ShaDow_Pro 564 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Nomad ma taka specyfikę że wyciska z karty dużo W.
cichy45 607 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1iemlpy/this_option_enables_mfg_on_40_series_gpus_it/ Po aktywacji MFG na RTX 4090 w CP2077 1080p DLAA max fps wzrósł z 138 na 283 fps, no ale czarny ekran Edytowane 1 Lutego przez cichy45
tomcug 2 440 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego "You can have 3x frames on 4090. 2x FG + 1 black screen. There you go, 3x FG." 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 32 minuty temu, tomcug napisał(a): "You can have 3x frames on 4090. 2x FG + 1 black screen. There you go, 3x FG." Klatka to klatka, nie ważne, że czarna 1
wkamil73 285 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego To jest ta klatka, w której nosisz mrugnąć. I wszystko się zgadza 🤗
Kadajo 7 410 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Boże to nawet już czarne klatki są dyskryminowane?
Mar_s 2 226 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Nie gadaj tak bo zaraz uchwalą prawo że co trzecia klatka MUSI być czarna, co by parytet zachować. 1
Zachy 586 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Biala-zolta-czerwona-czarna Juz wiadomo dlaczego mfg 4x 1
musichunter1x 1 312 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W sumie ciekawy byłby BFI z FG x4, wtedy na 8 klatek 1 byłaby prawdziwa, 3 wygenerowane oraz 4 czarne Huh, świetny patent na wypełnienie 240hz matrycy mając tylko 30fps
cichy45 607 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 10 godzin temu, Kadajo napisał(a): Boże to nawet już czarne klatki są dyskryminowane? Czarna klatka nie jest zła bo jest czarna, tylko jest zła bo kradnie (obraz) 2
tomn2o 18 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Jak tam wrażenia z DLSS4? Moje spotrzeżenia: - jakość jest znacznie lepsza na dlls performance niż wcześniej na balanced (w rozdzielczości 4K), ale to już wszyscy wiedzą. - wydajność dlss spadła o około 5 do 10 % na kazdym trybie, - obraz w ruchu wygląda chyba lepiej na nowszym dlss, - karta pobiera znacznie więcej energii. Wcześniej włączenie dlss oznaczało spadek zużycia mocy. Używając rtx 4070ti na 1v@2805Mhz po włączeniu dlls quality/performance zużycie spadało z 220W na 170-180W. Obecnie na dowolnym trybie dlss4 jest 230W, - dostałem bana na BF2042, po aktywacji dlls 4 i limitera klatek (144hz) :-) Czekam na odwołanie. Podsumowując: Fajna technologia, tylko szkoda, że wzrosło użycie energii. Edytowane 2 Lutego przez tomn2o 1
Send1N 4 166 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego A dwa dni temu gdybałem o tym ze znajomym jak to się będzie miało w przypadku gier multi bo bawił się tym w hunt showdown i mówie mu w żartach żeby uważał na bana bo jednak ingeruje w oryginalne pliki gry... za reshade masa ludzi podostawała tam bany długo nie czekałem na odpowiedz Czyli co banowalne jak akcja z anti lagiem2 ?
tomn2o 18 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 minutę temu, Send1N napisał(a): A dwa dni temu gdybałem o tym ze znajomym jak to się będzie miało w przypadku gier multi bo bawił się tym w hunt showdown i mówie mu w żartach żeby uważał na bana bo jednak ingeruje w oryginalne pliki gry... za reshade masa ludzi podostawała tam bany długo nie czekałem na odpowiedz Czyli co banowalne jak akcja z anti lagiem2 ? Napisałem odwołanie i czekam. zobaczymy, jaką dostanę odpowiedź... Polecam EA. Kiedyś dostałem bana za afterburnera i RTSS. 1
Send1N 4 166 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Fajnie że o tym napisałeś bo mi ostatnio przyszła na myśl aby spróbować odpalić w huncie XeSS optiscaler'em zamiast FSR
tomn2o 18 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 minuty temu, Send1N napisał(a): Fajnie że o tym napisałeś bo mi ostatnio przyszła na myśl aby spróbować odpalić w huncie XeSS optiscaler'em zamiast FSR do odważnych świat należy ;-) 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Bana w bf2042? Dziwne, u mnie po prostu nie chciał odpalić gry, wyskakiwał błąd, musiałem naprawić pliki
Phoenix. 4 720 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Byc moze podmienil pliki w trakcie gry, antyczit dziala i radze nie kombinowac.
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Tym bardziej, że antyczit EA jest kernelowy i siedzi głęboko w Windowsie.
Send1N 4 166 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W Huncie od roku jest perma ban za reshade przykladowo skończyli się cackać, każda ingerencja w pliki gry multi jest ryzykowna.
x-kom 281 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Cześć, dzisiaj wystartowaliśmy z kilkoma promocjami, we wszystkich znajdziesz modele karty graficznej RTX, podrzucamy tutaj zbiorcze linki do wszystkich kart z promocji: MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black OC 8GB GDDR6 za 1249 zł MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER EXPERT 16GB GDDR6X za 4199 zł MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E1 OC 12GB GDDR6 za 2399 zł Gainward GeForce RTX 4060 Python II 8GB GDDR6 za 1349 zł MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus Black 2X OC 8G GDDR6 za 1799 zł z kodem gf-week MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X OC 12GB GDDR6 za 2449 zł z kodem gf-week MSI GeForce RTX 4070 SUPER GAMING X SLIM 12GB GDDR6X za 3099 zł z kodem gf-week MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER SHADOW 3X OC 16GB GDDR6X za 3999 zł z kodem gf-week 3
MJRegul 495 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Właśnie zrobiłem wielkie WTF, byłem przekonany, że karta którą kupiłem na amazonie jest fizycznie w PL a to się okazuje, że leci z IT do DE i z DE do PL nie kupuję na amazonie za często, dla mnie nowość 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 19 godzin temu, MJRegul napisał(a): Właśnie zrobiłem wielkie WTF, byłem przekonany, że karta którą kupiłem na amazonie jest fizycznie w PL a to się okazuje, że leci z IT do DE i z DE do PL nie kupuję na amazonie za często, dla mnie nowość Yep, to u nich całkiem normalne, karta może dotrzeć z każdego europejskiego magazynu, tak jak i każdy inny produkt. Swoją drogą co tam za model zamówiłeś?
MJRegul 495 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Zotac 4070 Ti Super Trinity OC 3880zł, drogo ale taniej niż x-kom i inne pochodne a już nie chciałem czekać a serię 5000 odpuszczam Karta bardzo ładna optycznie jak dla mnie, taka podpaska , nie za duża, nie za ciężka, ideolo. Już w komputerze i po pierwszych testach, wstępnie jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobra kultura pracy okupiona wysokimi temperaturami hot spot i bardzo wysokimi pamięci ale da radę dojść do porozumienia z wentylami tak by nie ogłuchnąć i by nie było za gorąco. Problemem jest jeszcze moja słabo wentylowana buda ale po podkręceniu przeciągu jest znośnie. Działam na 2775Mhz na rdzeniu (trzyma zegar przy najwyższym obciążeniu stabilnie, bez spadków) przy równo 1.00V napięcia (nie wygrałem loterii sylikonowej niestety ) i +1000 na pamięciach (+1500 tez bez problemów ale nie widzę potrzeby kusić losu) dające końcowo 11500MHz i karcioszka raczej ze mną zostanie, zdecyduję w ciągu 3 tygodni ale wygląda to na moje potrzeby po prostu dobrze a w podobnej wielkości nic nie znajdę raczej co by na dodatek jakoś wyglądało, wybredny jestem. Edytowane 4 Lutego przez MJRegul 3 1
Vulc 2 191 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego No i git, kolejna osoba, która odpuszcza serię 5xxx. Ja na razie też jestem na 4070TiS i możliwe, że tak pozostanie. Aczkolwiek nie wykluczam całkowicie 5070Ti, jeśli karta okaże się naprawdę sensowna. Najważniejsze, że ze spokojem można obserwować co się dzieje na rynku, bez tego zakupowego ciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi