ODIN85 3 501 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 53 minuty temu, lukadd napisał(a): Nom i można ukraść 6 sztuk sobie od razu na samym początku gry. Ale ja gram często na szczęśliwych kościach. Też zawsze się wygrywa, ale chociaż trochę trzeba tam podobierać. Też można je zawinąć zaraz na początku gry. Ja tam nie wiem o co w tym chodzi i olewam 1
lukadd 2 908 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Jest w pomocy w samouczku Łatwe hajsy szczególnie na początek. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Bardziej jest przydatny rzut kamieniem niż kasa
skypan 1 752 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Dźwięk jest spoko o ile nie jest zbugowany Czasami zdarzają się nierówne poziomy dźwięku. Ostatnio miałem rozmowę, że część rozmówców mówiła tak cicho, że prawie nie było ich słychać. Znowu niektóre kwestie wypowiadane przez Heńka brzmią tak jak bym miał opuszczoną przyłbicę choć jestem w czapce. Innym razem mam wrażenie jak by niektóre dialogi nagrywane były jakby w nieodpowiednim miejscu albo je źle zmontowali. Stoję w szczerym polu a pogłos jakby w pomieszczeniu. Tu przykład z audio z filtrem spoilerowym 1
azgan 1 127 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego https://www.gry-online.pl/newsroom/oto-swietny-przyklad-na-istnienie-zyjacego-swiata-w-kingdom-come/z32c6dd 1
Wu70 739 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 3 godziny temu, Isharoth napisał(a): Tyle że ta gra jest w lepszym stanie technicznym niż większość gier po roku od premiery. Ale większość gier nie jest warta zagrania nawet rok po premierze KCD zachwyca rozbudowanymi mechanikami a dzisiejszym wydmuszkom z generatora stan techniczny niewiele pomoże 3 1 1
Isharoth 597 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Świetnie że nadal wychodzą takie gry. Szkoda że tak rzadko. 2 1
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 15 minut temu zobaczyłem napisy końcowe. Ponad 80 godzin grania. Wciąż jestem pod wrażeniem z jakim rozmachem oni zrealizowali tę grę. Przepaść na tle jedynki. 2
azgan 1 127 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 36 minut temu, Wu70 napisał(a): Ale większość gier nie jest warta zagrania nawet rok po premierze KCD zachwyca rozbudowanymi mechanikami a dzisiejszym wydmuszkom z generatora stan techniczny niewiele pomoże Dla mnie to jest aż za dużo tego wszystkiego i czuję się wręcz przytłoczony zawartością 1
skypan 1 752 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Jestem po mega bitce więc zagadam sobie do gościa o jego wrażenia 1 2
voltq 1 372 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Mógłby ktoś sprawdzić czy może porozmawiać z sztygar włach ? U mnie nie ma opcji rozmawiaj i nie mogę wystartować zadania Spoiler https://youtu.be/G2oaF0_LSN4?si=Gos9FXLApZ8Qi8VV Edit znalazłem rozwiązanie gdyby ktoś potrzebował Rozmawiać można z nim po godz 20 jak odpoczywa w tawernie w kuttenbergu Edytowane 17 Lutego przez voltq 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ktoś zjadł Spoiler Orzecha ? 7 godzin temu, Radio Tirana napisał(a): 15 minut temu zobaczyłem napisy końcowe. Ponad 80 godzin grania. Wciąż jestem pod wrażeniem z jakim rozmachem oni zrealizowali tę grę. Przepaść na tle jedynki. Finał to jedno wielkie rozczarowanie. Ta bitwa to śmiech na sali a rozprawienie się z głównymi zwolami to naplucie w twarz graczom. Eh
galakty 3 312 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 9 godzin temu, slafec napisał(a): Im dłużej gram tym bardziej dostrzegam ułomność tych wszystkich mechanik i powielanie w kółko tych samych schematów. Symulator średniowiecza został zamieciony pod dywan i sprowadzony do ciekawostki w tej części. Na początku wydaje się, że jest trudno i wtedy gra robi największe wrażenie. Niestety na drugiej mapie balans jest kompletnie rozwalony, grosze leżą na każdym kroku, poziom trudności jest tak niski, że aż szkoda sobie psuć jeszcze bardziej zabawę korzystając z alchemii i innych ułatwiaczy. Już na pierwszej mapie jest łatwo. 3-4 bandytów pokonać to nie jest mission impossible jak w jedynce, wystarczy cały czas się cofac, parować i kontratakować + czasami samemu zaatakować. Każdy grzecznie czeka w kolejce Alchemii itp to ja nawet nie używam, chyba że do questów.
CavieZ 89 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Dla mnie rozczarowanie. Ciut lepiej od nędznej jedynki. Ale to nie jest wielkie dzieło. 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Ja dopiero zaczynam i wiem, że muszę zamknąć głowę na wszystko, co znam w gamingu, otworzyć się na nowe, poznać mechaniki (wszelkie), bo dla mnie próg wejścia jest ogromny i nie radzę sobie absolutnie z niczym. Nie kumam zasad walki, nie kumam otwierania zamków, nie kumam wielu rzeczy. A bardzo chciałbym się wkręcić. Edytowane 17 Lutego przez JeRRyF3D 1
galakty 3 312 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Przecież to banalne mechaniki, otwierania zamków próbuj od Łatwe, a nie średnie czy trudniejsze bo nie dasz rady na początku 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) No ludzie grają stopami na gitarze. Wszystkiego można się nauczyć, ale trzeba załapać "o co chodzi", a póki co ja nie wiem, ale YT i jeden wieczór załapię - gdy przysiądę do tematu na poważnie. Edytowane 17 Lutego przez JeRRyF3D 1
galakty 3 312 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego A ja bym proponował bez YT, serio. Odkrywanie tej gry sprawia przyjemność (mi niezbyt bo znam jedynkę) i szkoda sobie tutorialami psuć. Ewentualnie mod na szybki zapis i możesz próbować bez strachu, nauczyć się i potem wyrzucić moda. 2
aureumchaos 440 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) uzywanie wytrychow na steam controller na ktorycm gram to jes tmission impossible... Uzywam wtedy myszki i klawy Edytowane 17 Lutego przez aureumchaos 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Mam pytanie czy coś zmieniło się w otwieraniu zamków. Otwieranie zamków uczy cierpliwość.
skypan 1 752 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Muszą zbalansować grę bo to leży i dobitnie widać to na drugiej mapie. Już na pierwszej walka po pewnym czasie staje się wręcz banalnie łatwa. Zdobywanie lepszego sprzętu ma sens tylko w pierwszej części mapy. Później bardzo szybko z NPC-ów wypada mega dobry i generalnie wala się tego masa. Miecze wydają mi się za mocne a na dodatek dostałem miecz krótki i długi z misji fabularnych. U kupców nie ma lepszych. Więc powoli zbliżam się do końca a od początku drugiej mapy mam tą samą broń. Po co w takim razie nasrali tyle kupców w Kuttenberg ? Obecnie mam 24 tys. groszy i nie mam co z tym robić Perk przywracający zdrowie o 10% za umycie do wywalenia. Wyleczymy się w min. bo wystarczy zrobić parę kroków, ubrudzimy się i do mycia. Nawalili odwarów bez liku a właściwie nie trzeba ich używać. Z przydatnych to zapis, na leczenie i na zmęczenie. Przyłbice w hełmie to zbędny dodatek. Wszystkie walki z podniesioną bo nie wiem co musi się odwalić by ktoś mnie trafił w twarz. Wiele pobocznych misji kończy się mega słabo. Początek i środek zapowiada się ciekawie a gdy dojdziemy do końca to pojawia się zdziwienie: To już ? Koniec ? To tyle ? Turniej rycerski to najlepszy przykład. Animacja przed turniejem itp. a na koniec stoimy sobie jak "wsiok na polu" jak by się nic nie wydarzyło. 1 1
galakty 3 312 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ja jeszcze nie kupiłem żadnej zbroi ani uzbrojenia, wszystko albo wypada albo z misji (jak ten długi miecz). Przy jedynce się bałem grać na bandytów i nawet mod na zapis gry niewiele dawał bo trzeba było 20-30 prób czasami robić. A tutaj? Wypada mi 3-4 i koszę bez problemu To już większy poziom trudności mają "mini gierki" z postaciami napotkanymi w fabule. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi