Kingdom Come: Deliverance 2
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Tak sobie. 5070Ti jest za mocna na ten zestaw. A zasilacza nie musisz wymieniac 3060Ti to 200W defaultowo, 5070Ti ma suwak 69%PL masz 210W i tak tej wydajnosci bedzie az nadto. Jezeli nie planujesz w najblizszym czasie rozbudowy o np 9800x3d to wez 5070 ta karta styknie i bedziesz zadowolony Masz teraz promke 2250zl https://www.x-kom.pl/p/1330985-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-5070-twin-edge-12gb-gddr7-dlss4.html Jak planujesz rozbudowe, aczkolwiek przy obecnych cenach ramu to trzeba sie 2 razy zastanowic to mozesz wziąć tego 5070TI za 3.5k aczkolwiek w opiniach pisza ze ma glosne wentylatory lepsze wersje 5070Ti sa w okolicach 4000zl https://www.x-kom.pl/p/1333201-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-gddr7.html np gaming trio za 4100zl Natomiast juz przy tej kwocie znowu lepiej dolozyc do 5080 jest PNY za 4601zl obecnie tutaj wydajnosc juz bedzie wieksza, ale to tylko jezeli planujesz rozbudowe za 2-3miechy https://www.sferis.pl/karta-graf-pny-geforce-rtx-5080-16gb-oc-3-fan-i467385 Najlepiej nie kupowac na zapas, bo sie okaze, ze nie kupisz nowego zestawu i wydasz niepotrzebnie duzo na nowa karte. Ten ZOTAC za 2250zł Ci styknie, tanio i akurat pod twoj zestaw -
Przez AudRob · Opublikowano
@DrAdi Też jak składałem myślałem nad kupnem X870E Tomahawk Max ale zrezygnowałem wziąłem X67E i jestem zadowolony ma wszystko czego potrzebuję 4 dyski m2 , duża ilość portów USB , obsługa M.2 PCIe NVMe 5.0 x4 - 1 szt. PCIe 5.0 x16 - 1 szt. PCIe 4.0 x16 - 2 szt. M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 - 3 szt. PCIe 3.0 x1 - 1 szt. USB 3.2 Gen. 2 - 1 szt. USB 3.2 Gen. 1 - 4 szt. USB 2.0 - 4 szt. Wszystko jest tylko kartę dźwiękową lepiej dokupić bo dźwięk ma słaby Realtek ALC897. Ale za 200 zł. spokojnie to ogarniesz i masz do następnych płyt jak coś. -
Przez felio · Opublikowano
Cześć, chcę złożyć komputer w zasadzie tylko do przeglądania internetu. Do tej pory miałem komputer ryzen 7700 i RX 9060 XT ale sprzedałem bo gry mnie nudzą a mi tak mocny komputer po prostu niepotrzebny Myślałem złożyć coś na chińskim xeonie, zestaw x99 + e5 2680 v4 + 32gb ram kosztuje na aliexpress 412zł, to mniej więcej tyle ile samo 2x8gb ram w Polsce Do tego jakiś cooler za 50zł Dysk mam pny xlr cs3140 Jakiś zasilacz 550w za mniej niż dwie stówki, to samo z obudową I mam problem z kartą graficzną, chciałbym żeby była cicha, tania i obsłużyła dwa monitory fullhd, myślałem o gtx 1060 Dobrze kombinuję? Nie patrzmy na pobór prądu bo nie ma to znaczenia -
Przez Pan Mateoo · Opublikowano
pewnie tak. na pewno maja je przesycone - polecam do tego apke novideosrgb czy jakos tak. dostepna na githubie ona ograniczy kolory by nie bylo tak ze masz 150% srgb tylko bardziej w kierunku 100% srgb ofc to kwestia preferencji czy wolisz przesycone kolory czy normalne [chyba uzywam zlego slownictwa] daj znać jak ci przyjdzie a i poszperaj moze znajdziesz polecane ustawienia RGB i innych zeby monitor mial jak najbardziej zblizone barwy do tych z kolorymetra. jesli chcialbys widoczna zmiane to mogles tez pomyslec o 27cali 2k ale to juz by wymagalo budzetu wiekszego i dobrego sprzetu
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi