AndrzejTrg 2 973 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 17 minut temu, Kabor napisał(a): A to jeszcze ktoś na forum nie ma OLEDa z HDRem ;-) W robocie nie mam takich rarytasów, a w domu mało co forum przeglądam, nie ma czasu a i też oleda nie posiadam, czekam na zepsucie obecnego TV
Kabor 495 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 20 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): czekam na zepsucie obecnego TV Dam ci tipa jak ja zrobiłem z monitorem (z TV może trzeba będzie troszkę zmodyfikować). Jak słuchawki zaczęły krzyczeć o papu to podłączyłem je kabelkiem do monitora. Potem cwanie obwinęły się wokół fotela i jak zrobiłem szybki obrót to monitor poleciał do przodu na kubeczek z kawą. Został taki ładny "efekt wypalenia" w postaci półokręgu. No i jak nic musiałem kupić nowiuteńki OLED ;-). Teraz podłączam słuchawki do ładowania do klawiatury ;-) 1
AndrzejTrg 2 973 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 4 minuty temu, Kabor napisał(a): Dam ci tipa jak ja zrobiłem z monitorem (z TV może trzeba będzie troszkę zmodyfikować). Jak słuchawki zaczęły krzyczeć o papu to podłączyłem je kabelkiem do monitora. Potem cwanie obwinęły się wokół fotela i jak zrobiłem szybki obrót to monitor poleciał do przodu na kubeczek z kawą. Został taki ładny "efekt wypalenia" w postaci półokręgu. No i jak nic musiałem kupić nowiuteńki OLED ;-). Teraz podłączam słuchawki do ładowania do klawiatury ;-) Też tak można, ale ja nie z takich . Też gram ile gram, to mi oled do szczęścia nie jest potrzebny w ogóle, wiem że jest to kolosalna różnica w kolorach, ale co mi po oledzie jak gra jest dupiata? Kolory mi odbioru gry nie poprawią. I czy gram na obecnym TV czy grałbym na oledzie odbiór gry będę miał identyczny. Filmów czy seriali też mało co oglądam, TV mam aby puścić tuba w tle i pograć od czasu do czasu. Grafikę zawsze stawiałem na odległym miejscu, bo jak wyżej wspomniałem co mi z w ładnym opakowaniu?
leven 680 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ciekawa zbroja: Bazyliszek cudnie wygląda, ale nie udało mi się uchwycić lepszego ujęcia
Pavel87 744 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Kolejne (czwarte) przejście za mną. Tym razem starałem się podejmować inne decyzje, z mniejszym lub większym skutkiem, może oprócz tego, że Ciri nadal zostaje Wiedźminką. Oba dodatki zakończyłem "złymi zakończeniami", trochę wbrew sobie, ale w końcu widziałem sporo scen, których nie widziałem wcześniej No i pierwszy raz grałem w Nową Grę +. Skończyłem na 153 poziomie To macie tak nostalgicznie: Edytowane 4 godziny temu przez Pavel87 3
Kabor 495 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Też gram ile gram, to mi oled do szczęścia nie jest potrzebny w ogóle, Ale jak w patrzysz w takim Elden Ring w nocne niebo z tysiącami gwiazd to jest różnica i na OLEDzie jest dużo lepszy odbiór i klimacik ;-)
leven 680 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 28 minut temu, Pavel87 napisał(a): Kolejne (czwarte) przejście za mną. Tym razem starałem się podejmować inne decyzje, z mniejszym lub większym skutkiem, może oprócz tego, że Ciri nadal zostaje Wiedźminką. Oba dodatki zakończyłem "złymi zakończeniami", trochę wbrew sobie, ale w końcu widziałem sporo scen, których nie widziałem wcześniej No i pierwszy raz grałem w Nową Grę +. Skończyłem za 153 poziomie To macie tak nostalgicznie: 153 level !!! ? Masakra EDIT: masz pewnie mod wgrany na wyższy level ? Edytowane 5 godzin temu przez leven
Pavel87 744 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu @leven mam moda, który zawsze daje full exp No i oczywiście też takiego, który pozwala grać powyżej 100 poziomu 1
leven 680 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Ja też go wgrałem i zobaczę, jak będzie dalej. Na razie 84 level w grze + i dopiero połowa Velen 1 minutę temu, leven napisał(a): Ja też go wgrałem i zobaczę, jak będzie dalej. Na razie 84 level w grze + i dopiero połowa Velen EDIT: oczywiście ten magiczny srebrny miecz jest w ekwipunku ? Aerongid czy jak mu tam Edytowane 5 godzin temu przez leven 1
Pavel87 744 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Tak, tak, jest, oczywiście potem w Krwi i Winie znowu go dostaniesz 1
leven 680 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Zgadza się, już to przerabiałem. Tylko wtedy ten "nowy" Aero, coś tam będzie właściwie tak samo wypasiony, jak ten z pierwszego przejścia Ale na pewno wszystkie znaki zapytania i misje zrobię, jak zwykle Zawsze zaczynam od odwiedzenia wszystkich tablic ogłoszeniowych, dopiero później wybieram misje. To mi daje wszystkie dostępne znaki zapytań i misje poboczne + zlecenia wiedźmińskie.
AndrzejTrg 2 973 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 46 minut temu, Kabor napisał(a): Ale jak w patrzysz w takim Elden Ring w nocne niebo z tysiącami gwiazd to jest różnica i na OLEDzie jest dużo lepszy odbiór i klimacik ;-) Ja gram w grę, a nie podziwiam widoki. Podziwiać widoki to sobie mogę na żywo a nie na TV 🙂tym bardziej w grze... 1
Pavel87 744 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 6 minut temu, leven napisał(a): Zawsze zaczynam od odwiedzenia wszystkich tablic ogłoszeniowych, dopiero później wybieram misje. To mi daje wszystkie dostępne znaki zapytań i misje poboczne + zlecenia wiedźmińskie. Ja robię identycznie Oczywiście w trakcie rozgrywki czasami pojawiają się nowe misje, ale lubię mieć większy ogląd od razu 1
leven 680 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Pavel87, a jak u Ciebie jeżeli można spytać ustawienia dopalaczy ? Zrobione wszystkie, wybrałem ten z prawej, dla tego, że rozjaśnia ciemne miejsca (pod wodą, jak jest całkiem czarno, to mnie wkurza, a "metamorfoza" umożliwia rozjaśnienie + inne bajery Chociaż ten całkiem z lewej daje znowu nieśmiertelność przez 5 sekund... co tu wybrać https://i.postimg.cc/8CbMWTKG/10.jpg 1
Pavel87 744 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu @leven, teraz przy ograniu Nowej Gry + wrzuciłem moda na to żeby wszystkie umiejętności były aktywne, a nie tylko te wybrane. Z racji poziomu odblokowałem całą szermierkę, całą alchemię i prawie całą magię To przejście było już czysto dla zabawy, dla przypomnienia sobie tych wszystkich emocji i klimatu 1
leven 680 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jest mod, który aktywuje jeszcze więcej miejsc na mutageny, ale wtedy Wiesiu już jest pancerny i tylko siecze. Ja potrzebuję trochę niepokoju, że mnie zaciukają, a nie, że idę i leje co popadnie bez konsekwencji No ale to kwestia, co kto lubi.
Pavel87 744 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Zgadza się, mimo wszystko i tak zawszę więcej krwi mi psuły jakieś wilki niż ludzie czy potwory Ja pierwszy raz tak grałem. Jeżeli będę robił kolejne przejście za jakiś czas to już bez takiego moda. No i ciekawe jak to będzie z tym nowym dodatkiem, bo pewnie większość modów na początku się wywali 1
leven 680 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wilki i dzikie psy, to paskudztwo Szkoda na nich miecza i nerwów. Ale najbardziej rozbawiają mnie wieśniacy, którzy do Wiesława Trzeciego odnoszą się z pogardą i myślą, że go załatwią Ja bym się wydygał Wiedźmina Pitał bym gdzie pieprz rośnie, a te kołki się stawiają Dodatek... czekam. Ograłem sporo gierek, ale takiej perełki, jak W3 jeszcze nie widziałem, szczególnie po aktualizacji do DX12 + mody
Crew 900 1 133 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mnie to chyba nikt nie pobije 2 1 1
leven 680 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) A niby to Ja jestem nawiedzony EDIT: działają te foldery. które przesłałem ? Edytowane 1 godzinę temu przez leven
Kadajo 8 063 Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu 8 godzin temu, Kabor napisał(a): A to jeszcze ktoś na forum nie ma OLEDa z HDRem ;-) Ale ten screen shot nie jest zrobiony w HDR, i właśnie dlatego tak ujowo wygląda. To już lepiej było robić smartfonem on by chociaż ogarną te przepalenia.
Crew 900 1 133 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu Godzinę temu, leven napisał(a): A niby to Ja jestem nawiedzony EDIT: działają te foldery. które przesłałem ? Pliki są i się pobierają ale są identyczne niż te moje a jestem przekonany, że te w modzie mają inne wartości.
Rekomendowane odpowiedzi