Skocz do zawartości

Techniki rekonstrukcji obrazu w grach - NVIDIA DLSS, AMD FSR, Intel XeSS, Sony PSSR oraz inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To jest cholerny problem. 

Pomijając fakt, że moim zdaniem wszystko poniżej FSR4 jest nie do używania, to i tak masz dwie różne sytuacje do rozważenia:

czy ta "natywna" faktycznie jest natywna? Czy jest używalna?

Bo jeśli gra jest z tych gówien, gdzie i tak musisz włączyć gówniane TAA, to w sumie i tak i tak upscaller typu DLSS4 lub FSR4 jest niejako jedyną drogą do jakości obrazu choćby w pobliżu akceptowalnej.

I wtedy nawet jak karta nie daje rady powyżej 1080p to i tak na 1440p wypadnie to wszystko lepiej. Chodzi mi o to, że wbrew pozorom, w sporym procencie (a będzie więcej!) gier lepiej mieć wyższą rozdziałkę na monitorze, bo upscaller i tak i tak będzie. 

A co do netu, to cóż.

24", 1080p. Siedzę.. nie wiem. Blisko dosyć Na pewno nie więcej niż metr. Nie mierzyłem :D

40-80cm pewnie, zależnie jak usiądę. :D

W każdym razie wieczorem a w zasadzie od popołudnia to używam go tak:

image.png.d90708cfbfb729dcc1431b18e5315089.png

a wcześniej to 110%. 

No z wyjątkami jak to forum. Tutaj nie ma jeszcze mody na kafle na pół metra + czcionkę wysokości 3 pikseli. :E

Bardzo polecam metodę popsutego wzroku. Dla mnie 27" 1440p będzie nieużywalne, więc nie mam problemu.

Jakby mogło być 6K na 32" to by było, bo przynajmniej więcej pikseli dla skalowania w przeglądarce :lol2:

Edytowane przez VRman

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Co tutaj się od... (zderzenie z mercedesem):  
    • Napisałeś to w odniesieniu do BYD Yangwang U9 Xtreme ...
    • RE4 od praktycznie początku ustanawia, że nie traktuje siebie super poważnie, więc pewne rzeczy mniej gryzą się z odbiorem... Podobnie było od początku tej serii i pewnie to ludzie mają na myśli używając frazy "urok horroru klasy B". Remake staje w rozkroku i nie może zdecydować się... Sam odbieram to jako kopiowanie innych właśnie m.in. TLOU.   Ludzie w naturze bywają irytujący, ale to taka irytacja w pamiętliwy sposób, gdzie po latach będziesz śmiał się.  Może poczujesz się jak we filmie "Gliniarz w przedszkolu".   I tak musisz najpierw zagrać w RE2 i przy okazji zobaczysz "legendarny" zapping system, gdzie scenariusze A/B bardziej różniły się, jednocześnie zazębiając się. Łącznie są dwa scenariusze i 4 przejścia - A+B oraz B+A, gdzie tylko jedno jest kanoniczne, więc wystarczy zrobić po jednym na postać. Problem że właśnie to zrobili w Remake, ale jakby od innej strony... Nie chce mi się znowu rozpisywać.   Dobra, pójdę na kompromis. Nie dyskutujmy już o dość nieistotnym elemencie dla serii, jakim jest Ashley od strony narracji. Niech będzie, że po prostu jest inna, ale gorsza pod względem rozgrywki, lepsza pod względem przywiązania i kontekstu córki prezydenta. Już pies która jest bardziej ikoniczna i "lepsza".   Edit. Później napiszę dlatego Ashley jest nieistotna, mimo że ma dużą rolę w RE4R.  Gdyby nie zrobili tego kosztem AI to machnąłbym ręką. A teraz czas nie zarwać nocy przy dyskusji nad głupią grą.
    • Nie rzucam tak sobie... nazywam rzeczy po imieniu, skaczący tył i brak belki w zderzaku o tym świadczy, jakim cudem to dostało homologację? może na homologacji belka była bo miejsce do przykręcenia niby jest. Niska cena nie bierze się z powietrza, tylko z maksymalnej oszczędności. Trzeba o tym mówić, ostrzegać nieświadomych 
    • Ja na forum wrzucam więc nie wiem czemu tak to wygląda.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...