Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale mnie bawi ta obrona "umiejętnie wdrożony woke nie ma negatywnego wpływu na grę" :lol2:

A jaki ma? Co to daje poza realizacją celów propagandowych?

@voltq chyba źle się zestarzało twoje zadowolenie z podejścia do woke w kcd2 8:E

11 godzin temu, JeanPepin napisał(a):

Co do zamieszania osobiście czuję lekkie zdziwienie że nawet tutaj ten syf musiał przywędrować

Też mnie to dziwi i jednocześnie ciekawi jak dobre oferty nie do odrzucenia muszą te studia dostawać w tych kwestiach

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Ale mnie bawi ta obrona "umiejętnie wdrożony woke nie ma negatywnego wpływu na grę" :lol2:

No bo nie ma. Na ultrakonserwatywnym, anty-wokerskim RPGHQ, Baldur's Gate 3 dostał maksymalną notę w skali woke. Samo Larian też zostało uznane za skażone wokizmem.

Cytat

pozzed - the whole game revolves around Critical Theory/Queer Theory/tranny/nigger politics. Majorly politically-correct dialogue, zoomer cringe, and so on

Ale większość ma to w dupie, bo gra jest świetna. Jakby kogoś interesowało: https://rpghq.org/forums/viewtopic.php?t=1654

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Ostrzegałem.

Jeszcze jeden post związany z wiadomym tematem i autor na tydzień sobie odpocznie, bez względu na to czy to będzie jego pierwszy czy pięćdziesiąty na ten temat.

Warunkowo otwieram, ale jak znowu zacznie płynąć ściek to temat leci do śmietnika.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
  • Mar_s zablokował(a) i odblokował(a) ten temat
Opublikowano (edytowane)

To wrzucam ponownie

Od 25:10

W jednym zdaniu. Najlepiej napisana gra w historii wg Borysa.

Świetne zadania poboczne i wątek główny.

Żyjący i reagujący na nasze poczynania świat.

Bardzo dobry humor.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 1
Opublikowano

@Mar_s wprawdzie na ostatnich kilku stronach rozpętał się niezły psychiatryk, ale skasowanie całego tematu to wylanie dziecka z kąpielą. Zamiast tego po prostu rozdawajcie bany dla użytkowników którzy próbują rozpętać gównoburzę

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

W jednym zdaniu. Najlepiej napisana gra w historii wg Borysa.

Świetne zadania poboczne i wątek główny.

Żyjący i reagujący na nasze poczynania świat.

Bardzo dobry humor.

W to byłbym skłonny uwierzyć, ale wszelkie relacje polskich Jutuberów wydają mi się tak mało wartościowe, że nawet nie chce mi się odpalać filmiku. Co dotyczy wszelkich tego typu materiałów przedpremierowych, gdzie zazwyczaj zachwytom nie ma końca. A później wiadro zimnej wody na głowę.

Inna sprawa, że tutaj ryzyko wpadki jest jednak wyraźnie mniejsze. Jedynka miała świetnie napisaną historię, oferowała sporo dobrze zrealizowanych fragmentów decyzyjnych, czy to w przypadku losu niektórych postaci czy sposobu rozwiązana misji. Choćby pamiętny etap w klasztorze, gdzie można było po prostu włamać się do środka i załatwić sprawy po cichu. Większość zadań głównych pozwala dotrzeć do celu różnymi sposobami i mam nadzieję, że nic na tej płaszczyźnie się nie zmieni. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Vulc napisał(a):

W to byłbym skłonny uwierzyć, ale wszelkie relacje polskich Jutuberów wydają mi się tak mało wartościowe, że nawet nie chce mi się odpalać filmiku. Co dotyczy wszelkich tego typu materiałów przedpremierowych, gdzie zazwyczaj zachwytom nie ma końca. A później wiadro zimnej wody na głowę.

Ok, jeśli nie oglądasz, nie znasz danych twórców, to możesz tak uważać. Ja ich podcast oglądam od dawna i jeśli mieli wcześniejszy dostęp do jakiejś gry i była ona słaba, to o tym mówili, szczególnie borys. Taki przykład. Gothica remake borys zmieszał z błotem od góry do dołu po ograniu dema, tak samo bardzo negatywnie wypowiadał się o avatarze po przedpremierowych pokazach.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano

@Tomek_ITH Jasne, wszystkiego nie widziałem, ale zbyt często jak ktoś coś polecał, bo "gość dobrze gada", kończyło się zmarnowanym czasem. A te materiały potrafią być koszmarnie długie jak na ilość informacji, jaka jest tam przekazywana. Może później zerknę na ten materiał.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Na ten moment i tak nie planuję grać, mam tak długą listę śmiechu że mogę sobie dowolnie zmieniać kolejność. 

O, to az tak ich wesprzec chciales, czemu nie. Mysle ze jak juz gra wyjdzie to okaze sie ze bylo warto a ta obecna drama szybko zostanie zapomniana.

Ja musze sie w koncu wziasc za KCD1 bo ciagle wisi, wiem ze zacne, podoba mi sie bo tez i troche pogralem ale jakos nie moge sie wciagnac.

• Haha 1