Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten Manor Lords to tak nie do końca przez jedną osobę, bo sporo rzeczy tam dla tego gościa robili inni ludzie.

Ale ogólnie nie rozumiem sukcesy tej gry. Dopiero teraz pograłem w to w Passie i w tej grze w zasadzie w obecnej postaci wczesnego dostępu nic nie ma :E  Ładna oprawa z wierzchu, parę budynków na krzyż i tyle. Kilka h i nie ma co tam robić gameplayowo.

Opublikowano
4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak dla kogo, przykładowo tam gdzie sobie mogę śmiało ustawić ultra 1440p na rx7800 i będę miał 60fps, to z wbudowanym RT jak mi klatki spadną? o 20, 30 czy może 50%? Podaję jako przykład, aby zaraz któryś z tekstami fanbojstwa nie wyskoczył. Zaczyna dochodzić do tego że NV swoimi zagraniami, chce w perfidny sposób uwalić AMD czy jak to inaczej nazwać? Chcesz pograć kup NV :E czy jak to rozumieć?

Osłabiacz mnie typowe pitolenia żeby pitolić. Będzie jak pisałem i NV nie ma nic do tego te czasy już dawno  się skończyły gdzie płacą developerom. Indianie też pograsz z RTGI na 7800XT w 1440p z ~100fps pomimo, że ta karta nie jest mocarzem wydajności. Za chwilę napiszesz, że na 7800XT chciałbyś pograć kolejne 10lat, ale NV popsuła gry i trzeba częściej zmieniać sprzęt. Wydajność na konsolach też popsuła NV bo mają ukrytą magiczną moc.

• Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Strambo skończony, daję 9+/10 i czekam na fabularne DLC :glodny:

Przygoda odhaczona, zlecenia na 100%, notatki na 80 parę, natomiast odkrycia i tajemnice obydwie kategorie zrobione na ponad 50% w dzienniku ;) 

Po paru dniach przerwy wrócę do gry i sobie będę ją na spokojnie maksował, głównie zależy mi na szybkim zebraniu wszystkich reliktów ponieważ ciekawią mnie pewne wielkie "wrota" :E  

Czy gra roku dla mnie? Jeszcze nie wiem ale w trójce na bank i to miło, że M$ w końcu dowiózł :D   

Edytowane przez lamparcicho
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
19 godzin temu, RTX5090 napisał(a):

Robiłem te fotki w Watykanie. Gram bez FG na 3440X1440. 68 - 75 fps z DLAA + PT. 

Tak naprawdę testem obciążeniowym jest sam początek gry, później to dużo przyjemniej chodzi. 

Gdzie ty masz opcje FG?

Opublikowano

Ludzie tutaj już kończą, a ja nadal Vaticano. 😄 Wylazłem dopiero z podziemi i uderzam pod fontannę. Lokacja jest dużo większa niż początkowo myślałem, ale to może kwestia tego, że trochę biegam bez celu szukając sekretów i robiąc zdjęcia sierściuchom. :E 

Niestety potwierdza się to, co pisano w recenzjach, zagadki są bardzo proste. A przecież w opcjach można włączyć easy mode. Dodatkowo warto grać od razu na wysokim poziomie, albo podregulować siebie opcje w menu - jest tam sporo możliwości.

Opublikowano
10 minut temu, Vulc napisał(a):

Ludzie tutaj już kończą, a ja nadal Vaticano. 😄 Wylazłem dopiero z podziemi i uderzam pod fontannę. Lokacja jest dużo większa niż początkowo myślałem, ale to może kwestia tego, że trochę biegam bez celu szukając sekretów i robiąc zdjęcia sierściuchom. :E 

Niestety potwierdza się to, co pisano w recenzjach, zagadki są bardzo proste. A przecież w opcjach można włączyć easy mode. Dodatkowo warto grać od razu na wysokim poziomie, albo podregulować siebie opcje w menu - jest tam sporo możliwości.

Ja sobie tam zostawiłem na deser te zadania poboczne żeby było jeszcze co robić po przejściu fabuły 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• AAA to jeden z największych ścieków jeśli chodzi o używane auta. Nic nowego.
    • Spodziewałem się w miarę inteligentnej komedii nawiązującej do oryginału, widać że Jack Black stracił to coś. Przez cały seans nie zaśmiałem się ani razu. Reszta aktorów też słabo wypadła. I jeszcze te wstawki z Ice Cube i J.Lo są tanie. Nic nie wnieśli to tego marnego pokazu.
    • Wczoraj byłem świeżo po przejściu gry, więc nie chciałem dłużej się rozpisywać, ale dzisiaj napiszę konkretnie co uważam za dobre, a co za złe w tej grze. Wymienię tylko zalety i wady w myślnikach żeby wszystko było przejrzyste. Oczywiście pod spodem same SPOILERY więc jak nie graliście to w żadnym razie nie czytajcie.   Zalety:   - długość gry to dla mnie pewna zaleta, bo na poziomie trudności NORMALNY (3 stopień trudności) maksymalnie dokładne ukończenie gry zajęło mi ponad 70 godzin. Znalazłem ponad 90-95 procent wszystkich ukrytych rzeczy, które można było znaleźć (kartki z bohaterami, monety, listy, zasoby), bo to było również moim celem. Gra o 70 procent dłuższa od pierwszej części - grafika to arcydzieło na najwyższych ustawieniach jakości (mam monitor 32 calowy o rozdzielczości 2560x1440), czyli albo to najlepsza wizualnie (najbardziej realistyczna) gra na świecie, albo ścisła czołówka takich gier. Świat jak prawdziwy, a jedynie chwilami dało się zauważyć pewne wady wizualne czy animacji które nie pasują do prawdziwego świata - prawie doskonała pierwsza połowa gry, bardzo wciągająca pod każdym względem, prawie nic mnie nie denerwowało do połowy gry (pomijam pomysł fabularny odnośnie Joela) - oczywiście postać Ellie była zapewne nie tylko dla mnie ale dla 90 procent graczy główną motywacją do tej gry (skoro już nie mogłeś grać Joelem) - szczęśliwe zakończenie z Diną to zmyłka dla gracza, bo we wszystkich innych grach takie byłoby zakończenie, ale tutaj zrobili kolejny rozdział który miał wszystko niestety rozwalić, ale tego co najważniejsze nie zmienił   Wady:   - gra wybitnie na jeden raz i do wyrzucenia (wcześniej grając mówiłem sobie że przejdę ją jeszcze w kolejności chronologicznej po ukończeniu, ale obecnie po przejściu tak gównianej fabuły i rozwaleniu postaci Ellie mi się odechciało) - cała główna fabuła to motyw idiotycznej zemsty zamiast skupić się najważniejszym problemie świata gry, czyli szukaniu lekarstwa na epidemię (mogliby na przykład wymyślić sposób żeby Ellie nie musiała umrzeć w celu zrobienia szczepionki) - idiota od fabuły wymyślił sobie, że Joel ratuje Abby od zarażonych żeby ta kilka minut później go w nagrodę torturowała i zabiła (w dodatku Joel nie torturował jej ojca lekarza, a po prostu go szybko zabił żeby zabrać Ellie na co w ogóle palant od fabuły nie zwrócił uwagi jakby to było bez znaczenia). Już nie mówiąc o tym że ten ojciec Abby wcale nie był dobry, bo z zimną krwią chciał poświęcić życie Ellie nie pytając się ją o zdanie. Mimo że z gry wynikało że Ellie by się zgodziła to jednak dobra osoba by się spytała) - irytujące blokowanie terenu w grze polegającej na szukaniu wielu ukrytych rzeczy (wystarczy że skoczysz za płot, przejdziesz przez drzwi i już ci gra blokuje możliwość powrotu, na całą grę około 3-4 razy bardzo mnie to wnerwiło bo chciałem się cofnąć a nie mogłem) - brak wielu automatycznych zapisów nie pozwala ci się cofnąć gdy coś ominiesz i chcesz wrócić tylko trochę wcześniej (gra ci jedynie robiła jeden zapis najnowszy). Były zapisy ręczne ale było trzeba ciągle o nich pamiętać, a do tego były durnowate bo nie pamiętały na przykład zabranych zasobów, czyli to nie były dokładne zapisy konkretnego stanu i miejsca. - Manny zabiera list od Abby żeby nie mogła go przeczytać (kretyn który to wymyślił zapewne pomyślał sobie, że to będzie zabawne, ale nie, to nie było zabawne) - idiota od fabuły w II połowie gry zmusił gracza żeby kierował znienawidzoną postacią Abby przez pół gry bo uważał że dzięki temu gracze ją polubią i zaakceptują jej motywację. W rzeczywistości prawie każdy miał ją gdzieś i te Blizny (Serafitów) przez całą grę i oczekiwał takiego zakończenia jak z Norą w szpitalu czyli żeby Ellie ją maksymalnie brutalnie zajebała (tak w ogóle to była najlepsza scena z udziałem Ellie) - idiota od fabuły na końcu II połowy gry wymyślił sobie że zrobi z Ellie złego bossa i gracz kierując Abby będzie musiał z nią walczyć i pokonać (zapewne ten imbecyl pomyślał sobie, że to będzie niezła beka z graczy robiąc im coś takiego czyli ich maksymalnie denerwując) - prawie nieśmiertelne główne postacie po obu stronach, gdyż po ciosach które otrzymały, od walenia głową o podłogę czy postrzałów, przebicia strzałami, pocięcia nożami, to powinny zdechnąć kilka razy, a nie żyć praktycznie bez uszczerbku na zdrowiu (Tommy, Dina, Abby, Ellie) - ta tępa kreatura od fabuły (mająca w dupie zarówno graczy jak i logikę) stwierdziła że Ellie która ponownie przemierzyła cały kraj żeby zabić morderczynię Joela, to na końcu ją uratuje, żeby trochę z nią powalczyć i dać sobie odgryźć palce, po czym ją puści wolno, a sama wróci do domu bez kilku palców. I należy dodać że Ellie ledwo żyła, była poważnie ranna, a potem jak gdyby nic po puszczeniu Abby wolno, ponownie przemierzyła pół kraju wracając w dobrej formie do domu (podróże leczą według idioty odpowiedzialnego za fabułę) - dlatego nie wiem dlaczego nikt nie powstrzymał tego kretyna od fabuły. Przecież taką grę tworzy mnóstwo osób, a fabuła powinna być konsultowana z wieloma osobami biorąc pod uwagę zarówno logikę postaci jak i to żeby graczom się podobało (zabicie Abby nic by nie zmieniło dla Ellie, nie stałaby się przez to ani gorsza ani lepsza, a po prostu zadanie zostałoby wykonane i oczywiście miałaby wielką wdzięczność brata Joela) - nie wiem dlaczego tak doskonale przyjęta przez graczy pierwsza gra musiała być zryta fabularnie i pod względem postaci w kontynuacji - i jeszcze na końcu dodam coś co może być dla niektórych zabawne, ale również mi wyglądało na celowe zagranie debili odpowiedzialnych za tą grę żeby tylko wkurzyć graczy i mam tu na myśli sceny erotyczne. Nikt oczywiście po tej grze tego nie oczekiwał, ale jeśli już zrobili takie sceny to dlaczego pokazują ohydną wizualnie postać nago, czyli Abby (dosłownie jej brzydkie cycki pokazali bez cenzury), a już nie chcieli pokazać żadnej konkretnej nagości z ładną Elli mimo że też były z nią sceny erotyczne i w tej grze była dorosła. Kolejne irracjonalne posunięcie twórców pokazując ich skrajny imbecylizm i złośliwość zarazem. Pokażmy nagość tej którą każdy ma gdzieś, ale nie pokazujmy nagości tej którą polubiło 90 procent graczy   Grafika 10/10 Muzyka 8/10 Postacie 6/10 Fabuła 3/10
    • Eh, każdy dev team, który robi coś dobrego powinien olać IGN, ponieważ chyba nikt nie bierze ich na poważnie i jest wręcz na odwrót... Jeśli coś chwalą to może być kiepskie.  Tak czy inaczej, praktycznie niczego człowiek nie dowiedział się.
    • Niestety, ale pomiędzy 9800 a 9850 w grach różnicy nie uwidzisz, ale rozumiem, że przesiadka z 7800x3d coś daje, mi bardziej chodziło o oc przez elck 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...