IceMan 10 Opublikowano Sobota o 07:46 Opublikowano Sobota o 07:46 11 godzin temu, aureumchaos napisał(a): Tak, w ogóle w każdej chwili możesz się tam wybrać, przed skończeniem gry też. Zakładka podróże. Dokładnie tak. Ja niechcący zacząłem ostatnią misję w Watykanie - nie ma żadnej informacji o tym i pozostaje ciągnąć ją do końca i potem od razu Egipt.
crux 1 Opublikowano Sobota o 13:50 Opublikowano Sobota o 13:50 (edytowane) 21 godzin temu, lukadd napisał(a): U mnie to się nie dziwię, że 10700k robi ograniczenia od strony CPU, ale 13700k to ciekawe. Aby wyeliminować ograniczenia z strony silnika gry względem kwestii cpu możesz sprawdzić te miejscówki jak u ciebie wygląda. To jest miejscówka wczytywana z save w tym miejscu gra z automatu zapisuję na placu w Watykanie. Więc jak zapisze i wczytasz save będziesz miał to samo co ja w tej miejscówce. Na 10700k buja mi się tutaj 85-87% wykorzystania gpu. 3840x1600 DLSS-Q + FG. Nastawy max + PT max, ale z wyłączonymi rozmydlaczami jak niżej i pole widzenia(fov) ustawione na równe 100 Druga ciekawsza opcja sprawdzenia gry od strony CPU, ewentualnie niewydolności ogarnięcia silnika przez twórców gry To ta sama miejscówka, ale w natywnym 3840x1600 DLAA z FG off wszystko jak wyżej w nastawach max, rozmydlacze off, fov 100, ale z opcji PT tylko włączone cieniowanie u mnie CPU wtedy wgląda, że już klęka totalnie. RTX 4090 jest napędzony wtedy tylko w ~60% No ciekawe... mój 5800X (procek chyba niewiele szybszy od Twojego) + RTX 4070 i w 3440x1440 w tej miejscówce karta też leci na 90-95% przy Full PT i DLSS na Balance. Gdy wyłączę DLSS i PT tylko na cienie to też mam 90-95% GPU. Niestety znowu nie działa mi FG... nie potrafię w żaden sposób go włączyć, Bethesda i tyle. Ale gierka ma ok 55 fps tutaj (w obu ww. wariantach) więc nie jest źle. Edytowane Sobota o 13:54 przez crux
JeRRyF3D 583 Opublikowano Sobota o 17:44 Opublikowano Sobota o 17:44 (edytowane) https://www.nexusmods.com/indianajonesandthegreatcircle/mods/32 mod na FG dla rtx 20xx & 30xx. Edytowane Sobota o 17:45 przez JeRRyF3D 1
xtn 9 Opublikowano Sobota o 19:11 Opublikowano Sobota o 19:11 (edytowane) Trzeba będzie sprawdzić na mojej 3060ti. Edit: niestety u mnie nie pokazuje się menu do ustawień RT, czy FG. Znalazłem na redeicie jakiś .exe dla kart poniżej 12GB ale troche strach go uruchamiać. Edytowane Sobota o 20:41 przez xtn
JeRRyF3D 583 Opublikowano Sobota o 22:06 Opublikowano Sobota o 22:06 (edytowane) FSR 3... https://futurebeat.pl/newsroom/indiana-jones-and-the-great-circle-doczekal-sie-moda-dodajacego-f/zc2bd31 download: https://www.patreon.com/posts/indiana-jones-01-118058876 Edytowane Sobota o 22:08 przez JeRRyF3D
xtn 9 Opublikowano Sobota o 22:29 Opublikowano Sobota o 22:29 Mam Lossless Scaling, zaraz sprawdze jak on tu działa. Lossless nawet dobrze sobie radzi. Przy moich ustawieniach 1440p dlls Q w Egipcie, obóz robotników, mam 70-80fps, po właczeniu LLS z generatorem klatek, wyjściowo robi się 50-55, a docelowo 100-110.
maras2574 231 Opublikowano Sobota o 23:47 Opublikowano Sobota o 23:47 16 godzin temu, IceMan napisał(a): Ja niechcący zacząłem ostatnią misję w Watykanie - nie ma żadnej informacji o tym i pozostaje ciągnąć ją do końca i potem od razu Egipt. Ja to samo Ale fajnie że można wrócić i porobić resztę
miro 159 Opublikowano wczoraj o 16:48 Opublikowano wczoraj o 16:48 16 godzin temu, maras2574 napisał(a): Ja to samo a mi się wydaje że było info, że jesłi pójdziemy do fontanny to nie będziemy mogli wrócić, coś takiego... ale ręki sobie uciąć nie dam. Wczoraj wróciłem z Egiptu i porobiłem wszystkie poboczne w Watykanie, zostały mi tylko te skarby Europy, coś tam.. dopiero teraz znalazłem też mundur czarnych koszul, no jest o wiele łatwiej, heh. Tak jak w Egipcie mundur wermachtu też macie pod tylda konsolę ? czy to tylko w wersji ollekskjuzmi recenzenckiej
maras2574 231 Opublikowano wczoraj o 17:03 Opublikowano wczoraj o 17:03 12 minut temu, miro napisał(a): a mi się wydaje że było info, że jesłi pójdziemy do fontanny to nie będziemy mogli wrócić, coś takiego Wszystko możliwe, po prostu nam to umknęło pod wpływem wsiąknięcia w rozgrywkę 13 minut temu, miro napisał(a): Wczoraj wróciłem z Egiptu i porobiłem wszystkie poboczne w Watykanie Ja też, ale jestem w trakcie 14 minut temu, miro napisał(a): dopiero teraz znalazłem też mundur czarnych koszul To samo 1
miro 159 Opublikowano wczoraj o 18:19 Opublikowano wczoraj o 18:19 ale poza głownym planem same makiety
Crew 900 146 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Ale jaja. Ta gra praktycznie się nie sprzedaje
crush 661 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Marka podupadła. Jakie było ostatnie dobre medium z tego uniwersum? Skoro SW sobie nie radzi będąc o wiele popularniejszą franczyzą i mając kilka przyzwoitych nowszych projektów jak Rogue One czy Mandalorianin, to Indy nie ma szans. Tym bardziej, że gra jest "tylko" dobra. Nie wybitna.
JeRRyF3D 583 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Ja bawię się przednio. 35h i... 50% ! Grafika cudna - jestem w szoku, co udało się im wykrzesać z tego motoru id tech7 - bez UE5! Zagadki pyszne (nie za trudne i nie za banalne, czasami coś trzeba poczaszkować). Jedyna dla mnie zaskakująca wada, to... strzelanie ! i to w grze od strzelaczy! Jak mam strzelać, to wolę się za szpadlem albo rurą rozejrzeć. Źle się sprzedaje? I tego nie pojmuję! Jakiś posrany staker 2, tak, a Indy nie? Co za świat! Przejdę na GP, a później kupię do kolekcji, jako hołd / podzięka dla twórców. Edytowane 20 godzin temu przez JeRRyF3D 7 1
Crew 900 146 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Ano widać, że Stalker 2 pojechał po marce nie oferując jakości ani nic.
J4Z66 19 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): Jak mam strzelać, to wolę się za szpadlem albo rurą rozejrzeć. Wydaje mi się, że takie było założenie twórców.
maras2574 231 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Zrobiłem sobie porównanie PT on/off Jak dla mnie wyłączony wygląda lepiej https://imgsli.com/MzMwNTgx
Kadajo 941 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 12 godzin temu, Crew 900 napisał(a): Ale jaja. Ta gra praktycznie się nie sprzedaje Game Pass
Phoenix. 556 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu https://videocardz.com/pixel/nvidia-releases-geforce-display-driver-hotfix-566-45 1 2
SylwesterI. 178 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Dzisiaj odpaliłem grę, włączyłem dlaa i w momencie jak włączam FG to mam 6fps i zegar karty spada do 650mhz dlss i fg działa, a dlaa nie WTF!?
Zdzichon 15 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu U mnie co bym nie ustawił to przy włączonym PT po włączeniu FG jest 6 klatek. Olałem, zrobiłem locka na 40 i jadę. Za dobra gra żeby grac w ustawienia.
miro 159 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu ale Szanhgaj robi robotę, jazda bez trzymanki..
Rekomendowane odpowiedzi