Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak stary silnik miał swój urok, teraz jak zobaczyłem ten gameplay demo to myślałem że to Avowed :P kolorystycznie i oświetleniowo bardzo podobnie to wygląda, za dużo już tych gier na UE5 widziałem i granie na tym samym silniku odbija się po pewnym czasie czkawką.

• Like 1
  • Confused 4
  • Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

"Tech demo na PlayStation 5, nie na „wypasionym” PC

Prezentację, którą poprowadził wspomniany Julius Girbig, starszy animator w CD Projekt Red, uruchomiono na standardowej konsoli PlayStation 5, a nie na PC z najnowszymi podzespołami czy PS5 Pro. Mimo to wszystko działa w stabilnych 60 kl/s i w rozdzielczości 4K z ray tracingiem (choć było wewnętrznie renderowane w 900p i następnie skalowane do 1440p z wykorzystaniem technologii TSR silnika Unreal)."

Zrobili wydmuszke ktora dało radę uciągnąć ps5, ale pełnej gry na bank ten sprzęt w takiej oprawie i 60 klatkach nie pociągnie:)

60 fps przy 900p to mniej więcej tyle ile PS5 może dać w grach na UE 5 

• Upvote 1
Opublikowano

No ciekawe czy sie nie wkopali, wszędzie już piszą że to gameplay z PS5 w 60fps z RT %-) Także przy premierze z pewnością będzie to wspominane

Kolorystycznie zgadza sie w sumie z tym pierwszym cinematiciem , głównie o początek mi chodzi (scena w wiosce) .

Opublikowano
1 minutę temu, CrooV napisał(a):

No ciekawe czy sie nie wkopali, wszędzie już piszą że to gameplay z PS5 w 60fps z RT %-) Także przy premierze z pewnością będzie to wspominane

Jak sami o tym wspomnieli ze 60fps na Playstation z RT to co się dziwić.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a):

@bbandi Masz racje. Bardzo chce zeby Wiesiek 4 byl dark fantasy bez cukierkowych elementow....

Ale to jest Kovir, pólnoc ktora wyglądała inaczej na dodatek tam nie ma wojny.. no rynce opadają! 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Frog67 napisał(a):

Nie dość ze obecny jest Nanite, to jeszcze dodali w wersji dla roślinności.

Bardzo duzo nowych technik nie uzytych jeszcze w grach i sisla wspolpraca z Epci od trzech lat. To chyba bedzie najbardziej ogarnieta i pokazowa gra ne UE5 orac customowe rozwiazania dostosowane pod przyszle gry. Po czasie pewnie przeniosa gre na UE 5.6, ktory dzis pokazywali lub juz na nim tworza.

PS: Gra dziala juz na UE 5.6 ;)  Stuter ma juz byc na nim wyeliminowany.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
5 minut temu, Frog67 napisał(a):

Jak sami o tym wspomnieli ze 60fps na Playstation z RT to co się dziwić.

Ale nigdzie nie ma mowy, że to jest gameplay tylko że to jest tech demo. Więc nie można tego odnosić do pierwszego realnego gameplaya

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Frog67 napisał(a):

Ale to jest Kovir, pólnoc ktora wyglądała inaczej na dodatek tam nie ma wojny.. no rynce opadają! 

Dokładnie. Tam trochę inne życie. Ciekawe jakie jeszcze regiony będą :) 

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Frog67 napisał(a):

Jeżeli wersja z zwykłego  Playstation była renderowana z 900p to wersja Pro zapewne z 1080p :E 

Oj będą wymagania będą 

Na takich pokazach leci gruba ściema. Demko Matrix nie potrafiło utrzymać 30fps w 1080p na PS5 bez RT ;)

Wyjdzie gra nagle się okaże, że już nie te detale i nie ta rozdzielczość :E

Opublikowano

Przed W4 ma wyjść GTA VI i prawdopodobnie to będzie odnośnik ile można jeszcze wycisnąć z konsol, coś jak RDR2 na PS4.

Jeśli GTA na PS5 faktycznie będzie wyglądać tak jak ostatnio zaprezentowano to i Wiedźmin być może okaże sie nie odbiegać zbytnio od tego demka, tylko GTA robi Rockstar więc... no właśnie %-)

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, sideband napisał(a):

Na takich pokazach leci gruba ściema. Demko Matrix nie potrafiło utrzymać 30fps w 1080p na PS5 bez RT ;)

Wyjdzie gra nagle się okaże, że już nie te detale i nie ta rozdzielczość :E

To zbliżenie, że niby gość gra na padzie PS5 to pewnie coś jak te pokazy z xboxa sprzed lat, gdzie pod biurkiem w szafie był schowany PC i to do niego podpięty pad od xboxa :E

8 minut temu, CrooV napisał(a):

Przed W4 ma wyjść GTA VI i prawdopodobnie to będzie odnośnik ile można jeszcze wycisnąć z konsol, coś jak RDR2 na PS4.

Jeśli GTA na PS5 faktycznie będzie wyglądać tak jak ostatnio zaprezentowano to i Wiedźmin być może okaże sie nie odbiegać zbytnio od tego demka, tylko GTA robi Rockstar więc... no właśnie %-)

To co wycisnęli z PS4 Pro i Xboxa przy RDR2 to był kosmos, nawet mimo mydła na PS4 Pro, a na Xboxie latał w natywnym 2160p.

Jakby tak W4 działał i wyglądał jak Senua Hellblade 2 to więcej mi do szczęścia nie potrzeba a jest na to szansa ;)

Edytowane przez skunRace
Opublikowano
1 minutę temu, skunRace napisał(a):

To zbliżenie, że gość gra na padzie PS5 to pewnie coś jak te pokazy z xboxa sprzed lat, gdzie pod biurkiem w szafie był schowany PC i to do niego podpięty pad od xboxa :E

To co wycisnęli z PS4 Pro i Xboxa przy RDR2 to był kosmos, nawet mimo mydła na PS4 Pro, a na Xboxie latał w natywnym 2160p.

Jakby tak W4 działał i wyglądał jak Senua Hellblade 2 to więcej mi do szczęścia nie potrzeba a jest na to szansa ;)

To prawda, RDR2 ogrwałem z 2 lata temu na XSX czyli w wersji z XOX (4k/30) i szczena mi opadała praktycznie co chwile, musze wrócić i ograć po raz drugi na PC w 4K.