Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Vulc napisał(a):

Podobnie z wagą ekwipunku, którą częściowo rozwiązują juki konia. Oprócz tego limit ciężaru zwiększasz podnosząc współczynnik siły czy za pomocą perków. Rozumiem, że dla kogoś może być to zbyt irytujące i po to przecież mamy mody, żeby temu zaradzić, ale stanowi to istotny element założeń gry. Na dłuższą metę nie tak problematyczny jak się początkowo wydaje.

Po prostu nie każdy ma tyle wolnego czasu żeby się męczyć z takimi mechanikami. Jak kogoś rajcuje bieganie pół miasta żeby zapisać, albo zrzucić śmieci z konia bo brakuje miejsca to luz, ja mam symulator zycia na co dzień xD 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Po prostu nie każdy ma tyle wolnego czasu żeby się męczyć z takimi mechanikami. Jak kogoś rajcuje bieganie pół miasta żeby zapisać, albo zrzucić śmieci z konia bo brakuje miejsca to luz, ja mam symulator zycia na co dzień xD 

No tak, każdy gra ostatecznie jak chce. :)  Natomiast po ulepszeniu konia i rozwoju Heńka, masz w pewnym momencie tak wysoki limit, że ten problem przestaje istnieć. To jest przecież esencja gier rpg, progress postaci z czasem i związana z tym satysfakcja, że na początku byłeś leszczem w łachmanach, a teraz jesteś panisko w full plate armor na dorodnym koniu + juki po brzegi wypchane szmelcem. ;)

Gry, które podchodzą do tematu pragnienia, obciążenia czy otrzymanych ran w sposób bardzo powierzchowny lub nawet tych kwestii nie poruszają, stanowią zdecydowaną większość. Fajnie, więc że pojawiają się produkcje oferujące coś więcej na tym gruncie. Ja też nie jestem zwolennikiem upierdliwych mechanik, byleby można było się pochwalić jaka to gra nie jest "realistyczna". Tutaj początek jest męczący, a później robi się już luźniej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

mnie wku**** w kcd 1 ze nie ma opcji on/off celownik w łuku i hełm/coif w scenkach , fajnie ze w kcd 2 beda 3 przypisane ubiory , na rozmowy , na kradzieze i do walki

Ciekawe jak z tym koniem bedzie czy bardziej w stylu rdr 2

KCD 2 pokazuja , pokazali trailer a wymagan nie było podanych wtf

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

na konsolach na pewno będą spadki bo wymagają VRR do trybów performance i PS5 PRO

Na pc myślę ze będzie lepiej niż w KCD 1

Poszedł preorder na PC i PS5 PRO

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

mnie wku**** w kcd 1 ze nie ma opcji on/off celownik w łuku

Ja nie skonczylem jedynki przez mechaniki walki wlasnie. Spedzile troche czasu uczac sie i doszedlem do momentu kiedy wygrywalem wszystkie pojedynki. Niestety walka byla mega nudna i poprostu odstawilem giereczke

Opublikowano (edytowane)

Powiedział 3000 kontowiec... Ty powinieneś mieć odcięty dostęp do internetu i być permanentnie banowany na każdym forum. Myślałem że oleję odpowiadanie na Twoje posty, ale jakoś zluzowałem, ale leci dla Ciebie złoty przycisk. Żegnam na zawsze . Autoportret na labie sobie zrobiłeś...

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

6 godzin temu, PaVLo napisał(a):

To są wymagania do Ultra 4k 30fps :E, czyli dla suwaków max w prawo.

Dobrze, że zmieniłem tego cieniasa 7800X3D na "mocarnego" 9800X3D :yuppie:

Ultra nie są dla aktualnie dostępnego sprzętu dali je na zapas. Teraz wszyscy powinni o tym trybie zapomnieć i grać na wysokich 😉

Macie nowego "Crysisa" na CryEngine 🤭

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Na wujową optymalizację nawet procesor kwantowy nie pomoże :) 

No właśnie pomoże, w takim MFS różnice potrafią być kolosalne...

Teraz zamiast optymalizować to dają w zalecanych 7800X3D, czyli topka procesorów i pewnie nawet Intel będzie klękał z najnowszej gen. FAJNIE FAJNIE

• Like 1
Opublikowano

Dobrze ze wstrzymałem się z pre orderem, wpierw trzeba będzie 5xxx ogarnąć i znajac mnie to jak odpuszczam teraz to zagram pewnie dopiero jak już połatają i wypiszą dlc. Człowiek się cieszy przed premierą, że wychodzi gra bez LGBTQ z fajna grafa i w ogóle to ci przywala wymagania, wychodzi gra z przyzwoitymi wymaganiami to dostajesz tęczowe przygody. Ehhh :kwasny:

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Widze ze spokojnie pogram w 1440p 60fps i to mi w zupelnosci wystarczy. Ciesze sie bardzo na ta premiere, klimat jedynki byl niesamowity. 

Na wysokich pewnie nawet w tym oszukanym 4K z DLSS i generatorem fejkowych klateczek 

Mi też styknie 1440p@60fps 😉

• Like 1