Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Głupi jesteś i tyle , skoro nikt nie dostanie płyty oraz kodów to nie będzie żadnych przecieków. Nie bez powodu się mówi o pokazie zamkniętym dla prasy.

3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

To nie ma znaczenia bo nawet recenzenci wrzucają filmy przed embargo.

Nie można wrzucić czegoś czego się nie ma. 

Ale pojmowanie u ciebie prostych rzeczy to widzę nadal problem… 

Edytowane przez Phoenix.
  • Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Prawda jest taka, że KĄSOLE i ICH PŁYTY, to jakiś  relikt przeszłości, hibenrus, dinozaur, który - nie mam pojęcia dlaczego i jak (?) - uchował się na rynku. To jedyny nośnik, który powszechnie jest sprzedawany, powszechnie jest kupowany i powszechnie akceptowany jest "ten proceder" - przy AKCEPTACJI wszystkich 3 stron (kupujący, sprzedający, developer / wydawca).

Kolejna sprawa, że PŁYTA jest tylko NOŚNIKIEM transportowym (były kasety, dyskietki, cardrige, kto zabroni pendrivów?) i bez względu na to, na jakim nośniku dostaje się soft, wystarczy jeden myk wymóg "bycia online" i weryfikacji kopi. I nie ważne, czy grę odpalasz z kasety, dyskietki, płyty czy chmury - jak się producentowi "zachce" zablokować, wyłączyć, anulować dany produkt, to po prostu to zrobi (oczywiście userzy go zjedzą, ale fizycznie ma techniczną możliwość). Nie kumam więc tej podniety fizycznym krążkiem, jako "gwarantem posiadania", bo to żaden gwarant. 

Rozumiem natomiast lament, że już nie odsprzedam albo nie odkupię za pół ceny.
Tyle, że tu nie ma co płakać, tylko bardziej cieszyć się, że tyle lat to się ślizgało !
(takie odsprzedawanie) ;) 

Dla mnie jest to dalece dziwne, że dopiero teraz (!) to dokręcają.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Oni to chcieli już odkręcić nie raz tylko gracze się buntowali.

Trzeba było żabę gotować powoli.

Zobacz ile dziś osób pisze ze "co to za różnica".

Przypomnę tak tylko :E

Poczytajcie ostatnie komentarze :hihot:

Ciekawe kiedy to video usuną LOL

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Prawda jest taka, że KĄSOLE i ICH PŁYTY, to jakiś  relikt przeszłości, hibenrus, dinozaur, który - nie mam pojęcia dlaczego i jak (?) - uchował się na rynku. To jedyny nośnik, który powszechnie jest sprzedawany, powszechnie jest kupowany i powszechnie akceptowany jest "ten proceder" - przy AKCEPTACJI wszystkich 3 stron (kupujący, sprzedający, developer / wydawca).

Kolejna sprawa, że PŁYTA jest tylko NOŚNIKIEM transportowym (były kasety, dyskietki, cardrige, kto zabroni pendrivów?) i bez względu na to, na jakim nośniku dostaje się soft, wystarczy jeden myk wymóg "bycia online" i weryfikacji kopi. I nie ważne, czy grę odpalasz z kasety, dyskietki, płyty czy chmury - jak się producentowi "zachce" zablokować, wyłączyć, anulować dany produkt, to po prostu to zrobi (oczywiście userzy go zjedzą, ale fizycznie ma techniczną możliwość). Nie kumam więc tej podniety fizycznym krążkiem, jako "gwarantem posiadania", bo to żaden gwarant. 

Tyle, że tu nie ma co płakać, tylko bardziej cieszyć się, że tyle lat to się ślizgało !

Masz jakieś skrzywione spojrzenie na ten temat przez rynek PC. 

Kupuje płytę na PS5 i mogę sobie ją zainstalować offline (bez internetu, bez konta). 

Opublikowano
2 minuty temu, slafec napisał(a):

Kupuje płytę na PS5 i mogę sobie ją zainstalować offline (bez internetu, bez konta). 

Po czym i tak musisz zrobić aktualizację :E 

Opublikowano
Teraz, slafec napisał(a):

Gdybym nie miał internetu i całej biblioteki gier dostępnej na koncie na PSN to chyba byłoby mi bardzo smutno. Gry na płytach mnie wkurzaią, bo nie zawsze chyba da się je dodać do prywatnej biblioteki w sieci.

Opublikowano
24 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Opublikowano (edytowane)

1. Podobno jednak mają być fizyczne wydania, ale dopiero później.

2. Sony podobno usunęło wszystkie swoje posty że "GTA VI plays best on PS5" (ciężko mi to zweryfikować- nie siedzę na X'ie).

BTW: Dziwi mnie bierność Xbox'a.

Ta gra to zdecydowanie największy "exclusive" i "system-seller" na obie platformy (nawet jeżeli tylko czasowy).
Na miejscu Sharmy uderzyłbym do obecnej amerykańskiej administracji z pytaniem dlaczego jedne amerykańskie korpo (TakeTwo) wspiera zakulisowo japońskie korpo (Sony) zamiast wspierać inne amerykańskie korpo (Microsoft) z ich konsolą. :P

Edytowane przez Paw79
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niesamowite jak łatwo ludzie oddają wolność.

A najgorsze jak ją oddają w imię "wygody".

Najlepsze jest to, że Ci co nie używają płyt cieszą się że nie będzie płyt. WTF!!!! 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Paw79 napisał(a):

2. Sony podobno usunęło wszystkie swoje posty że "GTA VI plays best on PS5" (ciężko mi to zweryfikować- nie siedzę na X'ie).

Wróciło, podobno dali złe logo i przy okazji zmienili obrazek z ps5 z napędem na digital :)

• Haha 1
  • Upvote 1