Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, tuhmunud napisał(a):

1 broń ma też tę zaletę że w dwóch łapach masz 50% siły więcej i łatwej w ten sposób osiągnąć wymagania cięższych broni lub hard-/softcapa. Z ciekawości jakie są Wasze ulubione bronie z podstawki (dlc nie przeszedłem)?

U mnie

Pokaż ukrytą zawartość

Z początku oczywiście Bloodhound's Fang :E

ER_Icon_weapon_Bloodhounds_Fang.thumb.webp.2421dce4312dc073ff15e8416c0601b7.webp

mój ulubiony setup: Nightrider Glaive + Flaming Strike

ER_Icon_weapon_Nightrider_Glaive.thumb.webp.64196dac2fc0e494760ff3ca514dbb9e.webp

Jeszcze wyróżnienie dla "wiertary" (Marais Executioner's Sword)

ER_Icon_weapon_Marais_Executioners_Sword.thumb.png.4c6e20d28c28773ea597f4862c4f95ca.png

Dla mnie wspomniany wyżej greatsword, a także Prelate's Inferno Crozier+ Giant-Crusher, Nagakiba, Dark Moon Greatsword, Moonveil, Nightrider Glaive.  Nie wiem, czy najlepsze, bo ogarniecie wszystkich byłoby trudne :D, ale tymi mi się najlepiej walczyło.  Jak widać przeważają kolosalne bronie.  Jest jeszcze jedna od bestii księżycowej?, ale nie pamiętam jak się nazywała. Mega OP była jak grałem. 

Edit: znalazłem na wiki ER:

fallingstar_beast_jaw_elden_ring_wiki_gu

Fallingstar Beast Jaw 

Szkoda tylko, że ta późno można znaleźć.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Jest jeszcze jedna od bestii księżycowej?, ale nie pamiętam jak się nazywała. Mega OP była jak grałem. 

https://eldenring.fandom.com/wiki/Fallingstar_Beast_Jaw

Ona dostała olbrzymie nerfy do poise damage (pewnie dlatego że była tak OP)

Cytat

Patch 1.08 decreased poise damage dealt by this weapon (Colossal Weapons more specifically) and greatly decreased the Stance damage dealt by the skill, from 33 (on par with a dual-wielded jump attack of this weapon) to 7 (less than half of that of a light attack).

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Też czytam żeby stosować ataki z wyskoku, bo one wpływają znacznie na przełamywanie postawy.

Kolejność w wartościach pod względem przełamywania postawy (stance) jest najczęściej taka:
- ładowany ciężki atak
- specjalny atak
- ciężki atak z wyskoku
- ciężki atak
- lekki atak z wyskoku
- lekki atak
W przypadku różnych broni i różnych umiejętności może to się nieco zmieniać, ale zwykle tak to wygląda.
Oczywiście coś za coś: ciężkie ładowane ataki mają dłuższą animację i wymagają dłuższych "okienek" na wykonanie, a np. ataki z wyskoku mają o kilka klatek dłuższą animację "wyjścia" po zakończeniu ataku w stosunku do zwykłych ataków.

44 minuty temu, tuhmunud napisał(a):

Z ciekawości jakie są Wasze ulubione bronie z podstawki (dlc nie przeszedłem)?

Sporo tego. :D

Spoiler

Kolejność przypadkowa: Bloodhound's Fang, Dragon Halberd, Crescent Moon Axe, Beastman Cleaver, Iron Balls/Star Fists, Great Omenkiller Cleaver, Antspur Rapier, Zweihander, Troll's Golden Sword, Bolt of Gransax, Dragon King's Cragblade, Alabaster Lord's Sword, Guardian's Swordspear, Loretta's War Sickle- to tak na szybko i tylko z podstawki, bo DLC też ma bardzo fajne opcje.

Jeden z youtuberów specjalizujących się w Elden Ringu zadał podobne pytanie swoim widzom: Jaka jest ich ulubiona broń w grze?
I nie miał na myśli najpotężniejszego oręża, ale po prostu ten dający im najwięcej zabawy/satysfakcji przy korzystaniu.
No i ludzie w komentarzach pod filmem wymienili dosłownie połowę uzbrojenia dostępnego w grze.
Ten tytuł ma swoje wady, ale różnorodność broni, ich wykonanie i animacje to jest jedna z najmocniejszych stron tej produkcji.
Chyba jedyną kategorią która im nie wyszła do końca to korbacze (Flails) i częściowo bicze (Whips).

Edytowane przez Paw79
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Właśnie tutaj zacząłem stosować ciężkie ataki, jak w soulsach uważałem to bez sensu, zjadało dużo staminy i wolałem 2-3 szybkie ataki zastosować niż jeden ciężki, to jednak tutaj tej staminy jest nawet na samym początku dość sporo i śmiało można poprawić lekkim atakiem, a nawet dwoma ciężkimi, jak jeszcze "przełamanie" wjedzie to bajka.  

Opublikowano

Ja pierwszą postać i przejście jechałem na Bloodhound's Fang i trochę szkoda bo broń można zdobyć na poczatku, a zmieniłem ją dopiero na ostatnim bossie z DLC bo po prostu wolałem coś szybszego. 

Testował ktoś randomizera w Elden Ringu ? Chętnie bym się pomęczył trochę ale z tego co patrzę jeszcze nie ogarneli do końca rzeczy z DLC.

Opublikowano
4 minuty temu, Little Sun napisał(a):

Chętnie bym się pomęczył

Jak chcesz się pomęczyć, to polecam RL1 bez summonów. :D
Ja właśnie jestem na "gangbangu" w Enir-Ilim i mogę napisać jedno:

Spoiler

To jest pierwsza i ostatnia rozgrywka w której pozwoliłem Moore'owi przeżyć jego questa.

Opublikowano

Ja pierwsze godziny w ER spędziłem trzymając wielki miecz rycerski (jest do zdobycia na samym początku gry, ukryty jest w wozie obok bazy rycerzy). Klasycznie grałem mieczem i tarczą, a runy ładowałem w siłę. Jak zdobyłem Bloodhound's Fang (też dostępny jest na początku) to przeszedłem nim całą grę. Teraz gram w ng+ i latam z kataną Rivers of Blood. Ładnie szlachtuje bossów. Dobre w ER jest to, że już w początkowej fazie gry można zrobić reset punktów i dopasować build do ulubionej broni.

Opublikowano
15 minut temu, Paw79 napisał(a):

Jak chcesz się pomęczyć, to polecam RL1 bez summonów. :D
Ja właśnie jestem na "gangbangu" w Enir-Ilim i mogę napisać jedno:

Ukryj zawartość

To jest pierwsza i ostatnia rozgrywka w której pozwoliłem Moore'owi przeżyć jego questa.

SL1 czy RL1 nigdy mnie nie kręciły jakoś, a poza tym mam nowego pada i mi go szkoda :E Randomizery z auto equipem tego co podnosisz też bywają ciekawe.