Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Stjepan

Rekomendowane odpowiedzi

1730309282_2f599625808918084d792f9678638

Dodatek Cyberpunk 2077 i Phantom Liberty zapowiedziane na Maca

Prawie cztery lata po pierwotnej premierze Cyberpunk 2077 trafia na zupełnie nową platformę: macOS. Opracowana przez CD Projekt RED gra RPG została zaprezentowana dla komputerów Mac podczas zapowiedzi M4 MacBook Pro. Jak widać na zamieszczonym poniżej filmie od Apple w 10 minucie, niewielka sekcja o sprawności sprzętu w grach wrzuca, że Cyberpunk 2077 pojawi się na macOS "na początku przyszłego roku".

Jeśli chodzi o to, jakiego rodzaju technologii mogą spodziewać się właściciele układów scalonych Apple w tym wydaniu, CD Projekt RED mówi, że "gracze mogą cieszyć się zaawansowanymi funkcjami, takimi jak path tracing, generowanie klatek i wbudowany dźwięk przestrzenny, aby zapewnić jeszcze bardziej wciągającą rozgrywkę i oszałamiające efekty wizualne".

Cyberpunk 2077: Edycja Ultimate będzie dostępny na Steam, GOG, Epic Games Store i Mac App Store. Dokładna data premiery i więcej szczegółów na temat portu zostaną ogłoszone w 2025 roku.

Cyberpunk 2077 oficjalnie trafi na komputery Mac. Apple chce przekonać do swojego sprzętu także graczy

Edytowane przez Tombycz

18 godzin temu, Asag napisał(a):

Bo nie wiem czy dodatek coś dodaje do gry czy startuje tam gdzie kończy się podstawka. 

Dodatek to tak naprawdę zbiór misji w nowej lokacji, oddzielonej od reszty miasta wjazdem. Tak jakbyś przeniósł się do innej dzielnicy z nową zawartością, nie mającą wpływu na podstawowy wątek, poza możliwością nowego zakończenia i paru telefonów.
Gdy zrobisz jakieś zakończenie to cofanie cię do mementu sprzed misji i bez problemu możesz wtedy zacząć dodatek. 

Ja ograłem na premierę i teraz powoli wracam żeby przejść wraz z dodatkiem i powiem tak - ilość zmian która została wprowadzona jest OGROMNA. Gra się teraz zupełnie inaczej (czytaj lepiej).

Jeśli w takim stanie gra wyszłaby na premierę, to byłaby na pewno dużo bardziej chwalona. Cóż... miejmy nadzieję, że CDP wyciągnie wnioski i kolejny raz już nie wydadzą niedokończonego produktu.

Gdyby ktoś szukał zoptymalizowanych ustawień ;) Można jeszcze sobie dym zmniejszyć, jeśli komuś nie robi to różnicy. W końcu to niewiele wpływa na odbiór gry, a na słabych systemach jest to różnica między 30, a 40fps.
image.thumb.png.c7441dfcef6dbabccc85e3f6cc6613b1.png

Edytowane przez musichunter1x

A to nie jest tak czasem, że dodatek wprowadza zmiany i we wcześniej dostępnej części Night City? Nie jestem pewien bo pierwszy raz przeszedłem tą grę gdzieś rok od premiery a potem na całego zacząłem grać i kończyć poszczególne wersje już po zakupie dodatku.

Ciągle coś nowego w tej grze znajduję, nie wiedziałem np. tego że w mieszkaniu Judy jest kompletny kombinezon MaxTacu do zebrania... :woot: