Wiedźmin 3: Dziki Gon
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pavel87 · Opublikowano
@PiPoLiNiO Miało być 63-73 z FG. Pomyłka Aż teraz włączyłem, żeby polatać chwilę po wsiach i zobaczyć. Jakość cieni mam tylko na niskie, bo nie wliczam tutaj wyłączania tych opcji jak winietowanie, blur itp, to zawsze wyłączam gdzie mogę. -
Przez slafec · Opublikowano
Nowy Pimax wygląda jak AVP z kontrolerami Q3. Pewnie fake, ale preordery już ruszyły Zacznę od tego, że Questy są na rynku już od ponad 5 lat i Meta, dawniej zły FB, zawsze postrzegana jest jako straszna firma, której nie zależy na grach (mimo tego, że jako jedyni regularnie wydają duże gry ekskluzywne). Osobiście o nie najlepszy stan vr gamingu obwiniałbym użytkowników sprzętów VR. W aplikacji Meta Horizon można sprawdzić dokładną liczbę zdobywanych osiągnięć w grach i zazwyczaj nie wygląda to dobrze. Sam deklarujesz, że nie grasz w nowe tytuły VR, a tylko czekasz, żeby napisać "a nie mówiłem?". Zarzucasz im brak inwestowania w gry i realizację zaczętych projektów do końca 2022, a to przecież jest nieprawda, bo nawet w tym roku uruchomili nowy program Oculus Publishing Ignition. Praktycznie wszystkie duże gry 3rd party powstają przy wsparciu ogłoszonego parę lat wcześniej programu Oculus Publishing. Oczywiście na ma tak kolorowo, bo pojawiają się też takie doniesienia (choć w tym konkretnym przypadku, zakończenie współpracy z wymienianymi firmami powinno raczej ucieszyć graczy core). Ich jedynymi przewinieniami w ostatnich 2 latach było ubicie Ready at Dawn i zawieszenie produkcji GTA San Andreas. Questa 2 większość użytkowników traktowało jako konsolę do gier, ale Meta ma większe ambicje. Sprzęt z każdą generacją staje się lepszy i pozwala na więcej, także nic dziwnego, że przyciąga różnych ludzi. Tutaj mamy odmienne zdanie, bo ja uważam, że rozwój VR zależy też od popularności AR. Platforma z ogromną bazą użytkowników lepiej funkcjonuje, a casuala zawsze można zachęcić do sprawdzenia głośnej gry AAA. MR First, ale przypominam, że to Batman reklamuje Questa 3/3S. Poza tym mnie jako gracza interesują ostatnie projekty Mety, które nie są związane z grami np. ogłoszenie współpracy z Jamesem Cameronem. Trochę zazdroszczę użytkownikom AVP immersyjnych filmów od Apple oraz katalogu Disney+. Koncernów w VR, nagrywanych przez profesjonalistów, a nie randomów z yt, tak samo chciałbym więcej. Już kiedyś pisaliśmy o EA. Nie wiem czemu są tak uparci i nie dodają trybów VR do gier na PS5 (opierając się na liczbie ocen większości gier na Steam/PS Store i pojedynczych wypowiedziach deweloperów, graczy zainteresowanych VR jest więcej na PS5, niż na PC). Jeśli dobrze pamiętam to odpowiadałem Ci, że EA robi te tryby na odwal się i jak na ich możliwości optymalizacyjne PS5 może być za słabe (nadal trzymam się tego argumentu). EA WRC chyba do tej pory nie zostało naprawione na PCVR. Myślenie o mnóstwie gier VR jest oderwane od rzeczywistości (ani na PSVR1, ani na PS5 nigdy nie było zatrzęsienia gier ekskluzywnych). PSVR2 miało genialny pierwszy rok, teraz w drugim był napływ gier 3rd party. Nie wiadomo jaki będzie trzeci rok. Dopiero ujawnione są dwie duże premiery tj. Hitman 3 i Aces of Thunder oraz jedna potencjalna perełka The Midnight Walk. Capcom cały czas jest zainteresowany VR, także śmiało można oczekiwać RE9 na PSVR2 (tylko pytanie, czy ta gra zadebiutuje w 2025 roku?). Sony nie potrafi udostępnić trybu 60 fps do Bloodborne (i do żadnej innej gry z PS4). Emulacja z PS3 nie istnieje, a Ty chciałbyś, żeby m.in. dodali 3D do gier z minionej i obecnej generacji. To są właśnie wspominane przeze mnie oczekiwania vs rzeczywistość. Beat Saber, Walkabout Mini Golf i Synth Riders to są przecież gry live service w wersji lite. Ich twórcy nad niczym innym nie pracują. Na zakończenie, polecę jeszcze wszystkim świetną rodzinną/imprezową gierkę w stylu Superhot na okres świąteczno-noworoczny. -
Przez PiPoLiNiO · Opublikowano
Wy serio myślicie, że na zachodzie to co 2 ma 4090 ? -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Zależnie od monitora i sterownika. Miałem 7800xt parę m temu, siedziałem na jakimś sterowniku, co karta zjadała jakieś śmieszne wartości, obecnie na przedostatnim sterowniku, ten sam ekran mam ponad 40w poboru i też 7800xt -
Przez Spl97 · Opublikowano
Poniekąd to się zgadza, najważniejszy głos mają nie my, a klienci na Zachodzie Europy oraz w USA (czyt. bogatsi od nas, mają nieporównywalnie wyższe zarobki od nas samych). Jeśli oni w pewnym momencie powiedzą stop, to ci co doją także się zatrzymają, gdyż przy takim głosowaniu portfelem ich towary nie będą schodziły, jak zakładali to w excelu.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi