Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

3 razy włączałem grę, resetowałem kompa. Ciągle to samo. Jest płynnie, ale wpadają takie 2 sekundowe stuttery co chwilę. 

Dobra, po kilku min stutter ustał. Może on robi jakieś shadery w tle 🙃

Ale kurde, rano to było nie grywalne. Może kwestia resetu kompa musiała być po instalacji? 

Teraz dlss quality, PT i wszystko w prawo, 70 fps non stop, oprócz cutscen, tam leci bo nie działa generator :)

Chyba, że był jakiś update w dzień i sobie pobrał w tle. 

Graj w Oknie.

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@RTX5090 A to u mnie akurat działa. Ale co włącznie gry muszę go wyłączyć i włączyć aby stutter nie było :D

Ja musze zmienić Okno bez ramek na Okno a potem znowu na Okno bez ramek żeby było kilkadziesiąt fps więcej.

Opublikowano

Przycinki zaczęły się pod koniec sekwencji Junglii. 

Włączenie FG po wyłączeniu tylko poprzez restart gry. DLSS zmiania się Live. 

Stoję teraz na początku jak poleciał do Watykanu. bez wspomagania 55 fps i bez przycinek. Odpalę FG jest ponad 80 ale się przycina obraz. 

Opublikowano
17 minut temu, zozolek napisał(a):

wyłaczenie całęgo RT nic nie zmienia, majac 120fps chodzi jakby było  30 klatek ....  jeden wielki shutter.

Grać się w to nie da na dziś dizeń.

Pisałem już parę razy co zrobić.

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, maras2574 napisał(a):

Na 4080 również

Bez PT dlss q, fg off czy on na 4090 dobija do maksa wyswietlacza. U mnie 120fps w dzungli.

Ale mozna zejsc z PT na High, wtedy z dlss Q i FG off jest ~60 fps i gra sie dobrze bez przycinek. Ja wylaczam gre, bo chce ograc juz na nowej platformie i do tego czasu moze pojawi sie latka na FG.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
58 minut temu, RTX5090 napisał(a):

FG niestety jest uwalone - przycinki są duuuże. Jak wyłączę w czasie gry, to załączenie nie działa. Potrzebny restart.  

Nie mam żadnego problemu z FG. Odpalam grę i gram. Żadnego stutteru itd. Poza tym że w cutscenkach FG się dezaktywuje, ale to pewnie krótce naprawią,