Reddzik 2 762 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 28 minut temu, galakty napisał(a): Rozumiem że tylko preset J powoduje spadek FPS? Inne powinny mieć wzrost? Nie ma innego presetu, ten J to jest jedyny w przypadku działa Transformersów
Kadajo 7 410 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 4 godziny temu, galakty napisał(a): Ten który cisnął po DLSS latami, no nieeee Kto by pomyślał... 2
ryba 1 246 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Nowa wersja nvidia app sie pojawila, dajcie znac jak to dziala, ja dopiero w weekenddam rade dopchac sie do kompa 😅
galakty 3 318 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Integracji ustawień DLSS i tak nie ma. 1
skypan 1 752 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) @ryba Bez większych zmian. Nadal jest to jakaś dziwna proteza, która musi być wspomagana klasycznym panelem sterowania. O brakujących funkcjach co były wcześniej to nawet nie wspomnę. Edytowane 27 Stycznia przez skypan
ryba 1 246 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia No co, wrzucali screeny, ze override juz sie pojawil 😅 1
JohnyWol 81 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Screeny były, ale bły też informacje, że trzeba ręcznie podmienić pliki i potem zmienić ustawienia przez nvidia profile inspector oraz jak to zrobić Bo Profile Inspector też wymaga wrzucenia dodatkowego pliku, żeby mozna było edytować profile DLSS. Więc niecierpliwi robią to właśnie ręcznie a większość jednak wciąż czeka na oficjalne wsparcie przez Nvidia App
Zdzichon 69 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): A kiedyś wystarczyło odpalić *.exe i się grało ewentualnie ustawić suwak w jednej z trzech pozycji Inaczej to wspominam. Jak nie gmeranie śrubokrętem w c64 to wieczne użeranie się z extended memory albo jakimiś konfliktującymi przerywaniami. W tym materiale Digital Foundry są testy i na seriach 4xx i 5xx spadki FPS względem CNN są nieznaczne, za to serie 3xx i 2xx dostają mocno po mordzie. Spadki o 20/25% względem starego DLSS. Nadal można jednak zejść o jedno oczko z jakości i mieć podobną wydajność z nadal lepszym obrazem. Z vramem to musze potestować, bo widziałem testy że przy transformerze zapotrzebowanie spada, a tak zapowiadali. Edytowane 27 Stycznia przez Zdzichon
Kadajo 7 410 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Jest DLSS override Ale muszą być sterowniki 571.96 aby go zobaczyć. 1 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Te kilka dni poczekam na sterowniki, nie instaluję. Appkę mam wrzuconą, jestem ciekaw jak z tym filtrem gier czy to naprawią, czy nadal będzie zabierać fpsy.
skypan 1 752 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia @Kadajo A to z tymi sterami to nie wiedziałem. Czekam na oficjalne. 1
RTX4090 358 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ale muszą być sterowniki 571.96 aby go zobaczyć. Narazie widzę PORTAL RTX u mnie na liście Tylko że SR mogę wybrać albo DLAA albo 33% w nowym modelu - ewentualnie opcja używane z aplikacji 3d. Edytowane 27 Stycznia przez RTX4090
maras2574 891 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Właśnie jestem po 16-to godzinnej sesji w CP2077 ! Tylko 2 wywalenia z gry, więc raczej chyba nie przez UV Stery 566.36 Swoją drogą, czwarte podejście do gry od premiery i w końcu zaskoczyło Wcześniej trzy razy zaczynałem i po około 2 godzinach miałem dość i gra leciała z dysku. Wczoraj było inaczej i wciągnęło mnie na 16godz.!!! Będę grał dalej Ale muszę odpocząć Kuźwa stary piernik, a jeszcze 16-to godzinne sesje przed kompem robi. Baba już nic nie mówi Czas spać , jutro też jest dzień:) Kurdę ale ta gra chodzi, wygląda, jest sztos sztosów Edytowane 6 Lutego przez maras2574 1
z1k 43 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia mnie np wywala tylko w specyficznych miejscach na moście z Tigersami i trauma team jak walcza ze sobą i przy dogtown miedzy pacyfiką a wejściem do miasta,a tak to mogę smigać ( i dzieje się to jak jest duże zagęszczenie tłumu )
lamparcicho 697 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Dzisiaj wędrując szlakami internetów natrafiłem na polskie tłumaczenie skrótu DLSS i nawet śmiechłem DLSS - Doić Ludzi Super Sprawa Także sorry za małego off'a 3
Kadajo 7 410 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Jakość na Ultra performance już nie zachwyca, ale da się grac... wydajność... lol Balanced
Phoenix. 4 715 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Z 4k ultra performance pewnie byloby juz grywalne
Kadajo 7 410 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia No w 4k jeszcze nie sprawdzałem w sumie Ale dla mnie i tak NVIDIA dowiozła, nie nowe GPU, tylko nowy soft A najlepsze ze nie trzeba w niego nawet inwestować.
galakty 3 318 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 16 minut temu, Phoenix. napisał(a): Z 4k ultra performance pewnie byloby juz grywalne Kuszą teraz przejściem na 4K OLED Czcionki mega do pracy, a do gierek DLSS Performance, RTX 6000 i na luzie można pykać
maras2574 891 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Jakiś mały update 1,2MB dzisiaj był do CP2077
ryba 1 246 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 44 minuty temu, Kadajo napisał(a): No w 4k jeszcze nie sprawdzałem w sumie Ale dla mnie i tak NVIDIA dowiozła, nie nowe GPU, tylko nowy soft A najlepsze ze nie trzeba w niego nawet inwestować. Nie no, teraz tak pitolisz, ze sam zaraz jakas uzywke bede polowal 😅 Ale nie, dalej nadzieja, ze kapke lepiej bedzie na 3080.
azgan 1 127 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia https://www.purepc.pl/skorzystaj-z-amd-fsr-3-na-steam-decku-w-grach-ktore-nie-obsluguja-tej-techniki-modyfikacja-dostepna-za-darmo
Phoenix. 4 715 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia https://wccftech.com/nvidia-dlss-4-super-resolution-performance-better-dlss-3-8-quality/ To az niemozliwe jak nowy performacne wyglada lepiej od quality i jaka przepasc miedzy starym performance Swoje jednak kosztuje jak fps ten sam na starym quality i nowym performance.
galakty 3 318 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Ten film to nie fejk? Przecież FPS na DLSS4P jest prawie taki sam jak DLSS3P, a nie Q
SebastianFM 344 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Swoje jednak kosztuje jak fps ten sam na starym quality i nowym performance. To akurat zależy od gry i ustawień grafiki. Im bardziej sama gra obciąża GPU tym większa różnica w wydajności będzie pomiędzy DLSS P i DLSS Q a automatycznie mniejsza pomiędzy CNN i Transformer. Na tym filmie właśnie bardzo dobrze to widać. Np. w Alan Wake 2 przy DLSS Q CNN jest 52 FPS, przy DLSS P CNN jest 67 FPS a przy DLSS P Transformer jest 66 FPS. @galakty, to nie jest żaden fejk, zerknij na moje wyniki na RTX 4070 Ti, jak w zależności od gry na wydajność może mieć wpływ przełączenie pomiędzy trybami P i Q lub modelami CNN i Transformer. Edytowane 29 Stycznia przez SebastianFM 1
Rekomendowane odpowiedzi