Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

A czy najnowsza bibliotek DLSS ma juz Transformer z autmoatu po podmianiepliku czy trzeba to jeszcze zmieniac i grzebac??

Wrzuciłem nowe biblioteki do PoE2 i w apce dałem "Najnowsze" to preset K wskoczył, w innych kombinacjach nie próbowałem.

Edytowane przez galakty
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jednak, mimo stosowania apki nVidia ręczna podmiana DLSS Swapperem jest konieczna. Wrzuciłem wczoraj DLSS 4 do paru gier. W Horizon Forbidden West zużycie energii przez kartę spadło mi o połowę, w Wiedźminie 3 spadek był 30%. Zaznaczam, że eksperymentuję z ustawieniami DLSS od jakość do wydajność i raczej zamiast jakości wybieram balans lub wydajność, jeśli nie jestem w stanie zauważyć różnic na drobnych elementach obrazu.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, tgolik napisał(a):

Wielkie dzięki.

Nie bardzo tylko wiem, w której sekcji i w jakiej pozycji mogę znaleźć ten preset k

Inspektorprofiler zalinkowany przez Sebastiana ma  aktywne profile DLSS. U mnie już wcześniej wymusiłem prest K dla DLSS i tak sterownik widzi transformers. Pobierz plik z profilerem od Sebastiana i ustaw preset jak na fotce i zatwierdź przyciskiem Aply:

1.jpg

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, tgolik napisał(a):

Jednak, mimo stosowania apki nVidia ręczna podmiana DLSS Swapperem jest konieczna.

Mi się wydaje że apka NV jedynie wymusza preset, a nie same biblioteki. 

A przynajmniej Swapper + apka NV załatwiają sprawę. Apkę można zastąpić profilerem (i przy okazji sobie RBAR włączyć)

• Upvote 1
Opublikowano

DLSS 4 z presetem K można na kilka sposobów aktywować, ale jednak fajnie by było, gdyby apka nvidii załatwiła sprawę jednym kliknięciem :) W swaperze, to ja sobie po prostu sprawdzam, czy  gra już ma najnowszą wersję, czyli: 310.2.1.0

Wiesiek zapierdziela, aż się kurzy :glodny:

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, galakty napisał(a):

Mi się wydaje że apka NV jedynie wymusza preset, a nie same biblioteki. 

Nie wiem jak NVIDIA App, ponieważ nawet jej nie instalowałem natomiast sprawdziłem, że po włączeniu w nvidiaProfileInspector opcji DLSS - Enable DLL Override to sterowniki ładują najnowszą wersję biblioteki zamiast tej, która jest w katalogu z grą.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, SebastianFM napisał(a):

Nie wiem jak NVIDIA App, ponieważ nawet jej nie instalowałem natomiast sprawdziłem, że po włączeniu w nvidiaProfileInspector opcji DLSS - Enable DLL Override to sterowniki ładują najnowszą wersję biblioteki zamiast tej, która jest w katalogu z grą.

Ok, apka NV ma chyba tę samą opcję? Czyli można w niej wymusić i biblioteki i preset. 

Opublikowano
18 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Tego nowego profilera nie miałem, tylko starszy i musiałem wklepywać xml, ale tutaj jak napisałeś jest możliwość włączenia DLSS - Enable DLL Override  :) Już to aktywowałem i zobaczę, czy faktycznie wymusza podmianę DLSS na najnowsze pliki. Jeżeli tak, to apke nvidii  mam w poważaniu :hihot:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie dotarłem do pierwszego istotnego fabularnie wyboru, ktoś podpowie ogólnikowo czy ma to duży wpływ na fabułę?

Spoiler

Chodzi o los Keiry Metz po zadaniu "Przyjacielska przysługa"

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
Spoiler

Jestem tragiczny w przekazywaniu takich informacji, ale powiedzmy że jej los nie ma bezpośredniego wpływu na to jak może się zakończyć gra. Ale kolejna para magicznych rąk w późniejszym rozwoju wydarzeń może ułatwić ci nieco życie

@leven zakosiłem sobie twoje nastawy z inspectora i teraz sobie podziwiam widoczki 😂

tus.thumb.png.c3d4a3c9c073320c0c0d976b22eb1d27.png

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myślałem, że po rymowance o Emhyrze nic mnie nie zaskoczy a tu proszę

Spoiler

Widać, że to typowo Polska gra, tylko my możemy być na tyle skrzywieni :E Za takie właśnie aspekty uwielbiam tą grę, twórcy nie nakładali cenzury samym sobie, byli autentyczni.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, leven napisał(a):

A gra jest zacna :glodny:

Mi Wiedźmin 3 mocno przypomina GTA IV w pewnym sensie - mega ambitny, bardzo dobry tytuł, który stworzyła garstka osób jak na obecne standardy (główny zespół projektowy to było 240 osób).

W międzyczasie ubishit: 

Open world? Noo to potrzebujemy tak z 15 studiów developerskich...

Opublikowano
12 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Myślałem, że po rymowance o Emhyrze nic mnie nie zaskoczy a tu proszę

Ukryj zawartość

To kolega jeszcze chyba słynnej fraszki nie słyszał :D dzięki dubbingowi to gra weszła na wyższy poziom. To podobnie jak lektor z Chłopaków z Baraków :D 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Black Tides Draga's Wake Trzecioosobowy action-horror z mocnym body horrorem, osadzony w alternatywnej wersji początku XX wieku. Gra jest jeszcze w produkcji i nie ma ustalonej daty premiery.   Fabuła Akcja dzieje się w 1909 roku, w świecie, w którym obok technologii parowej istnieją starożytni bogowie i nadnaturalne siły. Głównym bohaterem jest Draga Bolivar – twardy marynarz, przemytnik i pirat, będący pierwszym oficerem załogi kapitana Caleba. Podczas tego, co miało być ich ostatnim wielkim napadem, wszystko idzie katastrofalnie źle. Draga i jego ludzie trafiają na ogromny, uwięziony w lodzie statek wielorybniczy Ormora. Statek został opanowany przez kult zagłady, który odprawiał rytuały związane ze starożytnymi bogami. W jego wnętrzu pojawiło się coś znacznie starszego i bardziej przerażającego niż sam kult. Załoga Dragi zostaje rozdzielona, a część ludzi zaczyna się zmieniać.   To nie jest tylko historia o facecie, który strzela i zabija potwory.W ciele Dragi zakorzenia się starożytna istota/bóg. W trakcie gry bohater może coraz bardziej poddawać się tej przemianie. Twórcy nazywają to „Vessel State”.   Draga może korzystać z rosnącej w nim mocy, ale ceną jest stopniowa utrata człowieczeństwa. Co więcej, system rozwoju jest powiązany z „konsumowaniem” innych ludzi – wybory dotyczące tego, kogo pochłonąć, mają wpływać na umiejętności, mutacje oraz los napotkanych postaci. Czyli w uproszczeniu: im silniejszy stajesz się dzięki potwornej przemianie → tym bardziej przestajesz być człowiekiem.To może być jeden z głównych motywów fabularnych.   Gameplay   To nie jest klasyczny survival horror w stylu Outlast, gdzie głównie uciekasz. Twórcy stawiają na brutalną walkę wręcz: ciosy, ciężkie kombosy, uniki, kontry/timing, szybkie ataki dystansowe, walkę z mutantami i zdeformowanymi ludźmi, ograniczone zapasy amunicji, zdrowia i innych zasobów. Bardziej przypomina to action-horror, w którym masz aktywnie walczyć z potworami, niż bezbronny survival horror.   Klimat   Ormora jest ogromnym, wielopoziomowym statkiem parowym z początku XX wieku. Wnętrza mają być labiryntem stalowych konstrukcji, rur, maszyn, drewnianych pokładów i zalanych pomieszczeń. Z czasem statek zaczyna dosłownie łączyć się z organiczną tkanką. Twórcy pokazują motyw: stal → mięso → żywa konstrukcja → coś zaczyna się budzić wewnątrz statku. Oficjalna strona opisuje wręcz sytuację, w której stal ustępuje miejsca ciału, a żywa tkanka zaczyna przejmować kolejne pomieszczenia.   Wybory   Draga będzie spotykał ludzi, których znał wcześniej, a niektóre decyzje dotyczące ich losu będą miały wpływ na jego rozwój i przemianę. Twórcy mówią o systemie, w którym wybór tego, kogo pochłoniesz, kształtuje drzewko umiejętności i mutacje. Dlatego fabuła prawdopodobnie będzie miała sporo motywu: „Czy poświęcisz człowieczeństwo, żeby przeżyć?” Developerzy To jest bardzo mały, niezależny zespół, ale ludzie pracujący przy projekcie mają doświadczenie z dużych produkcji. Na oficjalnej stronie wymieniane są m.in. prace przy Red Dead Redemption II, GTA V, For Honor i Intergalactic: The Heretic Prophet, a przy filmach m.in. Halo, Wednesday, Antlers i Scary Stories to Tell in the Dark. Co ciekawe, gra nie ma jeszcze wydawcy. Deweloperzy napisali na Steamie 2 października 2026, że pracują nad zaktualizowanym demem dla potencjalnego wydawcy i dotychczas projekt był tworzony bez finansowania zewnętrznego. Jednocześnie gra przekroczyła już 10 000 wishlist na Steamie. Czyli na dziś jest to jeszcze projekt, a nie gotowa gra.      
    • Ja stając przed pasami czekam aż auto stanie, chyba że zwalnia i  mignie światłami lub machnie ręką aby iść to wtedy wchodzę na pasy. A przy dwupasie to jest oczywista rzecz że będąc podczas mijania pierwszego auta juz patrzę w lewą/prawą stronę jak nikt nie stoi na drugim pasie... człowiek tyle się sadola naoglądał że lepiej na zimne dmuchać niż być zimny  A facet z filmiku widać że szedł jak kurczak i nawet nie spojrzał w lewą stronę. Oczywiste jest że wina kierowcy, ale też jedno jest pewnie że gdyby spojrzał to by żył. W ogóle ludzie teraz na te pasy wbijają jak kurczaki i nawet nie spojrzą czy coś nie nadjeżdża... wydaje im się że pasy im nieśmiertelność dają czy to już jest całkowity brak rozumu? Dużo widziałem, ale żeby ktoś kilka minut stał przed przejściem ani razu. Może ze 20 lat temu jak kierowcy na pieszego mieli ganc webane ale w teraźniejszych czasach nie byłem świadkiem a tym bardziej nie widziałem, a jak wspomniałem widziałem dużo  
    • Pany brac ten model czy szukać coś lepszego?? budżet 2500zł max na razie https://www.x-kom.pl/p/1469777-monitor-led-27-265-284-asus-rog-strix-oled-xg27aqwmg.html?pageThemeMode=dark&sm=comparision&ceneo_cid=e141b2a7-cbd6-a28e-93c0-a5a3af13a841#Specyfikacja
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...