Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba zaopatrzyć się w popcorn na premierę, bo będzie się działo gdy RTX 4090 zaczynają klękać, tyle pieniędzy poszło w piach:wariat:  Będzie zabawa, będzie się działo całą noc, zobaczymy te wymagania jak wszystkie karty zostaną :bandyta:

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tu nie trzeba na nic czekać. W cyberpunk masz pierdyliard elementów, Indii wygląda jak gra z późnego PS3 tylko, że w 4k.

Tu się nie da usprawiedliwić wymagań. Wukong chodzi jak gówno, ale wygląda 11/10, Cyberpunk wygląda 11/10 ale chodzi okej. Nawet gniot STALKER 2 chodzi w trybie Quality w ponad 100FPS. A tu masz w gorszym trybie 60 :D 

Ale co to wszystko ma do samego PT. Mnie interesuję jak wypadnie sama implementacja PT, a nie czy gierka będzie dobra gameplayowo, jakie ma animacje itd. Bo tu pewnie będzie co najwyżej średniak.

Stalker nie ma nawet grama RT, zwalone oświetlenie, cienie i przy tym nie trzyma nawet 60klatek w 4k na 4090 :E.

Ta gra z tabelki niby ma trzymać 60 klatków na ultra i to z jakimiś elementami RT na 4080. 

Zobaczymy w praniu, do testów w passie dobre to będzie :E

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Pewnie do 8K z PT wymagana będzie grafa RTX5090 z 48GB VRAM. :E 

RTX 5090 to już następna generacja, 4K z PT bez wspomagaczy będzie dla niej wyzwaniem. RTX 4090 w 4K z PT w CP2077 wyciąga ok. 20 klatek. Interpolując po liczbie pikseli, w 8k miałby z 5 fps.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
44 minuty temu, Gret napisał(a):

jak to w piach poszło? :D

No co, nie widzisz tych wymagań, śmieje się, że będzie mieć krucho, kiepsko, ciężko zwał jak zwał. Do tego używanie dlss czy FG na karcie za 10 patyków... na prawdę dobry interes.:magik: Trzeba czasem się pośmiać i poszydzić z TOP sprzętu, który miewa problemy, jak i z twórców za te problemy optymalizacyjne.

Opublikowano

Przecież to gra pod GP, gra się bez poszanowania w podłym klatkażu na minimalnych ustawieniach z grubym zjazdem rozdzielczości i presją czasu bo zaraz ABO wygaśnie, to jest nowoczesny gaming - ja tak gram. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Gret te słabiutkie karcioszki, to raczej wiedzą, że nie są do tego stworzone, więc muszą się liczyć, że będzie piach, kiedyś zagram, ale teraz nie mam na to ochoty i jeszcze jak widzę te wymagania to utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Gret napisał(a):

iD tech z reguły nie miał żadnych wymagań a tu niespodzianka. :E

Z reguły jeśli wychodził DOOM od Id Software czyli twórców silnika, tu mamy MachineGames, a samo Id Software jest zajętę bo klepią nowego Dooma the Dark Ages

Przypomnij sobie jak wyszło Dishonored2 na zmodyfikowanym Id Tech (STEM Engine) też na premiere byla kaszanka i nikomu to dobrze nie chodziło.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
58 minut temu, Frog67 napisał(a):

Z reguły jeśli wychodził DOOM od Id Software czyli twórców silnika, tu mamy MachineGames, a samo Id Software jest zajętę bo klepią nowego Dooma the Dark Ages

Przypomnij sobie jak wyszło Dishonored2 na zmodyfikowanym Id Tech (STEM Engine) też na premiere byla kaszanka i nikomu to dobrze nie chodziło.

a czasem  MachineGames nie robiło nowych wolfów? One też nie miały wymagań, doświadczenie z tym silnikiem mają. 

Opublikowano
14 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Ta gra nie zadziała bez rdzeni tensor jak Alan Wake 2 ?

Co większych bzdur nie czytałem, a karty AMD to niby mają rdzenie tensor.

Alan Wake2 wymaga tylko od GPU obslugi Mesh Shaders 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sideband napisał(a):

Działa wolniej bez, a nie wymaga ;)

No tak, ale bez to będzie w granicach 20-25 jak na 1060TI albo i niżej na gorszej karcie, więc grać sie nie da.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@lukadd Ty chyba nie rozumiesz, że dla niektórych nie istnieje coś innego niż wszystko w prawo.

Cyberpunk ma PT i nie trzeba używać PERFORMANCE aby mieć pod 90 fps :)

A wygląda ze 100 razy lepiej... 

3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tu nie trzeba na nic czekać. W cyberpunk masz pierdyliard elementów, Indii wygląda jak gra z późnego PS3 tylko, że w 4k.

Tu się nie da usprawiedliwić wymagań. Wukong chodzi jak gówno, ale wygląda 11/10, Cyberpunk wygląda 11/10 ale chodzi okej. Nawet gniot STALKER 2 chodzi w trybie Quality w ponad 100FPS. A tu masz w gorszym trybie 60 :D 

1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Bo pewnie w grze nie na żadnej kałuży, a lustra nie mają odbić bo na 4090 by musiał być dlss HIPER WYDAJNOŚĆ i oryginalna rozdzielczość byłaby 480p :sex:

Po prostu nie wierzę w to co czytam! :o

Od kogoś, kto tak gniecie temat i tak atakuje / krytykuje oczekiwałbym minimum kumacji.

Przecież to, jak gra wygląda, ma się nijak do tego, jakiej techniki używa do realizacji.
Jeżeli gra ma mieć RT / PT (nie wnikam, czy zasadnie czy bezsensownie), to "liczy" scenę tak samo, jak w "oczojebnym" Cyberpunku.
Po prostu w CP jest miliard szkieł, mokrych asfaltów, posadzek, itd. i tam "to widać" i pozornie jest "dużo ładniej".
Co nie zmienia faktu, że bez różnicy jest GPU, czy liczy odbicia i wszelkie inne ceregiele RT / PT odbijane od połyskującej posadzki, czy betonu lub klepiska (dajmy na to RT/PT w RDR2 też by poskładało grę), 
Mechanika ta sama. Liczenie / wymagania będą te same. Tylko efekt "wizualny" na ekranie różny.
Więc nie ma co rozkminiać, co "jak wygląda", tylko - jeżeli pojawia się termin RT / PT = bankowo BĘDZIE DOJECHANE WSZYSTKO, co świat IT do tej pory wymyślił = klękanie topu topów.

Abstrahuję od samego talentu i umiejętności implementacji RT / PT.
Jedni zrobią to wybornie / sprawnie w całkiem wymagającym tytule, a inni spierniczą nawet kupę graficzną (w moim mniemaniu = np. STALKER2).

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
28 minut temu, Gret napisał(a):

a czasem  MachineGames nie robiło nowych wolfów? One też nie miały wymagań, doświadczenie z tym silnikiem mają. 

Robiło i nie miały. Ale tutaj rozchodzi się zapewne o wszyte na stałe w silnik rozwiązania raytracingowe. W końcu w minimalnych jest GPU z obsługą RT.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Aż dziwne że się NVIDIA nie pochwaliła jeszcze żadnymi filmikami z DLSS3, FG ani nawet RTX ON z RT/PT 🤭

Za chwilę będzie wysyp recenzji i takich filmików. Możliwe, ze sam sprawdzę, jak uda się sfinalizować kod :cool: