skypan 1 752 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) 40 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): To czyli tak jak sously... czyli grania z modami nie będę komentował bo już wyżej napisałem jak to wygląda. Edytowane 18 minut temu przez AndrzejTrg Wszystko zależy od modów i dobrze, że są. Z tych co podałem to najbardziej zmieniającym rozgrywkę jest ten co ułatwia walkę. Reszta to dla mnie naprawa nudnych mechanik. Sznaps na zapis robiłem. Ale po pewnym czasie wystąpił efekt. JPRDL znowu muszę to robić. Generalnie to gotowanie mi nie podeszło Z ostrzeniem podobnie. Naprawa kolizji z krzakami to rzecz, którą powinni zrobić wydawcy. Zbieranie chwastów i pokazywanie animacje zrywania. To dla mnie jest po prostu głupie. Cała gra z widoku pierwszej osoby ale tu wyjdę z siebie by popatrzeć jak coś zrywam. W KCD 2 widać, że są pewne zmiany np. ze sznapsem, który jak się wypije daje jeszcze jakieś czasowe wzmocnienie do walki. Generalnie ponoć jest więcej automatycznych zapisów. Sam system walki został przebudowany. Gra ma szansę trafić do większej liczby graczy. I to jest dobre. Bo w sumie to fajna taka normalna gra. Ale mod na wyłączenie animacji zrywania to dla mnie podstawa bo widzę, że znowu jest ta głupota Edytowane 11 Stycznia przez skypan 1
galakty 3 312 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a): Tzn. ta gra bez modów jest niegrywalna? czy trudna? Męcząca 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) Tylko dwa mody: na save i na celownik dla łuku. Cała reszta do niczego nie jest mi potrzebna. Cholernie cieszę się na tą grę, prawdę mówiąc mam cholerny problem jak to wszystko ogarnąć: FFVII Rebirth, KCD2 i Xenoblade Chronicles X DE - wszystko na przestrzeni 2 miesięcy. A przecież jeszcze piracka Yakuza wychodzi... szkoda że doba ma tylko 24h. Edytowane 11 Stycznia przez Element Wojny 1
skypan 1 752 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Dla mnie na ten rok to jedyny tytuł do ogrania. 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Właśnie zacząłem po raz trzeci, i jest świetnie, niestety robota weekendowa się trafiła i nie mogę na razie zagrać. Ja po prostu uwielbiam klimat średniowiecza, więc co do immersji to żadnych problemów nie mam bo gra nadal wciąga niesamowicie, najlepszy dowód to to że wczoraj idąc sobie drogą zobaczyłem gniazdo na drzewie, i pierwsze co przyszło do głowy to łuk. 3 1
galakty 3 312 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): Ja po prostu uwielbiam klimat średniowiecza To samo, nawet Chivalry 2 mimo że średnie to mnie porwało Twierdza, ehhh... Czekam na dwójkę bez dwóch zdań, ale premierę odpuszczam.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Mod do ostrzenia broni? Serio? Jak w tej grze zestawami przenośnymi idzie to robić, w dodatku jak sam je używasz to możesz dostawać bonusy, dzięki którym jesteś jeszcze lepszy, a przy częstym reperowaniu ekwipunku koszt jest bardzo mały Z osełki korzystałem tylko parę razy, bo po co ;P
Element Wojny 4 775 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 17 minut temu, Mar_s napisał(a): Ja po prostu uwielbiam klimat średniowiecza, więc co do immersji to żadnych problemów nie mam bo gra nadal wciąga niesamowicie Ja klimatów średniowiecza jakoś specjalnie nie kocham, ale ta gra to jest coś innego. Może dlatego, że w naszych klimatach, w końcu sąsiedzi robili i u sąsiadów dzieje się akcja. 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Godzinę temu, skypan napisał(a): Dla mnie na ten rok to jedyny tytuł do ogrania. W GTA nie bedzie gral?
Element Wojny 4 775 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Heh, ja z GTA mam jak koledzy z AC - każdą zaczynam, żadnej nie kończę Tym razem nie kupię, bo nie ma sensu, GTA V pograłem może z 5 godzin i znudziło mi się.
skypan 1 752 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 26 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): W GTA nie bedzie gral? Nie bo dla mnie V to guano a nie sądzę by VI czymś mnie zaskoczyła. Oczywiście będę śledzić temat bo może jednak się mylę.
Godlike 880 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 2 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Ja klimatów średniowiecza jakoś specjalnie nie kocham, ale ta gra to jest coś innego. Może dlatego, że w naszych klimatach, w końcu sąsiedzi robili i u sąsiadów dzieje się akcja. A mi właśnie brakuje tego typu gier w klimatach sredniowiecza, czy Europy nowozytnej, szczury mi bardzo spasily pod tym wzgledem bo fajny klimat Wojny 100 lutniej jeszcze jakby poszli bardziej w kierunku wydarzeń historycznych i postaci rezygnując tym samym całkowicie z motywow rodem z fantasy u tego małego to bylaby juz w ogóle bajka. 2
Lypton 953 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Rzuć okiem na Wartales. Inny gatunek, ale to hard medieval.
Slayer 253 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 3 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Heh, ja z GTA mam jak koledzy z AC - każdą zaczynam, żadnej nie kończę Tym razem nie kupię, bo nie ma sensu, GTA V pograłem może z 5 godzin i znudziło mi się. Mam dokładnie tak samo, ostatnie GTA jakie przeszedłem to było San Andreas Za to teraz w KCD się elegancko gra, mega mnie wciągneła, nawet ten cholerny DLC skonczylem i wracam do normalnej gry! 1
voltq 1 372 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 1440p-2160p i 60-80 fps przy w miarę dobrych detalach to nie najgorszy wynik na konsoli
Wu70 739 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 20:13, Kris194 napisał(a): Hmm, w takim razie jestem ciekaw czy będą fani RDRII, którzy się odbiją od tego tytułu. Z mojej perspektywy obie te gry stawiają gry na jak największą immersję i jeńców w tej kwestii nie biorą. To zdecydowanie nie jest gra dla kogoś kto szuka nieustannej akcji. Fan RDR2+KCD1 here, właśnie te nie branie jeńców to jest te "coś" którego brakuje w przeciętniakach "dla wszystkich". Niech się odbijają bo to nie jest gra dla nich i jednocześnie dlatego jest bardziej "dla nas". To są nieliczne gry. 23 godziny temu, ODIN85 napisał(a): No bo na początku jest i trzeba dużo kombinować a to wielu odrzuciło. No i słusznie, nie wszystkie gry są kierowane do każdego gracza na świecie. Jak się odbijam od woke assassina to nie szukam modu na realizm bo po prostu wiem że to crap, niech grają inni 1
Godlike 880 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 55 minut temu, voltq napisał(a): 1440p-2160p i 60-80 fps przy w miarę dobrych detalach to nie najgorszy wynik na konsoli No jak na tą gre to nie, ja na PC celuje w 1440p 60+ fps wszystkie suwaki w prawo
voltq 1 372 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia @Godlike na PC będę ogrywał w 4k na ultra detalach Zrobili dobry ruch z tym wysłaniem kodów miesiąc przed premierą dzięki temu usuną wiele błędów które mielibyśmy na premierę
lukadd 2 907 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Nie ma jeszcze chyba żadnych sensownych testów na konsolach. Nie wiadomo jak mocno pocięte detale i z jakiej realnie rozdzielczości to będzie się skalować. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Na pc też nie ma bo pierwsza mapa to same wiochy a zabawa zacznie się dopiero w wielkim mieście. Edytowane 12 Stycznia przez ODIN85
voltq 1 372 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 19 minut temu, lukadd napisał(a): Nie ma jeszcze chyba żadnych sensownych testów na konsolach. Nie wiadomo jak mocno pocięte detale i z jakiej realnie rozdzielczości to będzie się skalować. To prawda ale skoro taka gra potrafi trzymać 60 fps i 1440p na ps5 pro to inne gry też powinny
lukadd 2 907 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Na pc też nie ma bo pierwsza mapa to same wiochy a zabawa zacznie się dopiero zabawa w wielkim mieście. Miasto mocniej pokaże wydajność od strony CPU. W wiochach i lasach GPU można z grubsza testować, ale cpu pewnie też będzie miał tam do powiedzenia co nieco. Edytowane 12 Stycznia przez lukadd 1
sideband 1 772 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 2 godziny temu, voltq napisał(a): To prawda ale skoro taka gra potrafi trzymać 60 fps i 1440p na ps5 pro to inne gry też powinny Nawet zwykła PS5 powinna trzymać 60fps w 1440p to tylko kwestia docięcia.
Rekomendowane odpowiedzi