-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kyle · Opublikowano
Tak szybko, jak BEV będzie kosztowało tyle, co podobnej klasy spalinowiec (bez "dotacji") Moim zdaniem jeszcze dobre kilka lat minie, ale mam obawy co do infrastruktury energetycznej za te kilka lat, czy pociągnie ona nasze społeczeństwo jeżdżące elektrykami. Także auta elektryczne za te ~7lat mogą być sensowne (jako uniwersalne i konkurencyjne dla spalinowca w identycznej cenie), ale czy za te kilka lat będziemy mieli odpowiednią ilość elektrowni atomowych w Polsce, to nie wiem. -
Przez lukadd · Opublikowano
W jaki sposób 2 zgrzewkami wypełnisz całe auto, nawet jak ci dojdzie jakichś puszek i innych opakowań ~dobije do ~30 to będzie mały worek. Wrzucić do bagażnika w aucie i przy okazji oddać. Przecież czasami zakupy musisz robić nie przed pracą, bo w jaki sposób kupujesz jakieś mięso, mleko, sery i ogólnie wszelki produkty które muszą mieć zachowany ciąg chłodniczy. Ja wodę raz na jakiś czas kupuję w skrzynkach w szklanych butelkach, biorę skrzynkę i później oddaje skrzynkę z pustymi butelkami. W DE są automaty gdzie wrzucasz całą skrzynkę do zwrotu. W DE jest jeszcze taka opcja, że masz dostawy napojów do domu pod drzwi i odbiór i np. zamawiasz sobie online 2 skrzynki wody, skrzynka browaru itd. Gościo ci przywozi pod drzwi i odbiera puste Można też mu oddać puste butelki jednorazowe, więc nawet nie trzeba z nimi z domu wychodzić. W Polsce pewnie też pojawią się takie usługi, albo już są. -
Przez Camis · Opublikowano
Ale tańsze bilety powinny zwiększyć poziom zapełnienia... Chyba że KM to takie gówno jak w Łodzi MPK, nie dość że droższe niż w innych dużych miastach to jeszcze tragedia z taborem i punktualnością oraz taktem. Wole wskoczyć na e-bike albo podjechać taxi niż jeździć tym gównem. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Przecież wszyscy trzej, tj. @Lameismyname @Tornado3 @Johny72 mamy te same karty, z tymi samymi radiatorami, padami czy co tam jeszcze chcesz Te same karty, te same zegary/napięcia, to samo miejsce testowe, ten sam czas (20 min), ta sama fabryczna krzywa wentylatorów. Z różnic mamy różne budy, wentylatory w obudowach, temperatura otoczenia może być nieznacznie inna. Mamy 2 przykłady na pamięciach Hynixa i 1 przykład na pamięciach Samsunga. Fajnie jakby dołączył do dyskusji ktoś, kto ma tą samą kartę na pamięciach Samsunga i przeprowadził 20 minutowy test u siebie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jako "lepszy" uznałem chłodniejszy, Ty jako "lepszy" uznałeś "z lepszym potencjałem OC". Obaj się mylimy i mamy rację jednocześnie Dlatego warto odejść od uproszczenia i rozgraniczyć te cechy. Idąc dalej - w przypadku GDDR6 kości Samsunga są chłodniejsze ale mają gorszy potencjał OC, natomiast kości Hynixa są cieplejsze ale mają lepszy potencjał OC. To jak jest w przypadku GDDR7 skoro w temperaturach role się odwracają? Hynix w tempach wypada lepiej ale czy lepiej w OC od Samsunga? Gdyby w GDDR7 kości Hynixa były nie dość, że lepsze jeżeli chodzi o temperatury, to jeszcze z lepszym potencjałem OC, to trafienie na te kości w przypadku zakupu RTX 5xxx byłoby win-win. Właśnie odkopałem screena dzięki któremu wiem, że w poprzedniej karcie (Inno3d 5070ti X3) miałem kości Samsunga i różnicę temperatur między rdzeniem, a memkami na poziomie 6*C. W przypadku obu kart mam w afterburnerze suwak "Memory Clock" na maksa w prawo (+3000MHz) co realnie daje przyrost wydajności, bo sprawdzałem w benchmarkach wartości +2000MHz, +2500MHz itp. i widać było różnice. -
Przez sideband · Opublikowano
Jak jesteś leniem to nie znajdziesz
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi