Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV . 

Opublikowano
1 minutę temu, ronaldo864 napisał(a):

Metro Exodus Enhanced Edition , Dying Light 2 z Rtx , Ac Mirage , Red dead Redemption 2 , Battlefield V zapewne by zweryfikowało stabilność Undervoltingu . Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV . 

O dziwo to co przechodziło u mnie na Cyberze wywalało na Avatarze. Można dodać do listy.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, ronaldo864 napisał(a):

Czemu BFV? BF6 może być? Bo nie chce mi się grać w V :P

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Żadna magia :)

pfeuyQv.jpeg

Wsjo max z PT i dlss dlaa transformer w 3440x1440.

A weż daj MFGx4 i pusc benchmark na tym DLAA, bo na wodzie powinienes wymiatac. 

4 minuty temu, ronaldo864 napisał(a):

RDR DL2 BFV to nie jest zaden test stabilnosci, MFGx4 i CP z PT jest duzo trudniejsze, deadloop jest dosc dobre. 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
13 minut temu, ronaldo864 napisał(a):

Cyberpunk nie jest moim zdaniem najlepszym narzędziem to testu stabilności UV

Oczywiscie ze jest, nic tak nie dociska karty jak cyberek na maxa PT plus wlaczone mfg i transformer.

Szczegolnie na blackwell.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

@maxmaster027 OK. W sumie jak mam wszystko na max/PT/RT/3440x1440/DLSSQ Transformer to robi 30 klatek więcej niż na DLAA, czyli 65. Jak dam MFGx4 to 215 fps średnio leci, ale użycie GPU 97-98%.

Dałem DLAA i 125 fps i użycie 98-99%.

pLUAdeM.jpeg

No i kozak.

Ciekawe czy na AMD też się tak da z 30fps wykręcić 120 z obrazem żyleta, muszę przetestować i zobaczyć.

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

@wallec nie zabardzo ale FSR4 jest już bliżej DLSS4 i nawet moje drewiane oko to widzi. Poprzednie FSR dla mnie nieużywalne.

Edit:

Dodam, że MFGx4 robine z natywnej 3440x1440 z RT/PT, all max i bez DLSS, nie podoba mi się. Wolę DLSSQ dać i wtedy max MFG.

Edytowane przez MarcoSimone
  • Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

ale użycie GPU 97-98%

To nie ma znaczenia bo samo obciazenie gpu nic nie mowi, mozesz miec w rasterze 100% a wywali sie na 98% jak zacznie mielic caly chip i kazda funkcje ;) kazda karte testowalem co mialem w cyberku i uwazam ze nie ma lepszego testu calej karty jak na maxa z mfg 4. 

Opublikowano (edytowane)

@MarcoSimone To akurat fakt, poprzednie fsr nawet po pudrowaniu wszelkiej maści wyostrzeniami wyglądało do :dupa: już lepiej było zejść z detali na low i grać bez upscalera jak ktoś miał problemy z klatkarzem ;) @wallec ta 120 z bazowych 30 i lag na myszy jakbyś grał pod wodą :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
13 minut temu, wallec napisał(a):

@Send1N musisz sam spróbować.

Ja w cyberku w 4k ultra z Path tracing robię sobie z 18fps DLSS balans 40fps na to nakładam GG X2 i ciupie w 75-80fps i w życiu bym nie zauważył że coś kombinowane 

To jest kwestia indywidualna. Ja mimo drewnianych oczu, pewne rzeczy zauważę.

Dlatego ociągam się z OLED bo jak znam siebie, na początku będzie WOW a potem "i o co ten szum" Ale to ja :hihot:

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, wallec napisał(a):

Ja w cyberku w 4k ultra z Path tracing robię sobie z 18fps DLSS balans 40fps na to nakładam GG X2 i ciupie w 75-80fps i w życiu bym nie zauważył że coś kombinowane 

Czyli od tamtego roku tak bardzo to uległo poprawie? w tamtym roku sprawdzałem sobie na rtx 4070Super jak takie coś będzie działać mając bazowo "filmowy fps" i była tragedia :E

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Czyli od tamtego roku tak bardzo to uległo poprawie? w tamtym roku sprawdzałem sobie na rtx 4070Super jak takie coś będzie działać mając bazowo "filmowy fps" i była tragedia :E

W tym tygodniu Outer Worlds 2 3440/1440 4080S DLSS jakość 38 klatek zrobione FGx2 z tego i myszka pływa. Zero grania, nie da się.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1