Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie mam żadnej konsoli, tylko kompa. Od paru lat próbuję opanować pada, bo mam stracha przed klawiszologią na normalnej klawiaturze. Mysz do celowania byłaby super, ale kucanie, skakanie, rollowanie, zmiana trybów - chód/bieg, to masa przycisków i akurat to łatwiej ogarnia mi się na padzie (a w trakcie zadymy klikanie na klawiaturze kombinacji wielu przycisków to może być dla mnie wyzwanie), ale to jak działa celowanie to jest jakieś nieporozumienie :D

Opublikowano (edytowane)

Mam za sobą 8 godzin w Ys X i jeśli w ciągu kilku godzin coś nie zaskoczy, to odpuszczam tą grę. Jestem strasznie zawiedziony tą odsłoną, bo Ys 8 to była rewelacyjna gra, a Ys 9 była całkiem niezła. Tutaj zaś kompletnie zmieniony system walki, który na ten moment jest po prostu słaby i chaotyczny; pływanie łódką to jakiś absurd, wolniej już chyba się nie dało; a historia... cóż, jest tak ciekawa że zacząłem przewijać te nudne i nic nie wnoszące dialogi (z tego co wyczytałem na forach, fabuła rusza z kopyta w 8 chapterze - 8... z 10-ciu. :woot: Nihon Falcom kompletnie bez formy, druga gra z rzędu po Trails Daybreak której chyba nie będę w stanie ukończyć. Nie mam zielonego pojęcia, za co ta gra dostaje tak dobre noty, przy niej Lacrimosa of Dana to wręcz arcydzieło. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Jaycob napisał(a):

lets gooo! Ciekawe kiedy odpuszczę.:E

Jeśli przebijesz głową mur Genichiro to już przetrwasz całość, chyba że cię małpa wkurwi, bo nie załapiesz że trzeba więcej biegać oraz że można parować nawet takie ataki :E 

Oh, ludki z bronią palną też mogą cię doprowadzić do ALT + F4, ale polecam spróbować parować kule. 
"Hesitation is deaf" pewnie cię dobije, ale ostatniego Bossa ciężko porzucić.  

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
17 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Sekiro: Shadows Die Twice

lets gooo! Ciekawe kiedy odpuszczę.:E

Na razie wymęczył mnie pewien ogr z czerwonymi oczami.

Faktycznie to jest tak trudna gra jak głosi legenda? Mam, ale jakos nie moge zebrać sie do grania, tj ogolnie w gry.

Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 09:46, slafec napisał(a):

@Jaycob Ciekawe co napiszesz po starciu z Genichiro Ashina :D 

Imo najtrudniejszy boss w całej grze (poza nim jeszcze finałowy boss daje w kość). 

Ojj tak, zaden soulslike mnie tak nie wymeczyl jak wlasnie ta gnida...

A ja teraz sobie pykam w Stelar Blade, bardzo lekki i przyjemny souls pomieszany z automata, w bardzo gestym klimatem.

Opublikowano

Sekiro to nie souls, to gra rytmiczna polegająca na ciągłym parowaniu, blokowaniu ewentualnie skoku, powtarzając to aż do zbicia postury, wtedy zadaj krytyka swoją "bezużyteczną" kataną, i ponownie powtórz zależności od pkt życia przeciwnika.  xD

Opublikowano

W Silent Hilla 2 Remake, którego już kończę. Kurde, ta gra jest genialna. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z żadnym silent hillem, więc remake dwójki to moja pierwsza gra z tej serii i jestem zachwycony. Chyba absolutnie wszystko w tej grze mi podeszło - lokacje, klimat, fabuła, bohaterowie, zagadki. Zaczynając grać nawet nie oczekiwałem, że mi się aż tak spodoba :D

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dalej szukam i staram się w coś większego zagłębić :hmm:

Mimo pobrania God of War, wybór padł na AC Origins. Pierwsze odczucia całkiem w porządku. Liczę, że przynajmniej co drugi dzień na 3 godzinki przysiądę, kosztem BFV i NFL.

Edytowane przez Sawyer1916
Opublikowano

6h AC Origins za mną. Przy GoT czy RDR2 (obie kończyłem w tym roku) rozgrywka jest płyciutka. Zadania póki co dosyć żmudne, niczym w pierwszym AC, mord za mordem. Poboczne trochę urozmaicają, ale bardzo irytuje fakt, że trzeba je robić, żeby trzymać poziom w okolicach poziomu kolejnych oponentów:kwasny: Na szczęście, gdy mój Bayek się znudzi, może popolować w Far Cry Primal bez zmiany szat.IMG_0024.thumb.jpeg.afcf22283e0724126cfba49821902dcd.jpeg