to ma być "nowa jakość". Odbicia można robić "w starym wypalanym stylu". Zamiast iść w poligony to idą w jakiś chujowy RT. Mistrzu podciąganie geometrii odbywa niezależnie od RT/PT. Bez RT/PT przeskoczysz pewnego progu w jakości/realizmie grafiki. Bo dobre AO na RT bije na głowę HBAO+ czy inne wynalazki przy czym nie zabija sprzętu, a tylko jeden efekt. Chyba nie muszę też przypominać jaką ewolucje przeszły samie cenie przez wiele lat zanim udało się uzyskać coś lepszego i w takim Division NV wrzuciła hybrydowe cienie HFTS. Nie wcale nie było widać, że cenie są lepsze. Także przyzwyczaj się, że teraz co generacje będą wchodzić coraz bardziej ogarnięte efekty tylko teraz na RT/PT, które i tak będą mordować sprzęt. RTXDI to jest ochłap z ReSTIR bo na razie sprzęt ma za mało mocy. 2
Rekomendowane odpowiedzi