Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Isharoth napisał(a):

Zbieraj zbieraj. Ja już w Kutenbergu i też mam 4k, ale tu niektóre części pancerza potrafią 3k kosztować. Konie z tych lepszych też za 4-5k ;) 

Wczoraj sobie pozwiedzałem miasto i bardzo mi się podoba. Ale odkryłem coś dziwnego, zarówno na tej pierwszej jak i drugiej mapie. Jak jest jakiś kościół, to praktycznie nie można do niego wejść. Pamiętam że w pierwszej części kościoły były zawsze otwarte, a tu żadnej interakcji nie da się zrobić z drzwiami. Zastanawiam się czy nie przygotowali wnętrz, czy co. 

Może po akcji w Sazawie ich zapasy wina nie są gotowe na odwiedziny Henryka :E

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ledwo prolog skończyłęm i zacząłem kraść :E Kurde nawet jak nikt nie widzi to potem wiedzą że to ja, słabe to :E 

Pojawiasz się jako nowa osoba we wsi gdzie wszyscy się znają, kręcisz się wokół ich domów itp, a potem giną ludziom rzeczy, wiadomo kogo za to będą obwiniać, plus jak kradniesz, robisz włamania to zamykaj drzwi za sobą.

• Like 1
Opublikowano

Ale faktycznie walka jest zbyt łatwa... Zero wyzwania, nawet jak dwójka wyskoczy to tylko jeden bije, drugi czeka. Combosów robić nie trzeba, tylko parowanie i kontra, nuda. 

Lipa, mogli to łatwo wydzielić poziomem trudności to uprościli dla wszystkich. Później ma być hardcore Mode ale to pewnie już przesada i zmieni brak mapy a nie walkę

27 minut temu, DITMD napisał(a):

Pojawiasz się jako nowa osoba we wsi gdzie wszyscy się znają, kręcisz się wokół ich domów itp, a potem giną ludziom rzeczy, wiadomo kogo za to będą obwiniać, plus jak kradniesz, robisz włamania to zamykaj drzwi za sobą.

To faktycznie jakieś obwinianie/komentarze czy to samo jakby przyłapali na gorącym uczynku? 8:E

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

Lipa, mogli to łatwo wydzielić poziomem trudności to uprościli dla wszystkich. Później ma być hardcore Mode ale to pewnie już przesada i zmieni brak mapy a nie walkę

W jedynce na początku to się bałeś każdego bandyty, a tutaj wyskakuje dwóch, łapiesz siekierę i kosisz w 3 ruchy xD 

Ja wiem że Henryk ma doświadczenie z jedynki, ale bez żadnego pancerza i dobrej broni + po tym co przeszedł w prologu nie powinno być tak łatwo.... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Ledwo prolog skończyłęm i zacząłem kraść :E Kurde nawet jak nikt nie widzi to potem wiedzą że to ja, słabe to :E 

Jeśli jesteś "nietutejszy" i nie masz dobrej reputacji a w dzień ktoś cię widział to jeśli coś w nocy zniknie jesteś pierwszy na liście, tak to działa :) 

Ale faktycznie walka jest zbyt łatwa... Zero wyzwania, nawet jak dwójka wyskoczy to tylko jeden bije, drugi czeka. Combosów robić nie trzeba, tylko parowanie i kontra, nuda. 

to ja nie umiem w walkę XD każda dla mnie to masakra a jak jeszcze ma tarczę fiutek jakiś to już 50/50 albo ja albo on, a jak jest dwóch to spierdzielam zwykle ;) 

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Jeśli jesteś "nietutejszy" i nie masz dobrej reputacji a w dzień ktoś cię widział to jeśli coś w nocy zniknie jesteś pierwszy na liście, tak to działa :) 

No dobra, ma to sens, TYLKO przecież na samym początku rozmawia właśnie ze złodziejem więc to nie pierwszy raz jak coś znika :E 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Isharoth napisał(a):

Ale odkryłem coś dziwnego, zarówno na tej pierwszej jak i drugiej mapie. Jak jest jakiś kościół, to praktycznie nie można do niego wejść. Pamiętam że w pierwszej części kościoły były zawsze otwarte, a tu żadnej interakcji nie da się zrobić z drzwiami. Zastanawiam się czy nie przygotowali wnętrz, czy co. 

Nie zdążyli

• Like 1
  • Sad 2
Opublikowano
53 minuty temu, Vulc napisał(a):

W kontekście konia, najlepsze są komentarze NPC - co za szkapa, wstyd na tym jeździć. :E Ja na razie też nie wymieniałem, choć grosiwa już pod 4k jest.

W tym tempie to z pierwszej mapy nie wyjdę wcześniej niż po 40h, a generalnie aż tak dużo się nie szlajam bez celu. Okrutny pochłaniacz czasu. 

skąd wy to grosiwo bierzecie? ja jestem przy tej misji przed weselem a po bitce gdzie byli zakuci w dyby i mam 0.1 bo sprzedałem marchewkę która była popsuta :D zjadłem jedną i byłem chory, i dałem save od nowa bo nie wiedziałem jak się uleczyć, próbowałem z karczmy podwędzić naan bread to mnie nakryli i też dałem save od nowa, 

ale chyba zaprzestane temu procederowi i jak mnie złapią tak będę grał dla większej immersji, jak mowita?

5 minut temu, MJRegul napisał(a):

robi FG w stylu AMD gdy gra nie wspiera FG :) 

https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/

image.thumb.png.843d11493f5dccdd33d787db6ed14ca6.png

i ze to na prawde działa i daje rade? :o 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@samsung70 kradnę jak poje*** (noc, bez pohodnii, zdjęta cięższa zbroja, dodane punkty do skradania się i kradziejstwa) i sprzedaję Cyganom 8:E plus tworzenie swoich rzeczy i sprzedawanie :) 

4 minuty temu, samsung70 napisał(a):

i ze to na prawde działa i daje rade? :o 

Jak w AMD z poziomu sterownika, śmiga jak ta lala :) 

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
Opublikowano

@samsung70No to teraz dopiero zaczynasz właściwe granie tak naprawdę i możesz zająć się robieniem kasy. Alchemia, kradzieże, zadania poboczne, sprzedaż wyposażenia, gra w kości, od czasu do czasu rabowanie grobów. :E Możliwości jest sporo.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Wu70 napisał(a):

To faktycznie jakieś obwinianie/komentarze czy to samo jakby przyłapali na gorącym uczynku? 8:E

Nie wiem, nie bawię się w złodziejstwo, czytałem tylko na Reddicie żeby nie zostawiać za sobą dowodów, zamykać drzwi, wtedy mogą się nie skapować że zostali okradzeni itp. Kradzieja zostawię sobie na drugie przejście :faja:

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Isharoth napisał(a):

Ja już w Kutenbergu i też mam 4k, ale tu niektóre części pancerza potrafią 3k kosztować. Konie z tych lepszych też za 4-5k

Niezłe zbroje można trafić u zabitych NPC-ów. Cały się tak ubrałem. Problem jest z kasą u handlarzy.  No nie mają jej za wiele a mam co sprzedawać :/

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, samsung70 napisał(a):

zjadłem jedną i byłem chory, i dałem save od nowa bo nie wiedziałem jak się uleczyć, próbowałem z karczmy podwędzić naan bread to mnie nakryli i też dałem save od nowa

To tak jakby ktoś się zastanawiał dlaczego w tej grze nie ma quick save i load ;) nie o to chodzi w gierce single żeby zaliczyć idealny run tylko przeżywać przygodę i wczuwać się. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano

Problem w tym że na początku podczas każdej transakcji jesteś rolowany, i dostajesz jakieś ochłapy, to też zależne jest od kupca z tego co zauważyłem, i tego co sprzedaje.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

To tak jakby ktoś się zastanawiał dlaczego w tej grze nie ma quick save i load ;) nie o to chodzi w gierce single żeby zaliczyć idealny run tylko przeżywać przygodę i wczuwać się. 

przekonałeś mnie, jeśli teraz dokonam jakiegoś niecnego występku, zjem starą marchew to zamierzam ponieść wszystkie płynące z tego konsekwencje.. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, skypan napisał(a):

Niezłe zbroje można trafić u zabitych NPC-ów. Cały się tak ubrałem. Problem jest z kasą u handlarzy.  No nie mają jej za wiele a mam co sprzedawać :/

Ma to w sumie sens w świetle balansu ekonomii, w jedynce płatnerze czy kowale mieli czasem po 2k na późniejszym etapie i wszystko szło sprzedać u jednego. Człowiek kończył grę mając 50k i żadnych, sensownych możliwości wydania tego. Jak ktoś ma za dużo kasy, można po prostu wymieniać sprzęt zdobyczny na ten z wyższym tierem u sprzedawców.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@samsung70 przy każdej rzeczy masz jej stan (trzeba naprawiać!). Jedzenie spada najszybciej, 2-3 dni i żarcie zepsute. Susz, jedz na bieżąco. 

w kuńcu kuń dostał pakiet zewnętrzny 

qqqqqqqqqq.jpg

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Wczoraj miałem ciekawą akcję, jeżdżąc po Kuttenbergu konno oczywiście nie omijałem ludzi bo po co, nie szczedzili oczywiście przyjemnych komentarzy i myślałem że na tym się skończy. Później pojawiła mi się ikonka więzienia w mieście i nie miałem zielonego pojęcia za co :E Zatrzymał mnie w końcu strażnik informując mnie że to ja jestem tym idiotą który rozjeżdża ludzi konno, pręgierz albo 150 gr :E

Druga mapa przywitała mnie pierwszą zawiechą gry i save też dłużej się lądują :)

• Like 1