Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Dziwne. U siebie cały czas od początku mam włączone i nigdy nic nie wywalało.

To może zależeć od reszty modów, które masz dołożone :)

Z ciekawości sprawdzę u siebie, w ogóle ma ten mod wpływ na wydajność z Hair ON vs Hair OFF.

EDIT: nie widzę różnicy w jakości ani fps. Może robi to ten nowy Worker z jesieni :)

Edytowane przez leven
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W ogóle planuje na styczeń kolejne przejście, na 100%, wszystkie misje, wszystkie znaczniki.

Ja jestem właśnie w trakcie takiego przejścia teraz. W sensie mam aktualnie przerwę na Indianę Jonesa, ale w Wieśku jestem w Velen u Wiedźm, nadal bardzo dobrze się bawię a to moje czwarte przejście :)

Możesz u siebie sprawdzić FPS ze wszystkim na max + RT, bez DLSS + FG? :D Pytam z ciekawości, jak bardzo mój procek jest w tyle za 9800X3D w 4K w takim Wieśku np. U mnie FPS z skacze między 63-83 w zależności od miejscówki na takich ustawieniach

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

Miało być 63-73 z FG. Pomyłka :) Aż teraz włączyłem, żeby polatać chwilę po wsiach i zobaczyć. Jakość cieni mam tylko na niskie, bo nie wliczam tutaj wyłączania tych opcji jak winietowanie, blur itp, to zawsze wyłączam gdzie mogę. 

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Pavel87 napisał(a):

To chyba kwestia silnika gry w takim razie. W CP2077 miałeś podobnie? Czy jednak dało się odczuć, że np 9800X3D lepiej wykarmia 4090? 

W 4k nie ma różnicy w wydajności bez względu na rodzaj procesora (od pewnego poziomu). Czy to i9 13900k czy 14900k czy nowe AMD, wyniki są na RTX4090 takie same.

I tak jest w praktycznie każdej grze, gdzie dociśniesz grafikę na ultra + RT/PT.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, leven napisał(a):

W sterowniku Nvidii ?

https://ibb.co/kQFs9vY

Tu mam wyłączone, nigdy tego nie używam. Chodzi o skalowanie dynamiczne w grze w opcjach. Obojętnie jaki AA wybiorę to ta opcja jest wyszarzona i na ON. Jak włączę TAU to nie ma bata żebym miał 90+ fps z FG w 3440x1440p z wszystkim na Ultra RT I max włosy tez... Wiec skalowanie jest wl I nie mogę nic zrobić żeby to wylaczyc. Odinstalowalem I zainstalowałem ponownie Wieśka i dalej to samo, bez modów jeszcze gram więc czysty stock jest. Strasznie jest obraz rozmazany i to pewnie przez to dziadostwo. 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

No wygląda nexdżenowo ale sterowanie, walka to drewno takie jakby się w jakąś Indie grało xD.... Nie wiem czy do końca się przyzwyczaję... Po prostu drewno... 

Wiele negatywnych rzeczy o walce w Wiedźminie 3 można powiedzieć, ale chyba nigdy nie słyszałem, że drewno :P  Co do walki to polecam tego moda, który zmienia co prawda animacje walki samej w sobie, ale samo to już sporo "daje":

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8153?tab=description

Jeśli chodzi o LM to polecam E3 2014 Lighting Mod v3

Edytowane przez Pavel87
  • Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano

Na padzie gra się o wiele wygodniej niż na myszy i klawie. Moim zdaniem można lepiej wyczuć przeciwnika, wszelakie uniki i ciosy. Widziałem o wiele gorzej zrealizowaną walkę w grach - tutaj jest na akceptowalnym poziomie moim zdaniem ale tylko pod warunkiem grania w to na padzie.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Wiele negatywnych rzeczy o walce w Wiedźminie 3 można powiedzieć, ale chyba nigdy nie słyszałem, że drewno :P  Co do walki to polecam tego moda, który zmienia co prawda animacje walki samej w sobie, ale samo to już sporo "daje":

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8153?tab=description

Jeśli chodzi o LM to polecam E3 2014 Lighting Mod v3

Wgrałem moda na walkę i  akurat ropucha z kanałów miałem na wyzwanie i później tego czarownika z Ofiru. Czy system walki nie jest teraz jak by to ująć "zmieszany" jako zarazem słabe i mocne ciosy ? Wiedźmin dwa razy z rzędu uderzał od góry  i rozmontował gościa na amen :P Fajne, zostawiam :) Dzięki.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Na padzie gra się o wiele wygodniej niż na myszy i klawie. Moim zdaniem można lepiej wyczuć przeciwnika, wszelakie uniki i ciosy. Widziałem o wiele gorzej zrealizowaną walkę w grach - tutaj jest na akceptowalnym poziomie moim zdaniem ale tylko pod warunkiem grania w to na padzie.

Nigdy nie grałem w W3 inaczej niż na padzie. Tak, są gry które robią to gorzej, nadal jednak jest tutaj spore pole do poprawy.

• Upvote 1