Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, tgolik napisał(a):

- Wiedźmin 3 już pod koniec 2018 roku kosztował na promocjach 59,90 zł i to za Game of The Year Edition.

- Cyberpunk 2077 obecnie - 4 lata po premierze, sprzedaje się w pakiecie z dodatkiem po 150 zł na promocjach i jest obecnie najlepiej sprzedającą się grą czysto singlową na świecie (STEAM Global)

- generalnie Cyberpunk został sprzedany przez CD Projekt w dużo wyższej średniej cenie niż Wiedźmin 3

I to jest niestety bardzo smutne, wręcz przygnębiające. Już nie wspominając o stadzie 10 mln. lemingów zrobionych na szaro na pre-orderach. A może właśnie pomimo tego.
Każdego Wieśka kupiłem na premierę. Cyberbuga po poprawkach zamierzam kiedyś ograć -gdy będzie w promocji razem z DLC za maksymalnie 50 zł (na Steam, także minus dola dla Gabena, he he :E). Więcej im zarobić nie dam. 

Opublikowano
Godzinę temu, Zas napisał(a):

Cyberbuga po poprawkach zamierzam kiedyś ograć -gdy będzie w promocji razem z DLC za maksymalnie 50 zł (na Steam, także minus dola dla Gabena, he he :E). Więcej im zarobić nie dam. 

Sorry ale ta gra jest już mega grywalna od baaaaardzo długiego czasu. Z pewnością CDPR zasłużyło na wszystkie słowa krytyki za wypuszczenie tej gry w takim stanie ale dzisiaj ta gra to mistrzostwo i czepianie się "bugów" teraz to już gruba przesada. Poczekaj jeszcze z 15 lat może za darmo będą rozdawać w jakimś czasopiśmie. 

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Zas napisał(a):

I to jest niestety bardzo smutne, wręcz przygnębiające. Już nie wspominając o stadzie 10 mln. lemingów zrobionych na szaro na pre-orderach. A może właśnie pomimo tego.
Każdego Wieśka kupiłem na premierę. Cyberbuga po poprawkach zamierzam kiedyś ograć -gdy będzie w promocji razem z DLC za maksymalnie 50 zł (na Steam, także minus dola dla Gabena, he he :E). Więcej im zarobić nie dam. 

Cyber kupiłem za 99 bądź 119 zł 4-5 miesięcy po premierze. Odpowiednia cena wtedy była. Do tej pory czekam na brak supportu i final patch, zagrałem może 5h i nie wciągnął mnie kompletnie. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

Kupiłem CP2077 w preorderze na PC - jedne z najlepiej wydanych pieniędzy. Kupuję generalnie gry w preorderach - traktuję to jako bilet do dyskusji na PCLabie (czy jak się to teraz nazywa). 

Wiedźmina 4 zamówiłbym już teraz, gdyby tylko było można - trzeba wspierać jedynych deweloperów, którzy robią dobre gry z polskim dubbingiem.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
10 minut temu, tgolik napisał(a):

trzeba wspierać jedynych deweloperów, którzy robią dobre gry z polskim dubbingiem.

Jak nie wydadzą kolejnego crapa pokroju CP2077 to ich wesprę ;) 

Ale nie mam ich akcji więc co tam mogę wiedzieć :E 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Też bym zamówił, bo nawet jakby stan techniczny był podobny do cp2077 (co jest bardzo mało prawdopodobne) to jest to taka gra/marka że grałbym mimo wszystko i świetnie się przy tym bawił. Takie gry jak w4 wychodzą raz na kilka lat. Co to jest wydać pareset złotych i najwyżej wtopić.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 1
Opublikowano

Może wieśniaków i lasy będzie im łatwiej zrobić od miasta ala GTA :E

A tak na poważnie nie mamy tak naprawdę pojęcia ile tam w tej chwili wartościowych pracowników jest w tej firmie.

Jakimś wyznacznikiem myślę będzie premiera tego remake'a pierwszego Wiedźmina.

Opublikowano (edytowane)

Premiera remake 1 będzie po w4, także z niej się nie dowiesz. Ważne, że osoby decyzyjne, jak reżyser całego projektu to pan kalemba, człowiek który zna się na rzeczy krótko mówiąc.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Upvote 1
Opublikowano

A tak w ogóle to Ciri błyśnie cyckami to wszyscy pobiegną po kod do gry, nawet ci, co nie mają konsoli czy komputerów do grania :hihot:

Teraz, Tomek_ITH napisał(a):

Premiera remake 1 będzie po w4, także z niej się nie dowiesz. Ważne, że osoby decyzyjne, jak reżyser całego projektu to pan kalemba.

A, tego nie wiedziałem. Ciekawe, ciekawe :D

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze Remake Wiedźmina ukaże się po W4, po drugie robi to zewnętrzna firma Fools Theory i po trzecie W4 robią ludzie, którzy stworzyli Phantom Liberty, tytuł powszechnie chwalony.

Wiedźmin Remake powstanie na oprogramowaniu stworzonym do W4 i z wykorzystaniem assetów.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Po tej cudownej premierze CP2077 wiem jedno - co było Sasko/inny koleś nie obiecał, czego by nie pokazał i na jakie świętości by się nie zarzekał, że gra będzie przecudowna i dopracowana, nic już od nich nie kupię na premierę. Ponad 2 lata zajęło im doprowadzenie Cybera do stanu, który obiecali na premierę. 2 lata. Teraz mówią o W4 - WYJDZIE JAK BĘDZIE GOTOWA! - a co mówili przy Cyberze? 

image.png.6663fd268279b1d78370db8e84b093dc.png

Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.

I tyle w temacie :) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Oj panie moderatorze, słaby risercz na temat w4 widzę masz:D

Ano racja :E

tfggckfklrk11.gif

1 minutę temu, tgolik napisał(a):

@KadajoTyle, że Phantom Liberty robiło 350 osób( tylko pięćdziesiąt mniej niż W4) i gra (przepraszam "DLC") kosztowała niewiele mniej niż Spiderman 2 od Sony.

Jak robili PL to kiedy mieli jeszcze czas na W4 ? :E

To ile oni tego W4 robią, takiej gierki raczej w 2-3 lata nie skleca.

Nie wiem za bardzo czy to dobra, czy bardziej zła wiadomość :)

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

A tak w ogóle to Ciri błyśnie cyckami to wszyscy pobiegną po kod do gry, nawet ci, co nie mają konsoli czy komputerów do grania :hihot:

Oj żebyś się nie zdziwił... 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

@KadajoJakoś tam Redzi dłubali różne sprawy.

W 2021 nad W4 działało 70 osób. 2022 do połowy 2023 - 150 osób, od połowy 2023 - 300 osób w 2024 350 do 400 obecnie. I to już podobno stan docelowy.

Oprócz tego w CD Red pracuje 100-osobowa lotna brygada, która wspiera różne projekty w zależności od potrzeb.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Słuszna uwaga, nowy silnik, na którym nic wcześniej nie tworzyli.

Jeśli ktoś tutaj myśli, że oni sobie tak cyk zrobią W4 na nowym silniku i będzie cacy, to się jeszcze zdziwią. Gdyby robili bo na swoim Red Engine, który - jak pokazał Phantom Liberty - mieli już naprawdę dobrze opanowany, to byłoby co innego. Ta sama sytuacja co z Bioware - Veilguard pokazał, że w końcu po tylu latach ogarnęli Frostbite, to co robią z ME5? A no idą też w UE5. 

Oczywiście, to się może udać, co najwyżej przyjdzie nawet kupować karty z serii 60XX żeby to w ogóle uruchomić, ale coś czuję, że tak łatwo nie będzie. Przejście na nowy silnik to zawsze mega wielkie wyzwanie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1