Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Tak, w ogóle w każdej chwili możesz się tam wybrać, przed skończeniem gry też. Zakładka podróże. 

Dokładnie tak.

Ja niechcący zacząłem ostatnią misję w Watykanie - nie ma żadnej informacji  o tym i pozostaje ciągnąć ją do końca i potem od razu Egipt.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, lukadd napisał(a):

U mnie to się nie dziwię, że 10700k robi ograniczenia od strony CPU, ale 13700k to ciekawe. Aby wyeliminować ograniczenia z strony silnika gry względem kwestii cpu możesz sprawdzić te miejscówki jak u ciebie wygląda.

To jest miejscówka wczytywana z save w tym miejscu gra z automatu zapisuję na placu w Watykanie. Więc jak zapisze i wczytasz save będziesz miał to samo co ja w tej miejscówce.

oVgtVQJ.jpeg

Na 10700k buja mi się tutaj 85-87% wykorzystania gpu. 3840x1600 DLSS-Q + FG.

Nastawy max + PT max, ale z wyłączonymi rozmydlaczami jak niżej i pole widzenia(fov) ustawione na równe 100

Druga ciekawsza opcja sprawdzenia gry od strony CPU, ewentualnie niewydolności ogarnięcia silnika przez twórców gry :E To ta sama miejscówka, ale w natywnym 3840x1600 DLAA z FG off wszystko jak wyżej w nastawach max, rozmydlacze off, fov 100, ale z opcji PT tylko włączone cieniowanie u mnie CPU wtedy wgląda, że już klęka totalnie. RTX 4090 jest napędzony wtedy tylko w ~60% :E

Lx6ohW5.jpeg

No ciekawe... mój 5800X (procek chyba niewiele szybszy od Twojego) + RTX 4070 i w 3440x1440 w tej miejscówce karta też leci na 90-95% przy Full PT i DLSS na Balance. Gdy wyłączę DLSS i PT tylko na cienie to też mam 90-95% GPU. 

Niestety znowu nie działa mi FG... nie potrafię w żaden sposób go włączyć, Bethesda i tyle. Ale gierka ma ok 55 fps tutaj (w obu ww. wariantach) więc nie jest źle. 

Edytowane przez crux