Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@voltq Tak możesz tutaj ale pamiętaj, ze wtedy Lock działa globalnie na "wszystko" co uruchomisz. Najlepiej wejdź obok w zakładkę USTAWIENIA PROGRAMU dodaj tam KCD2 i wtedy zaznacz te dwie opcje. Wtedy Lock będzie dotyczył tylko KCD.

Zrzut ekranu 2025-02-24 161312.png

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano

A wiecie, że w KCD można znaleźć stare opony samochodowe, dron itd. Nie wiem po co to dali :/ Jak już chcieli dawać jakieś znajdźki to mogli wymyśleć coś lepszego. Przeżyję już szkielety kosmitów bo może i faktycznie ktoś urodził się z taką deformacją ;)

• Like 1
Opublikowano

@skypan, te opony to wyglądają na celowo umieszczone czy raczej znalazły się w grze przez przypadek? Może twórcy użyli np. gotowych assetów lub korzystali z fotogrametrii i nie oczyścili zeskanowanych modeli ze śmieci? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że celowo to zrobili.

@Godlike, co ci mam pokazać? Kilka postów wyżej masz już 2 zrzuty z Panelu NVIDIA z tymi ustawieniami. 😁

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, SebastianFM napisał(a):

e opony to wyglądają na celowo umieszczone czy raczej znalazły się w grze przez przypadek?

Widziałem "szorta" od UV i wychodzi, że oni sobie to tam celowo umieścili. Dron zaplątany w koronę drzew itp. Nawet UV dał tytuł w stylu: tego nie powinno być w grze. Teraz tego "szorta" nie mogę znaleźć :/

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, SebastianFM napisał(a):

@skypan, te opony to wyglądają na celowo umieszczone czy raczej znalazły się w grze przez przypadek? Może twórcy użyli np. gotowych assetów lub korzystali z fotogrametrii i nie oczyścili zeskanowanych modeli ze śmieci? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że celowo to zrobili.

@Godlike, co ci mam pokazać? Kilka postów wyżej masz już 2 zrzuty z Panelu NVIDIA z tymi ustawieniami. 😁

No a jak się ten reflex nazywa w tym nowym panelu nv?

• Like 1
Opublikowano

Przekręciłeś moją odpowiedź. Ja nie pisałem o Reflex tylko o blokowaniu ilości FPS. W Panelu NV nie włącza się Reflex tylko ograniczenie klatek.

Jeżeli gra nie ma zaimplementowanego Reflex to użycie tej opcji w RTSS, którą pokazał @sideband, nie zmniejszy opóźnień w grze. To służy tylko do tego, żeby właśnie za pomocą opcji dostępnej w API Reflex przekazać do sterownika ustawienie ograniczenia ilości FPS.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, skypan napisał(a):

Widziałem "szorta" od UV i wychodzi, że oni sobie to tam celowo umieścili. Dron zaplątany w koronę drzew itp. Nawet UV dał tytuł w stylu: tego nie powinno być w grze. Teraz tego "szorta" nie mogę znaleźć :/

No i jaki ułamek graczy to znajdzie? Mi to nie przeszkadza.

Opublikowano

Grę chwalono za ładną grafikę  i ogromną zwartością. Marzec za kilka dni i postanowiłem kupić grę na kolejny miesiąc.:yuppie:

Co najbardziej drażni mnie w PlayStation 5  to mała pojemność dysku. :szatanek: 

Przy moim tępię grania i zwiedzaniu każdego zakamarka ja byk na liczniku będzie 150h -180h.  :bandyta:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ta wybierz jedno ile razy ja to słyszałem w moim 30 letnim życiu.:szatanek:

Najlepiej  chciałbym wszystko ale najważniejsze jest dla mnie:

-kupić grę na PS 5

-ładna grafika

-dobra optymalizacja

Tyle do szczęścia jest mi potrzebne.:yuppie:

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Like 1