Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy aby na pewno tylko liczba wtyczek się musi zgadzać? jak bawiłem się biosami na 3060Ti to nie każdy bios dało się wgrać mimo że liczba wtyczek się zgadzała i nie chodziło w tym przypadku o problem z Mismatch'em bo używałem nawet modowanego nvflasha z dezaktywowanym chyba że w przypadku Lovelasów się to zmieniło :hmm: :Up_to_s:

Opublikowano (edytowane)

Mój 4080s Gigabyte dokonał swojego żywota.. . We wtorek w czasie grania, w avatara cos strzeliło i poszedł czarny dym z karty xd Na ekranie pojawiły sie artefakty i różowy obraz.  Dobrze że jeszcze miałem rok gwarancji już wysłałem kartę przez sklep  . Objawy Wygląd jak spalenie sekcji zasilania . Potem jeszcze przed wypięciem karty odpaliłem raz kompa to znowu poszedł dym xd. Ciekawe czy da się to odratować. Czyli przez 3 tygodnie jedziemy na integrze z procka. Dobrze ze zakupiłem 2 tygodnie temu slimke ps5. :E

Edytowane przez Luki_
  • Sad 4
Opublikowano

Kupie sobie na olx chyba używkę gtx 1080 za te 500zł można wyrwac msi geming jak mi ktos spuści do 450 to wezmę i wymienię w niej pastę od razu. Bo widzę ze łatwo sie ja rozkręca. 

TErmopad jest tam jeden chyba? ale sie nie znam jaki i skąd wziac taki, to wymiennie po prostu samą pastę. 

Opublikowano
4 godziny temu, Luki_ napisał(a):

Kupie sobie na olx chyba używkę gtx 1080 za te 500zł można wyrwac msi geming jak mi ktos spuści do 450 to wezmę i wymienię w niej pastę od razu. Bo widzę ze łatwo sie ja rozkręca. 

TErmopad jest tam jeden chyba? ale sie nie znam jaki i skąd wziac taki, to wymiennie po prostu samą pastę. 

Może lepiej jakiego RTXa 2060? Łatwiej sprzedać.

Opublikowano
26 minut temu, Grolshek napisał(a):

Może lepiej jakiego RTXa 2060? Łatwiej sprzedać.

a wyrwe takiego za 500 ? bo juz prawie jestem dogadany na 450 z msi geming ten czerwony. 

Opublikowano (edytowane)
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Grolshek napisał(a):

To i tak niezła cena na dziś. Kiedyś dla Młodego wyrwałem 8GB z obłędnym chłodzeniem ale to dawno było...

obraz.png.f53c58851bd98bdf47231b838938683d.png

cos rusyzło ztym zotaciem ale enigmatycznie odpisuje chyba zmieni na kuo za 450 sie opłaca. 

Kupiłem tego asusa 480. plus ochrona i wysyłka 510.  Dieki za info @Grolshek

Potem  mysle  ze opyle ze mała strata jakoś za 440. (;

Daje plus temu alegrowiczowi :@Grolshek:balon:

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Pewnie, że lepiej, zawsze moze DLSS załączyc. Na 1080 juz nie bardzo

Znaczy masz racje ale  będę na niej gral gierki 2d, mam to nowe shinobi remek. Tam nie ma dlss ale na tej karcie bez problemu na niej pogram w 4k nawet chyba w takie shinobi czy luna 2 .  Jak napisał kolega łatwiej ja sprzedać i sterowniki lepiej działają 1080 wsparcie juz dawno olali. |Trzeba było by stare instalować. (:

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
1 minutę temu, Luki_ napisał(a):

Znaczy masz racje ale  będę na niej grał gierki 2d, mam to nowe shinobi remek. Tam nie ma dlss ale na tej karcie bez problemu na niej pogram w 4k nawet chyba w takie shinobi czy luna 2 .  Jak napisał kolega łatwiej ja sprzedać i sterowniki lepiej działają 1080 wsparcie już dawno olali. |Trzeba było by stare instalować. (:

RTX 2060 to w tej chwili po prostu najtańsza karta ze wsparciem od Nvidii.

• Upvote 1
Opublikowano

Dogadałem sie na asuas z tym dobry był kontakt, napisał ze karta działa w komputerze roboczym nie do gier  ( Ale ile w tym prawdy nie wiem, zresztą na te 3 tygodnie wystarczy )  i nie ma do niej pudelka ale wyśle jutro i dobrze zapakuje to najważniejsze . Dzięki za pomoc. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Luki_ napisał(a):

Dogadałem sie na asuas z tym dobry był kontakt, napisał ze karta działa w komputerze roboczym nie do gier  ( Ale ile w tym prawdy nie wiem, zresztą na te 3 tygodnie wystarczy )  i nie ma do niej pudelka ale wyśle jutro i dobrze zapakuje to najważniejsze . Dzięki za pomoc. 

Ja ostatnio wyrwałem RX-a 470 8GB za 129pln i sam się zdziwiłem że da się na nim zagrać w Wieśka i Cybera. Warto mieć po prostu taką kartę czekającą na "w razie czego".

obraz.png.deb8750ed8cdb6a455e8a70fa414d5d8.png

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mialem RX 570 i to w wersji nitro+, fajna to była karta, ogolnie zawsze karty wolalem sobie zachowac jednak z drugiej strony sprzedaz starej pozwalala na kupno lepszej nowej. Gdyby nie to to wszystke starsze karty a bylo ich sporo bym sobie zachowal. Fajny vibe mozesz sobie sprawdzic postęp pomiedzy generacjami, z 1 na drugą ten postęp jest czsto niewielki symboliczny ale jak juz sa 2-3 4 generacje i wiecej to robi sie duza przepasc. 

• Upvote 1
Opublikowano

No moja kupa wstydu była długa ale wolałem jak na pcmastera przystało grac w duże tytuły a te małe z doskoku (:  wiec w sam raz będzie co robic.  Jeszcze mam sonica jakiegoś 2d na steam wiec będzie co grac. (:  O i odpalę sobie Jakc and dexter ten port z ps2 na pc robiony przez moderów, on ma minimalnie wymagania bo działa przez ogl aplikacje 

4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Jak myslisz o odsprzedaży to nie wiem czy 5050 za 1099zl . Niby Ci nie potrzebne, niby trzeba wydac 2x wiecej. Choć jeżeli rzeczywiscie zamierzasz grac tylko w gry 2d to 2060 wydaje sie idealna