Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też wydaje wam się że broń niszczy się zbyt szybko? Niby mam już jakiś lepszy miecz, ale przy starciach 1 vs 2 z bardziej opancerzonymi bandytami potrafi zejść ze 100% i naostrzonego do prawie całkowicie zniszczonego. Mam wrażenie że bloki okropnie niszczą broń.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Tyle, że te wszystkie mignięcia/szarpania obiektów, takich jak krawędź płotu, liście itd. widać w ruchu

U mnie nic nie widać, zrobię nagranie ale robię w jakości jakiejś z kosmosu przez Adfterburnera i przesłanie na YT zajmie mi 1,5 godziny 8:E

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Też wydaje wam się że broń niszczy się zbyt szybko? Niby mam już jakiś lepszy miecz, ale przy starciach 1 vs 2 z bardziej opancerzonymi bandytami potrafi zejść ze 100% i naostrzonego do prawie całkowicie zniszczonego. Mam wrażenie że bloki okropnie niszczą broń.

Mam wręcz przeciwnie. Bronie wydają się wytrzymalsze. Może z dwa razy naprawiałem póki co.

9 minut temu, MJRegul napisał(a):

U mnie nic nie widać, zrobię nagranie ale robię w jakości jakiejś z kosmosu przez Adfterburnera i przesłanie na YT zajmie mi 1,5 godziny 8:E

Nic nie widać. Mam wyostrzenie 65 jak zawsze.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Mój pierwszy zachwyt opadł trochę ale będę cisnął dalej. 

Nie jest to spowodowane bugami czy samą grą bo ta jest świetna ale moim podejsciem do gier. Ilość mechanik mnie przytłoczyła, mam problem nawet z nauczeniem się jak kraść coś z sakiewki, mam za małe IQ by zrozumieć tutorial do tego :wariat: nie wspominając o innych rzeczach. 

Czasami chciałbym kliknac trzy klawisze i mieć coś ogarnięte i iść dalej niż spędzić 30 minut by czegos w grze się nauczyć. No ale to mój problem, nie gry.

Jestem za to zachwycony ilością opisów, informacji i ilustracji w grze. Zrobione to jest przepięknie. 

Z bugów na razie tylko migające niekiedy tekstury, które w tym samym miejscu przestają migać po wczytaniu zapisanej gry, pomniejsze bugi, że ktoś stoi 10cm nad ziemią, na razie bez psujacych immersje problemów lub powodujacych niemożność zrobienia czegoś. 

Jak na to co widać na ekranie jestem zaskoczony pozytywnie optymalizacją. 

Sprawdziłem na 3060Ti i da się płynnie grać w 1440p a jak się doda do tego Lossless Scaling X2 albo X3 to już w ogóle bajka bo to na tyle mało dynamiczna gra, że nawet artefaktów za duzo nie widać.

Mam wolne do 17.02, nową kartę graficzną, kobitę pracującą na drugą zmianę prawie cały czas więc wraca do domu po godzinie 20...żyć nie umierać, za godzinę zaczynam kolejne posiedzenie w symulatorze parobka :banana:

PS. tak jak ktoś wyżej - też szukam moda na usunięcie head boba bo wkurza to niemiłosiernie. Ktoś coś widział? 

Z czasem będziesz lepszym rabusiem, będziesz miał więcej czasu i szybciej będzie to koło wyboru przeskakiwać. Ogólna idea jest bardzo prosta (mówię na przykładzie ps5) - trzymasz X, tak długo aż te zwiększające się cyfry będą na mocno czerwonym polu (ok 15-20s) otwiera się koło wyboru z zakrytymi pozycjami. Przesuwasz analogiem albo d-padem w lewo lub prawo, zaznaczasz pozycje do odkrycia, ponownie zaznaczasz tę pozycję żeby ją faktucznie wybrać i robisz to tak długo, żeby jeszcze zdążyć wrócić do "drzwi" na godzinie 12 i zatwierdzić wyjście. 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

8 godzin gry za mna.. przez cały czas było słonecznie a teraz leje już drugi dzień pod rząd :E 

btw. co robicie z kosztownościami, naszyjniki, obrączki - sprzedawać od razu?

Coś jak ciągły deszcz w Stalkerze:P

• Like 1
Opublikowano

Dopiero 3h gry za mną, ale porównując jakość i "dotrzymanie słowa" na wydanie między stalkerem 2 a kcd 2 to niebo a ziemia, wydawcy powinni się uczyć i buty czyścić dla kcd2 ;] 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ja po 15h gry widziałem tylko jednego buga. I to w dodatku śmiesznego.

Jeśli choć trochę ruszyliście główny wątek po prologu to pewnie kojarzycie moment jak w Seminie idzie się do stajni po konia.

Spoiler

Okazuje się że ten koń, którego możemy tanio odkupić to nasz Siwek, którego bandyci opchnęli stajennemu za jakieś grosze. Przekonałem stajennego żeby oddał mi go za darmo.

Ogólnie robiłem ten quest jakoś wczoraj. Od tego momentu minęło już sporo czasu, mnóstwo zwiedzałem, porobiłem inne questy. Ale w pewnym momencie pomyślałem że pójdę obejrzeć jakieś lepsze konie, skoro mam już uzbierane 1k monet.

Pojechałem więc do Semina, zostawiłem Siwka na polu niedaleko wioski. Wchodzę do stajni i nagle Henryk krzyczy 'Siwek!' po czym kamera agresywnie robi zwrot ku odległemu polu gdzie zostawiłem Siwka :E 

I mogłem znów wypytać o niego stajennego, tak jakbym nigdy tam jeszcze nie był i nie odebrał konia. Już myślałem że będę mógł sklonować Siwka, mimo w stajni ani w pobliżu go nie było, ale ostatecznie wszystko się naprawiło i nie mogłem dalej ciągnąć tego tematu.

Tak czy inaczej rozwaliła mnie ta reakcje Henryka. :E 

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czas na kolejny babol :) Miecz przy kuci wchodzi w kowadło.

kowal.gif

22 minuty temu, Isharoth napisał(a):

eśli choć trochę ruszyliście główny wątek po prologu to pewnie kojarzycie moment jak w Seminie idzie się do stajni po konia.

Taki kwiatków jest więcej ;)

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Ja 32 godziny już na PS5 Pro 

narazie raz wywaliło do "pulpitu"

Czasami migają cienie i tekstury

deszcz raz się pojawil w środku budynku 

Raz się zablokowałem między drzewem a domkiem i musiałem wczytać 

W prologu brakowało kilku napisów do tego co mówił ptaszek 

W ogóle część zadań nie jest zaznaczona na mapie , także polecam dobrze sprawdzać mapę i rozmawiać z npc

Do tej pory wykonałem 4 zadania główne tylko , nie wiem czy w 200 godzinach się zamknę 

Jakoś szybko pies zdobywa doświadczenie już mam na nim 23 poziom

Miałeś przy tym wywaleniu jakiś kod błędu? 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Ja po 15h gry widziałem tylko jednego buga. I to w dodatku śmiesznego.

Jeśli choć trochę ruszyliście główny wątek po prologu to pewnie kojarzycie moment jak w Seminie idzie się do stajni po konia.

Pokaż ukrytą zawartość

Okazuje się że ten koń, którego możemy tanio odkupić to nasz Siwek, którego bandyci opchnęli stajennemu za jakieś grosze. Przekonałem stajennego żeby oddał mi go za darmo.

Ogólnie robiłem ten quest jakoś wczoraj. Od tego momentu minęło już sporo czasu, mnóstwo zwiedzałem, porobiłem inne questy. Ale w pewnym momencie pomyślałem że pójdę obejrzeć jakieś lepsze konie, skoro mam już uzbierane 1k monet.

Pojechałem więc do Semina, zostawiłem Siwka na polu niedaleko wioski. Wchodzę do stajni i nagle Henryk krzyczy 'Siwek!' po czym kamera agresywnie robi zwrot ku odległemu polu gdzie zostawiłem Siwka :E 

I mogłem znów wypytać o niego stajennego, tak jakbym nigdy tam jeszcze nie był i nie odebrał konia. Już myślałem że będę mógł sklonować Siwka, mimo w stajni ani w pobliżu go nie było, ale ostatecznie wszystko się naprawiło i nie mogłem dalej ciągnąć tego tematu.

Tak czy inaczej rozwaliła mnie ta reakcje Henryka. :E 

Ja waliłem z buta. Potem i tak dostajemy konia za free.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja już zarobiony, ponad 2k na koncie. Trochę ważenia odwarów, trochę okładania po mordach bandytów, trochę kości z tymi pieprzonymi oszustami, co w ostatniej rundzie wyrzucają 4 jedynki i 2 piątki. :mad: Bardzo fajny quest z pustelnikiem, miałem nosa, że tym od Jezusa to nie warto ufać. :E

Co dość mocno mnie zaskoczyło, to całkiem inny feeling niż w jedynce. Spodziewałem się podobnego klimatu, a miejscami mam wrażenie, że to nie jest nawet sequel tylko jakiś spin-off. Wrażenie oczywiście pozytywne. 

Heniek nadal chłopiec na posyłki początkowo, ale przynajmniej szlachta łaskawie rusza dupę i coś pomaga.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
Opublikowano

Nie pamiętam kiedy grałem bez przerwy przez 8 godzin. Ostatnio jaralem się tak wiedźminem.

Nieźle się załatwiłem. Spałem w stodole przy pierwszej karczmie i myślałem że tam się robi save za każdym razem, coś zwaliłem i się chciałem do niego cofnąć, kliknąłem ostatni save i się cofnałem godzinę :cenzura:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Szkoda że nadal działa bigowanie przeciwników, wchodzę na skałkę z łukiem a bandyci którzy nie mają łuków kręcą się w kółko xD

Godzinę temu, Hector_187 napisał(a):

Miałeś przy tym wywaleniu jakiś kod błędu? 

Tak

Za szybko leci postęp umiejętności czekam na hardkor mode

Dopiero 4 zadania główne zrobiłem 

IMG_20250207_170523.jpg

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1