Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam chwale sobie wygodę Steam czy innej tego typu platformy.

Rozumiem wygodę Netflixa czy Spotify.

Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy aby popierać usuniecie fizycznych nośników.

To stryczek dla konsumenta w kwestii własności czegokolwiek.

• Haha 1
  • Upvote 2
  • Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niesamowite jak łatwo ludzie oddają wolność.

A najgorsze jak ją oddają w imię "wygody".

To nie jest wolność. 
nazywanie tego wolnością to potwarz dla tych którzy faktycznie walczyli o wolność. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Sam chwale sobie wygodę Steam czy innej tego typu platformy.

Rozumiem wygodę Netflixa czy Spotify.

Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy aby popierać usuniecie fizycznych nośników.

To stryczek dla konsumenta w kwestii własności czegokolwiek.

Ale ty nie jesteś właścicielem tego i tak :E 

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Generalizujesz.

Chyba wiadomo ze piszmy o grach/filmach/muzyce a nie walkach na Westerplatte.

To dalej nie jest wolność. Większość preferuje wersję cyfrowe. I tyle. Dla reszty  się to może nie opłacać. Chociaż tu masz info i to pisze od początku - będzie płyta później. To sobie kupicie później. W imię „wolności” :lol2: 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

To dalej nie jest wolność. Większość preferuje wersję cyfrowe. I tyle. Dla reszty  się to może nie opłacać. Chociaż tu masz info i to pisze od początku - będzie płyta później. To sobie kupicie później. W imię „wolności” :lol2: 

Chodzi o to abyś miał wolność wyboru, czemu ignorujesz wady jakie wnosi całkowita cyfryzacja danej platformy.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Dobrze wiemy ze w swiecie konsol pozbycie sie nosnika fizycznego ma na celu tylko i wylacznie ubicie szarej strefy.

Nie wiem jak mozna to poppierac od strony konsumenta. To jakas abstrakcja.

Czemu łżesz? :) 

Nie napisałem, ze to popieram, ale ze to logiczne- bo działo się wcześniej i ma swoje uzasadnienie. 

Do tego pisałem żebyście tyle nie płakali, bo to nic nie zmieni. 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie jesteś właścicielem materiału na niej. 

Ale mogę go uruchomić w każdej chwili, nie potrzebuje do tego ani internetu ani zgody wydawcy. Rozumiesz różnice ?

nikt mi tego nie jest już w stanie odebrać, chyba ze wjedzie mi na chatę i młotkiem wszytko rozwali.

Az mi się Equlibrium przypomniało :)

Opublikowano
Teraz, samsung70 napisał(a):

a zanim to się stanie poznasz calą fabułe przez przypadkowe rolki doslownei wszedzie :/ 

Całej nie poznasz, ja mało rolek przewijam, poza tym fabuła będzie tak płytka że życia mi to nie wywróci xD 

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Ale mogę go uruchomić w każdej chwili, nie potrzebuje do tego ani internetu ani zgody wydawcy. Rozumiesz różnice ?

nikt mi tego nie jest już w stanie odebrać, chyba ze wjedzie mi na chatę i młotkiem wszytko rozwali.

Az mi się Equlibrium przypomniało :)

W przypadku gier tak nie jest bo Sony czy Microsoft mogą zablokować grę tak czy siak. Jest to częściowo prawdziwe tylko w wypadku filmów czy muzyki, gdzie nie ma nazwijmy to „warstwy cyfrowej” - programu. 

Opublikowano

Czemu łżesz? :) 

Nie napisałem, ze to popieram, ale ze to logiczne- bo działo się wcześniej i ma swoje uzasadnienie. 

Do tego pisałem żebyście tyle nie płakali, bo to nic nie zmieni. 

A ty płaczesz ze ktoś płacze. :)

Twoje narzekanie nic nie zmieni. ;)

Opublikowano

W przypadku gier tak nie jest bo Sony czy Microsoft mogą zablokować grę tak czy siak. Jest to częściowo prawdziwe tylko w wypadku filmów czy muzyki, gdzie nie ma nazwijmy to „warstwy cyfrowej” - programu. 

Nie musisz aktualizować konsoli.

Opublikowano

Ok, masz wolność wyboru. Możesz nie kupić wersji cyfrowej :) 

Ale ty lubisz zakrzywiać rzeczywistość, w sumie co mnie to dziwi jak prawnik. LOL

Ja nie płacze - ja się z płaczących śmieje. A wy płaczecie również o ten śmiech :lol2: 

Tak sobie to tłumacz :E

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale ty lubisz zakrzywiać rzeczywistość, w sumie co mnie to dziwi jak prawnik. LOL

Tak sobie to tłumacz :E

Nikt nie zmusza do grania w gry. Ty chcesz. To jest wybór. To jest wolność. 

Ja wiem, że to co nie pasuje, ale to ty zakrzywiasz rzeczywistość. W dodatku masz info że będzie fizyczne wydanie. Musisz poczekać :) 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tak, ta płyta w przypadku gier to już i tak ledwo coś dawała, ale nadal miałeś ten nośnik i w teorii da się ta grę nadal uruchomić. No i mogli ja odsprzedać.

To zawsze był duży atut tych platform.

Tak samo jak ja mogę odsprzedać swoje filmy lub muzykę.

Na koncie cyfrowym nikt nie daje takiej możliwości.