Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Czubatka Boża napisał(a):

Mam taki problem że jak zacznę grać to mnie pożera gra na kilka godzin. Wczoraj grałem aż prawie 5h!:)

Glewia poszła w ruch i cwaniaczki giną jak stonka po oprysku:gordon:

Grasz w najlepszą grę tego roku więc te 5h to i tak krótko :P

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Rady dobrego wujka to ja chowam do kieszeni. Jak już odpalę KCD2, to skończy się na 200h. Żadnej baby i żadnego sianka nie odpuszczę. 

Koniecznie pamiętaj Jana Ptaszka też na sianko, żeby zobaczyć jego ptaszka no i pamiętaj wybielić Muse :E

Edytowane przez Godlike
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Pierwsze 3 godziny topka, jaki ta gra ma klimat!

16 godzin temu, Godlike napisał(a):

Koniecznie pamiętaj Jana Ptaszka też na sianko

Kolegów nie posuwam. Poza tym tylko jakiś totalnie odklejony typ mógł wpaść na pomysł, by z największego bawidamka w regionie (do tego bazowanego na postaci historycznej) robić biseksualistę. Na ale w tak chorych czasach żyjemy, o czym przekonał się nawet Jaskier. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Godlike napisał(a):

A jak HDR na Oledzie?

HDR cóż, gra była tworzona pod SDR, a następnie dostosowana pod HDR. Jeśli chodzi o jasności i poziomy czerni to wyszło im to bardzo spoko, jest klimat z jasnymi światłami, pochodniami, świecący księżyc itd. Czerń dobrze schodzi.

Ale :E Niestety jest, jako, że paleta kolorów nie była od podstaw projektowana pod HDR, to niestety jest po prostu rozszerzona z SDR co zmienia kolory, powoduję je bardziej nasycone, przejaskrawione co mi się nie podoba i wielu niestety na to narzeka.

Nawet twórcy o tym ostrzegają przy odpaleniu HDR w podpisie na dole.

VOg4iYz.png

Druga sprawa jak chcecie odpalać HDR w tej grze, to podstawa upewnić się, że mamy zrobioną w Windzie kalibrację HDR w ustawieniach i załączony profil, bo gra korzysta z kalibracji windowsowej HDR, w grze nie ma suwaków do kalibracji HDR.

Kolejna sprawa jeśli chodzi o kolory, można to trochę poprawić np. po prostu najszybciej bawiąc ustawieniami głębi kolorów w ustawieniach wyświetlacza. Nie będzie idealnie, ale będzie lepiej.

Ja ogólnie teraz dogrywam te DLC, jak na razie większość grałem z SDR, ale jeszcze próbuję z HDR, aczkolwiek na dłuższą metę i tak raczej wrócę do SDR :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
W dniu 15.11.2025 o 12:54, Element Wojny napisał(a):

Rady dobrego wujka to ja chowam do kieszeni. Jak już odpalę KCD2, to skończy się na 200h. Żadnej baby i żadnego sianka nie odpuszczę. 

Tylko pytanie czy chędożenie czy mordowanie, bo ja w początkowym etapie gry byłem nocnym postrachem każdego domostwa. Ilość populacji Bohemii radykalnie zmniejszona.

Opublikowano

DLC właśnie skończone, całkiem fajne, mocne 7/10, trochę gorsze było z malarzem, trochę lepsze z kuźnią, w tym ostatnim jak dla mnie trochę przesadzili z skradaniem się, aczkolwiek dla mnie skradanie to męka ;) Jak ktoś cierpi na brak kasy to po zakończeniu dlc można brać (nie kraść) książki z biblioteki klasztoru i gonić je u Skrybów , po jednym dwóch dniach pojawiają się nowe i znowu można gonić itd itd.

Opublikowano
18 godzin temu, lukadd napisał(a):

HDR cóż, gra była tworzona pod SDR, a następnie dostosowana pod HDR. Jeśli chodzi o jasności i poziomy czerni to wyszło im to bardzo spoko, jest klimat z jasnymi światłami, pochodniami, świecący księżyc itd. Czerń dobrze schodzi.

O to dodali oficjalne HDR?

Ja używałem shaderów pod HDR i było spoko ;) 

Opublikowano (edytowane)

Ta dodali w chyba patchu 1.4.

Wczoraj więcej pograłem z HDR i ogólnie po stonowaniu kolorków jest git. Iskierki pięknie błyskają podczas kucia :E

Poziomy czerni i jasności wszystko piknie.

Ogólnie spoko, że zostawiłem sobie wszystkie 3 dlc, aby na raz ograć. Znowu wsiąkłem w grę i razem z luźnym włuczeniem się po świecie jeszcze będzie grube kilkadziesiąt h zabawy :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Zacna gra póki co.  Na szczescie odlepilem sie w koncu od Ptaszka, ktory w tej odslonie jest wybitnie wkur... i moge cos porobic na wlasne konto. Czuc ze walka z jednej strony jest latwiejsza (blok/riposta/te sprawy), ale z drugiej strony jak juz ktos mnie trafi to od razu sie zataczam dostaje dwa razy w leb i po zawodach. No ale to poczatek gry.

Jedno musze oddac - albo to ta kolekcja modow, ktora pobralem z Nexusa, albo panie w tej odslonie sa naprawde ladne i wybitnie obdarzone... 

Opublikowano
22 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ogólnie spoko, że zostawiłem sobie wszystkie 3 dlc, aby na raz ograć.

Ja ograłem podstawkę, a potem planuję ograć DLC dodatkowo za jednym podejściem. I więcej nie wracać, dwójka ssie porównując do jedynki :E