Lypton 953 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Vibe jak "Jeśli chcesz skoczyć, naciśnij przycisk odpowiedzialny za skok."
Godlike 880 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia https://www.gry-online.pl/newsroom/kingdom-come-2-trafi-do-pierwszych-recenzentow-na-4-tygodnie-prze/z42be38 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Mogliśmy grać w styczniu ale pewnie Nvidia kazała dać na luty pod nowe rtxy 1
skypan 1 753 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Pewnie tak. No i z tymi nowymi RTX będą mogli wtedy napisać. Mi działa 1
Godlike 880 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Ale jak bedzie ktos mial pod tego nowego rtx jakis starszy procek to i tak pewnie napisze ze jednak nie działa bo proc nie wyrabia 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia https://www.gry-online.pl/newsroom/kingdom-come-2-po-30-godzinach-nie-zawodzi-sredniowieczne-czechy/zb2bf98 1
Reddzik 2 771 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) https://lowcygier.pl/recenzje-gier/gralismy-w-kingdom-come-deliverance-2-warhorse-odrobilo-lekcje/ Cytat Osobna kwestia dotyczy optymalizacji. Grę testuje na laptopie wyposażonym w GPU Nvidia RTX 4060, CPU AMD Ryzen 7 7735H i 32 GB pamięci RAM. Konfiguracja ta, po aktywacji DLSS w trybie quality, pozwala mi na komfortową rozgrywkę w wysokich ustawieniach, w zabetonowanych 60 klatkach na sekundę w Full HD. Po wyłączeniu zdarzają się drobne spadki, lecz w większości sytuacji bez problemów utrzymywane jest 60 fps. Na ten moment ciężko znaleźć mi powody do narzekań, lecz z wydaniem ostatecznego wyroku wstrzymam się do pełnej recenzji. W międzyczasie przyjdzie mi zapewne uczestniczyć w nieco większych zawieruchach niż dotychczas. Z niewiadomych mi jednak przyczyn, wszystkie cutscenki wyświetlane są w 36 klatkach. Edytowane 10 Stycznia przez Reddzik
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Recenzenci nie mogą gadać o tym co się dzieje w największym mieście. Tam pewnie fps będzie gorszy. 1
DEFTONES101 29 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Już nawet wrzucili wyniki wydajnościowe i zapowiada się, że na pewno jest lepiej niż w jedynce. Tutaj w 1440p: 1 1
Reddzik 2 771 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Nie widzę mojej grafy, czyli dobrze, że nie mam wziętej gry bo byłaby padaka. 1
sideband 1 775 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Jak nie ma jak jest Widać mgła wolumetryczna dorzucona natywnie także wymagania ładnie rosną Edytowane 10 Stycznia przez sideband 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 11 minut temu, Reddzik napisał(a): Nie widzę mojej grafy, czyli dobrze, że nie mam wziętej gry bo byłaby padaka. 3070+DLSS nie ma 60fps, bida.
Reddzik 2 771 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Teraz jest, jak się samemu doszukam, ale na powyższym screenie się nie mieści Ładna padaka z tej karty, a ludzie nadal kupują 8gb vram... Optymalizacja po skurczybyku. Vramu chyba tyle nie siorbie jak widzę ale cóż optymalizacja to jednak jest bardzo kiepska, i chyba nie pobije Stalkera 2. 1440p Edytowane 10 Stycznia przez Reddzik 1
Vulc 2 191 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Zerknąłem na materiał wyżej, jak ktoś z miejsca daje grze dychę i top 3 ever, to od razu zapala się lampa ostrzegawcza. Tak czy inaczej sequel wygląda na klasyczne "więcej, lepiej, sensowniej", co nie jest trudne do zrobienia, bo jedynka miała trochę mniej udanych mechanik i rozwiązań. Jest tez ponoć znacznie lepiej od strony technicznej, ale nie ma się co czarować - to będzie bolesna premiera.
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Był na wycieczce w Disneylandzie Czeskim 39 minut temu, DEFTONES101 napisał(a): Już nawet wrzucili wyniki wydajnościowe i zapowiada się, że na pewno jest lepiej niż w jedynce. Tutaj w 1440p: Są testy z miasta?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Ciekawe czy będzie gre crashować jak KCD1, bo będę zmuszony zainstalować moda na save'y, a wolałbym tego nie robić - wtedy za często gre zapisywałem, nie umiałem się powstrzymać. A bez tego moda się grać nie dało, jak mi gre wyrzuciło pare razy ze stratą ~1h grania to wleciał mod. A grałem w grudniu ostatnio, więc gra już po update'ach wszystkich. 1
Gret 557 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Godzinę temu, DEFTONES101 napisał(a): Już nawet wrzucili wyniki wydajnościowe i zapowiada się, że na pewno jest lepiej niż w jedynce. Tutaj w 1440p: procek nie wyrabiał? 122 vs 115 to coś mała różnica
DEFTONES101 29 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 29 minut temu, ODIN85 napisał(a): Był na wycieczce w Disneylandzie Czeskim Są testy z miasta? Nie, bo embargo jest tylko na część gry i nie obejmuje miasta, gdzie kieruje główna fabuła. 1
Rekomendowane odpowiedzi