Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie. Integra ma tyle ramu ile jej zadedykujesz. W co chcesz grac?

a widzisz nie wiedziałem ale pisze ze ma 512 w adrenaline ,  wiec pewnie trzeba to w biosie zmieniać. (:  

3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

No w CSa ma 60fps na low. tam wiecej nie trzeba zeby sobie popykac. Przeciez napisal że bedzie grał w gry 2d 

ale do 4k natywnego zeby mialo powyżej 60fps to integra mogła by sobie nie poradzić nawet w takich gierkach 2d nowych (: zara odpale shinobi i ci zrobie testa. 

Opublikowano

Przeciez twoj Xiaomi mini led to 2560x1440p. Ale wyobraz sobie, ze podlaczalem do 4k ta integre, wyznaczylem 4GB z ramu. Normalnie gierki typu Quake 3, Doom3 działaly dobrze. Tymbardziej gry 2D beda dzialac. Nie napisales w jakie gry 2d chcesz grac, ale raczej 99.99% tych gier bedzie smigac nawet w 4k cudnie :) Gry 2d maja to do siebie że obciazaja mocno procesor a ten masz znakomity

Przecież z tą myśla min. AMD wklada CI integre do 9800x3d. Raz mozesz odbrickowac karte przy wgraniu innego biosu, dwa mozesz 2-3dni sie przehulac przy wymianie GPU, lub wlasnie trzy jezeli Ci sie zepsuje twoja karta, a to twoj przypadek to uzywasz sobie jej i sie nie przejmujesz. Az dziwne ze nie sprobowales. Tak w biosie ustawiasz ile integra ma miec GB

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

w takim shinobi remek który można odpalac max rozdziałke 1440p mam max 45 fps  . Gram na tv 4k monitor tylko służy mi do przeglądania Internetu .  

SHINOBI_AOV 03.04.2026 22_17_32.png

Możliwe ze to wina blokady vram na 500mb ale zoba gpu idzie na 100% (: @maxmaster027

Edytowane przez Luki_
Opublikowano

Shinobi, wymagania ze steam 

Minimum:

Requires a 64-bit processor and operating system

Processor: Intel Core 2 Quad Q9400 or AMD Phenom II X3 720

Memory: 6 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GT 730, 2 GB or AMD Radeon R7 240, 2 GB Intel Arc A310 LP, 4 GB

DirectX: Version 11

Storage: 20 GB available space

Additional Notes: 1080p @ 30 FPS

Recommended:

Requires a 64-bit processor and operating system

Processor: Intel Core i5-2300 or AMD FX-4350

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti, 2 GB or AMD Radeon HD 7770, 1 GB or Intel Arc A310 LP, 4 GB

DirectX: Version 11

Storage: 20 GB available space

Additional Notes: 1080p @ 60 FP

Rekomendowane 650Ti lub HD 7770. :) Nie no tutaj raczej integra sobie poradzi :P 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Rekomendowane 650Ti lub HD 7770. :) Nie no tutaj raczej integra sobie poradzi :P 

No masz wyżej tablice z afterburnera  (: nie jest tak kolorowo.  a to jest rozdziałki 2k bo gra nie ma w systemie 4k dostępne. A gpu juz na 100% to robili twórcy remeku wonder boy tam tez bylo max 2k. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Mozna ja podkrecic, ram mozna tez podkrecic nieco sporo daje

to duzo nic nie da i będę żyłował procka (: Zrebie ci test jak przyjdzie karcioszka ale myślę ze będzie spora różnica. 

Edytowane przez Luki_
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale 2060 w cenie 450-500zl to wiadomo bedzie duzo lepszy. Wiec tez go sprzedaz w zasadzie bez strat, zatem rowniez dobra opcja. Nie jest tak, ze cos tracisz spokojnie. 

właśnie o to mi chodziło (: będę mógł je spokojnie ograć w takiej  lub podobnej wydajności praktycznie jak na 4080 bo więcej niz 120 czy 144 fps i tak nie potrzebuje, bo tyle ma moja matryca tv 144hz. (; wiadomo 4080 w takiej grze to chodził na obniżonych zegarach bo się nudził xd

Ale widać ze ta gra jest bardziej wymagająca niż np takie Planet of Lana II tutaj mamy jednak ewidentnie tła  2.5 d. w Lana cała gra jest 2d. 

edit. Ma 4k ale od razu mnie wywala do pulpitu . czyli mało vram. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)

Zmieniłem na 3 gb vram w bios i niestety w 4k integra osiąga 20fps (: gra potrzebuje do działania 1800mb vrm w tej rozdzielczości. Integra to integra troche przesadziłeś z jej mocarnością. Odpala 4k i 144mhz w pulpicie i filmy 2160p tez działają ale to maks dla niej. W zastosowaniach. @maxmaster027

SHINOBI_AOV04_04.202603_48_13.thumb.png.bde77e939eb4a27383f49ed746d03cf1.png

Edytowane przez Luki_
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

no ok czyli 2060 sie przyda

zagłębiłem 5minutowy temat przez chatgpt (; i integra w tym procku jest słabiutka do gier ma tylko 2 jednostki cieniujące. On ma tylko byc tutaj nikt go nie kupuje do dla integry (: . Np w niektórych rewizjach 5600x procki maja vege 7 i 8 i widziałem filmik z ta gra na ytube gdzie ma bez problemu ponad 120fps na niej. Bo tam te procki  5600G Vega 7 sa ewidentnie robione do np. laptopów żeby miały jakaś przyzwoito wydajność gpu. (: 

Odpaliłem na integrze w tej samej rodziałce jak na filmie i mam 88 fps czyli 30 mniej.

SHINOBI_AOV 04.04.2026 19_24_35.png

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
W dniu 4.04.2026 o 19:17, Luki_ napisał(a):

integra w tym procku jest słabiutka do gier ma tylko 2 jednostki cieniujące. On ma tylko byc tutaj nikt go nie kupuje do dla integry (: . Np w niektórych rewizjach 5600x procki maja vege 7 i 8 i widziałem filmik z ta gra na ytube gdzie ma bez problemu ponad 120fps na niej.

Bo tam te procki  5600G Vega 7 sa ewidentnie robione do np. laptopów żeby miały jakaś przyzwoito wydajność gpu.

Integra w twoim cpuma służyć jako "wyświetlacz pulpitu" nigdy nie była tworzona z myślą o grach w przeciwieństwie do vegi. To nie są żadne rewizje 5600x może i mają grafikę przystosowaną do grania w lekkie gry ale za to sam procesor jest słabszy, 5600G ma o połowę mniej pamięci cache L3 od 5600x bez igpu + wsparcie pci-e max 3.0 zamiast 4.0

Nie ma to nic wspólnego z mobilnymi cpu.

Opublikowano
W dniu 2.04.2026 o 07:48, Send1N napisał(a):

Czy aby na pewno tylko liczba wtyczek się musi zgadzać?

tak musi bo PL nie bedzie sie zgadzać i bedziesz mieć np PL400wat a zielone juz wskoczy przy 300

2 godziny temu, Luki_ napisał(a):

Już się mądrzy @Send1N (: pewnie masz racje ale nie zmienia faktu ze ta vega 7 z 5600g jest mocniejsza od tego w 9800x3d :cool:

btw do czego ten cpu.Moze sobie popatrz na procki mobilne intela

Opublikowano
5 minut temu, janek25 napisał(a):

tak musi bo PL nie bedzie sie zgadzać i bedziesz mieć np PL400wat a zielone juz wskoczy przy 300

Nie to miałem na myśli, pisząc "czy aby na pewno tylko liczba wtyczek musi się zgadzać" pytałem czy na serii 40x0 zmieniło się coś względem ampere bo tam jeszcze device id musiało się zgadzać ;) Miałem Msi 3060Ti gaming X trio i połowa biosów nie pasowała ;) 

Opublikowano (edytowane)

Przyszła mi ta 2060 i karta nie działa xd wywala ja pod obciążeniem w prostej grze 2d śmigała ale jak odpaliłem to shinobi to 1 minutę i z wiech systemu. 

Napisałem do sprzedawcy i zgłosiłem problem. To napisał ze sie nie zgadza na zwrot , strasznie zaczął sie kłócić ze mu odeśle cegłę . Czekam co zrobi olx teraz. Świetnie. Ciekawe co będą ode mnie chcieć na dowód.  @Grolshek@Send1N Ktos miał już taka sytuacje jak postępować i jak wygląda procedura olx dalej?

Edytowane przez Luki_