Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Fatality napisał(a):

Zawsze mają. Jakby nie mieli to by wypuścili również na PC od razu. Z perspektywy rockstara jaka jest różnica?

Nie nie mają i mówił o tym prezes firmy oraz o tym dlaczego na PC jest później a powód jest bardzo prosty więc nie wymyślaj ;) 

https://www.eurogamer.pl/dlaczego-gta-6-zmierza-tylko-na-konsole-szef-take-two-wyjasnia

Umowa jest tylko na marketing dla Sony. 

To jest zwykły skok na kasę, który się po prostu sprawdza. Ludzie kupią najpierw na konsole a wiele tych samych osób później kupi na PC. A polityka ich jest taka sama od dawna.

https://www.ppe.pl/news/409881/ps5-i-ps5-pro-faktycznie-najlepszym-miejscem-do-gry-w-gta-6-sony-ma-umowe-marketingowa-z-rockstar-games.html

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, samsung70 napisał(a):

kurde... hajp wzrasta, myślę czy po wielu latach warto wrocić może do GTA5 z RTX, next gen update i nowym TV OLED, myślę, że to może być całkiem dobre, nowe doświadczenie- a wy co mówicie? 

Wygląda ładnie, ale trzeci raz już nie chciało mi się przechodzić. Raz ograłem na x360, trochę pograłem na PS4, ograłem na PS5 i niedawno właśnie trochę na PC w Enhanced.

Opublikowano
36 minut temu, samsung70 napisał(a):

kurde... hajp wzrasta, myślę czy po wielu latach warto wrocić może do GTA5 z RTX, next gen update i nowym TV OLED, myślę, że to może być całkiem dobre, nowe doświadczenie- a wy co mówicie? 

Ja ogrywałem i spoko się grało, ale IV z dodatkami dużo lepsza :E 

Opublikowano
W dniu 18.06.2026 o 14:43, j4z napisał(a):

Jak się zapierdala, a po pracy ma się inne obowiązki i nie ma czasu na granie, to urlop jest opcją.

Jak robota koliduje z życiem prywatnym, trzeba zmienić robotę, albo ebnąć ją całkiem :hihot:

Opublikowano
6 minut temu, mazi636 napisał(a):

Ja ogrywałem i spoko się grało, ale IV z dodatkami dużo lepsza :E 

też chciałem chyba ostatnio wróicć do tego ponurego świata, ale jednak już się postzarała mega, a do tego są chyba problemy z 4K i 60FPS... nigdy nie grałem w dodatki a chciałbym- gdyby to było takiej jakości jak GTA5.. 

Opublikowano
1 minutę temu, maras2574 napisał(a):

Jak robota koliduje z życiem prywatnym, trzeba zmienić robotę, albo ebnąć ją całkiem :hihot:

Ja zmieniłem, ale nie każdy, nie zawsze ma możliwość

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Ja stawiam, że jak nie będzie nowych konsol w 2027, to wydadzą pod koniec następnego roku na PC. Jak wyjdą, to Q2 2028

Według plotek premiera nowej konsoli microsoftu w połowie lub pod koniec 2027 roku, jeśli się nic nie opóźni. To samo dotyczy nowych kart amd rdna 5. Akurat minie 2 lub 2,5 roku od premiery rdna 4. Oby ceny pamięci się do tego czasu ustabilizowały, bo obecnie jest cyrk i zmowa cenowa producentów.

Techlipton ostatnio nadpisał:

Cytat

Luźna myśl: jeszcze nigdy tak nudno na scenie PC nie było. Computex 2026? Dramat. Dostaję informacje o kolejnej podwyżce RAM, więc zapowiada się cudowny Q3 i Q4. Coraz więcej podmiotów wpada w kłopoty a żadnego światełka w tunelu nie widać. Może faktycznie czas na zmianę branży. Życzenie niektórych zostaną wysłuchane! 😋 Ps. w piątek startuję z kolejnym Fusion.

https://www.youtube.com/post/Ugkxtb6YAQhpr9oi52mq7iuKNpuv_4fbDrQu

Edytowane przez Pawcio
Opublikowano

Wydawanie gry tylko na konsole to klasyczna zagrywka Rockstara. Od dawna wiadomo, że tego kalibru produkcje ludzie potrafią kupować na różne platformy, dlaczego więc nie sięgnąć po łatwą kasę? Na premierę wersja dla największej grupy odbiorców,, żeby byli happy i cieszyli się "ekskluzywnością". Później "pc master race edition", z dodatkowymi ficzerami, sprzedając jako "definitywne doświadczenie, skrojone pod sprzęt bez ograniczeń". Wszyscy będą zadowoleni, bo nawet jeśli teraz część pecetowców sobie pomarudzi, gwarantuję że później foch im przejdzie i gra pobije wszelkie rekordy na Steamie.