Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakie wersję są polecane przez was? Seria 4 nie grzeje się tak jak 3 podobno? Nie ma takich jaj z hot spot? Obojetne co się trafi? Pality, Gigabyte i inne zotacki? 4070 Ti super. Czy jednak czegoś unikać 

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano

Ja napiszę na podstawie swojej karty, że u mnie po 9 miesiącach delta pomiędzy rdzeniem, a jego gorącym punktem wynosi około 12 stopni, cewki nie grają, karta jest cicha, więc ten model moge polecić.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, raul_ole napisał(a):

Myślę nad aero white Gigabyte 4400 pln

Jeśli masz aż taki budżet, to ja bym poczekał, nie ma ograniczonego budżetu gdzie nie miałbyś wielkiego wyboru, ale tutaj przy takiej kwocie poczekaj, tu nawet dostałbyś 5070Ti, albo "niewiele" dopłacił do 5080- jak to zostało zasugerowane.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

4400 to już max maxow, boję się po prostu że przez 3 mieś czy to amd czy NVIDIA będzie ciężko dostać, jeszcze na raty. A tak 20 ratek 0 proc po 160 zł, plus 1200 że starej karty chyba nie taki głupi pomysł 

Edytowane przez raul_ole
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, raul_ole napisał(a):

boję się po prostu że przez 3 mieś czy to amd czy NVIDIA będzie ciężko dostać,

Tak na bank braknie tak biednej generacji, kiedy to przy ADA i takim skoku wydajnosci problemow z dostpnoscia nie bylo, a branie dzis starego genu to nawet nie skomentuje..

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Dołożysz 800 zł i weźmiesz sobie 5080. Ich nikt do EJ AJ kupował nie będzie, więc do wyboru do koloru. 

Wersja Founders Edition i zapewne kilka najniższych modeli będzie za 5200zł.

RTX 5080 to druga karta pod względem wydajności w AI, więc tutaj chętni też się znajdą.

2 godziny temu, raul_ole napisał(a):

4400 to już max maxow, boję się po prostu że przez 3 mieś czy to amd czy NVIDIA będzie ciężko dostać, jeszcze na raty. A tak 20 ratek 0 proc po 160 zł, plus 1200 że starej karty chyba nie taki głupi pomysł 

No to weź pożyczkę u bociana, albo na raty. :piwko:

Opublikowano

Czy w związku z wydaniem RTX5xxxx będą jeszcze jakieś nowe wersje z 4xxx? Konkretnie mi chodzi o RTX 4080Ti? Czy to raczej koniec wszystkich kart z tej serii? A były w ogóle jakieś Ti w tej serii?

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowany jestem raczej na Gigabyte 4070 Ti super aero za 4,3k. 7900 XT a tym bardziej xtx który jest w takiej samej cenie odpada ze względu na pobór prądu. 4 lata gwarancji, za 4 lata wymienię. Na nowe nie chce czekać nie wiadomo ile aż się ceny unormalizuja.

Edytowane przez raul_ole
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zotac GeForce RTX 4070 Ti SUPER AMP HOLO 16GB Outlet xkom za 3399 zł. Pewnie można zarejestrować na 5 lat gwarancji.

Z nudów przeglądam allegro

Asus GeForce RTX 4080 Super PROART używana 10 miesięcy 4099 zł, nowe od 5299 zł

Gigabyte RTX 4080 używana, roczna 4200 zł

Zotac GeForce RTX 4080 SUPER outlet xkom 4589,10 zł, nowe od 5099 zł

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wallec napisał(a):

To BTF, chyba tylko do jednej płyty pasuje więc raczej dla nikogo.

Ogólnie to ten BTF chyba zdechnie zanim dobrze wejdzie na rynek jesli nvidia będzie robić karty w takim układzie jak RTX 5090 FE.

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 1